Forum Temperatury, wykresy, płodność Prolaktyna - ciąża
Odpowiedz

Prolaktyna - ciąża

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • paulinag92 Debiutantka
    Postów: 14 4

    Wysłany: 7 czerwca 2018, 16:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Czy której z was udało się zajść w ciąże z wysoką prolaktyną?
    Ponieważ ja powoli tracę nadzieję :(

    starania od stycznia 2018r.

    Prolaktyna po MTC - 410 ng/ml po 2 msc z Bromergon 41 ng/ml
    kwas foliowy - Femibion Natal 1 , conceive plus
    Bromergon - 3 msc
    Clostilbegyt - 1 cykl


  • m_d_f Autorytet
    Postów: 1386 454

    Wysłany: 7 czerwca 2018, 20:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wysoką masz tę prolaktynę? I czy bierzesz coś na jej zbicie? Czasami jest tak, że prolaktyna jest ponad normę, ale nie blokuje owulacji, więc pewnie wtedy jest szansa na ciążę.

    Starania o drugie dziecko
    2,5 roku starań/cykle 24-26 dni/ owu 10-11 dc/ fl 14-15 dni/długie miesiączki/plamienia


    HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

    Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

    Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

    Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • paulinag92 Debiutantka
    Postów: 14 4

    Wysłany: 7 czerwca 2018, 22:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja prolaktyna jest dużo ponad normę, wynosi 470.
    Jestem pod obserwacja u ginekologa - i całe szczęście u mnie występuje owulacja, jak dobrej pory nie miałam z nia problemu. Miesiączka jest jak w zegarku co 28 dni . A na zbicie dostałam Bromergon . Przy pierwszej obserwacji u ginekologa pęcherzyk niestety nie był za duży ... ale przy drugiej obserwacji pęcherzyk był książkowy.

    starania od stycznia 2018r.

    Prolaktyna po MTC - 410 ng/ml po 2 msc z Bromergon 41 ng/ml
    kwas foliowy - Femibion Natal 1 , conceive plus
    Bromergon - 3 msc
    Clostilbegyt - 1 cykl


  • m_d_f Autorytet
    Postów: 1386 454

    Wysłany: 8 czerwca 2018, 09:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bromergon powinien uporać się z za wysoką prolaktyną. :) Pozostaje starać się dalej i czekać na rezultat.

    Starania o drugie dziecko
    2,5 roku starań/cykle 24-26 dni/ owu 10-11 dc/ fl 14-15 dni/długie miesiączki/plamienia


    HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

    Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

    Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

    Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • paulinag92 Debiutantka
    Postów: 14 4

    Wysłany: 20 czerwca 2018, 16:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiście prolaktyna po 2 miesiącach brania Bromergonu unormowała się :)

    m_d_f lubi tę wiadomość

    starania od stycznia 2018r.

    Prolaktyna po MTC - 410 ng/ml po 2 msc z Bromergon 41 ng/ml
    kwas foliowy - Femibion Natal 1 , conceive plus
    Bromergon - 3 msc
    Clostilbegyt - 1 cykl


  • Olelka Koleżanka
    Postów: 45 4

    Wysłany: 23 lipca 2018, 10:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie może czy Bromergon może przepisać tylko endokrynolog czy ginekolog też? Zrobiłam badanie prolaktyny i mam za wysoką, zadzwoniłam do mojej ginekolog, ale wysłała mnie do endokrynologa. W moim mieście to ok 2-3 miesiące czekania na wizytę i to prywatnie :( szybciej by było u gienkologa

  • m_d_f Autorytet
    Postów: 1386 454

    Wysłany: 23 lipca 2018, 18:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie ginekolog powinien wypisać.

    Starania o drugie dziecko
    2,5 roku starań/cykle 24-26 dni/ owu 10-11 dc/ fl 14-15 dni/długie miesiączki/plamienia


    HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

    Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

    Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

    Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • Olelka Koleżanka
    Postów: 45 4

    Wysłany: 24 lipca 2018, 22:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam i u endokrynologa i ginekologa i żaden nie chce mi przepisać tabletek, tylko czekać bo wynik podobno nie jest taki duży :/ wydaje mi się, że przy staraniach wynik 36,5 przy normie 23.30 jest dosyć wysoki

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 lipca 2018, 06:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Mam wynik 36 i mi gin dał od razu na pierwszej wizycie bromergon. 1/4 tabletki dawka, bo jak powiedział, "zbijmy ja bo Przeszkadza bo na pewno nie pomaga Nam"
    Biorę pierwszy cykl i już widzę różnice w wykresie. Nie ma gór i dolin.

  • Olelka Koleżanka
    Postów: 45 4

    Wysłany: 25 lipca 2018, 08:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginekolog stwierdził że tabletek nie da bo pacjentki źle sie po nich czują, ale jeśli mam wybierać możliwość ciąży a złe samopoczucie to dla mnie wybór jest jasny.. Skoro żaden nie chce mi pomóc no to trudno, muszę spróbować wyluzowac i może się uda

  • paulinag92 Debiutantka
    Postów: 14 4

    Wysłany: 25 lipca 2018, 13:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest to do końca prawdą, że wszystkie pacjentki po bromergonie źle się czują ...
    ja teraz zaczynam 4 cykl brania i czuje się po nim normalnie ... i po 2 miesiącach prolaktyna mi się unormowała.
    Biorę 1x1 - wieczorem...
    Może warto wybrać się do innego ginekologa.

    starania od stycznia 2018r.

    Prolaktyna po MTC - 410 ng/ml po 2 msc z Bromergon 41 ng/ml
    kwas foliowy - Femibion Natal 1 , conceive plus
    Bromergon - 3 msc
    Clostilbegyt - 1 cykl


  • Olelka Koleżanka
    Postów: 45 4

    Wysłany: 25 lipca 2018, 13:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dlatego się wkurzyłam, bo nawet nie mam szansy zobaczyć jak na nie zareaguje. Przecież wiadomo że nie każdy ma skutki uboczne. Skontaktowałam się dziś z innym ginekologem i kazał przyjść z wynikami, ale jak znowu wydam prawie 200 zł, żeby usłyszeć że jest ok to nie wiem co zrobię..

  • paulinag92 Debiutantka
    Postów: 14 4

    Wysłany: 25 lipca 2018, 21:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po za tym jak źle się reaguje na Bromergon to są inne leki na prolaktynę.
    Będzie dobrze :) Wydaje mi się, że powinni zbić ci tą prolaktynę aby była w normie, albo wysłać na ponowne badanie prolaktyny ... czasami stres, niewyspanie i współżycie 2 dni przed badaniem mogą wpłynąć na wynik:)

    starania od stycznia 2018r.

    Prolaktyna po MTC - 410 ng/ml po 2 msc z Bromergon 41 ng/ml
    kwas foliowy - Femibion Natal 1 , conceive plus
    Bromergon - 3 msc
    Clostilbegyt - 1 cykl


  • gacka89 Autorytet
    Postów: 833 255

    Wysłany: 28 lipca 2018, 09:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam bromergon pomimo wyniku przy górnej granicy normy dodatkowo przy takim wyniku mam mlekotok. Dostałam jedną tabletkę dziennie, gin kazał mi brać go przed spaniem, bo obniża ciśnienie żebym mogła normalnie funkcjonować. Tylko pierwszego dnia odczułam skutki jego działania cały czas spalam, na drugi dzień już było normalnie.

    be1afa98594bba9845a2bdd325814b87.png
    HSG - oba drożne :-)
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok
    ovarin
  • MartitaS Autorytet
    Postów: 342 137

    Wysłany: 31 lipca 2018, 10:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam tak samo jak Gacka. 1wszego dnia jak wzięłam to źle się czułam, ale wzięłam rano i to był błąd. Kolejnego dnia przestawiłam na branie na noc i wszystko wróciło do normy ;)
    Mi poprzedni gin nie przepisał nic na prolaktynę tak jak Tobie, a jak się wkurzyłam i zmieniłam lekarza to na dzień dobry dostałam bromergon i powiedziała, że prawdopodobnie nie miałam owulacji przez tak wysoką prolaktynę. Więc mogłam się starać huhuhu

    21cs. Letrox, Bromergon, Glucophage, Zioła o. Sroki, Miovelia, CLO, Ovitrelle, Duphaston
    VI.18 histeroskopia - wycięcie polipa
    XI.18 sono-HSG - oba drożne
  • gacka89 Autorytet
    Postów: 833 255

    Wysłany: 31 lipca 2018, 15:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja owulacje miałam, ale i tak nie wiadomo czy to coś nie blokowało, szlag mnie trafia, bo jak sie rozwiązuje jedn problem to zaraz pojawia się następny

    be1afa98594bba9845a2bdd325814b87.png
    HSG - oba drożne :-)
    PCOS - długie cykle, problem z owłosieniem, owulacja jest!
    wczesne dojrzewanie
    Moje wyniki -ok
    Wyniki nasienia -ok
    ovarin
  • GabaŻaba Nowa
    Postów: 3 1

    Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi bromergon zbił prolaktyne z 39,99 do nieco ponad 5 w niecały miesiąc. Wreszcie wykres z temperatura wygląda jak "zdrowy" :)

  • wusia Koleżanka
    Postów: 95 12

    Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    w który dzień cyklu badałyście prolaktyne?

    3 cs o I myszkę
    PCOS
    Długie nieregularne cykle, faza lutealna 12-14 dni.
    Tsh 0,895 norma 0,350-4,94
    Ft3 2,75 norma 1,71-3,71
    Fr4 1,04 norma 0,7-1,47
    Fsh 4,96 norma 3,03-8,08
    Lh 9,74 norma 1,8-11,78
    Estradiol 35 norma 21-251
    Prolaktyna 12,33 norma 1,2-29,93
    Testosteron robiłam rok temu- w normie
  • GabaŻaba Nowa
    Postów: 3 1

    Wysłany: 23 sierpnia 2018, 20:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze badanie 7dc drugie 5dc

  • Betiblu Przyjaciółka
    Postów: 235 26

    Wysłany: 8 września 2018, 22:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ja biore dostinex I mam podobne objawy mam prolaktynemie czynnosciowa, na czczo ok, po godz jest okolo 200, czy wasza prolaktyna wrocila do normy???

    10 strat,jedno serducho,
    Laparo,Adenomioza,Zoladex,zesp. antyfosfolipidowy(-), kariotypy ok, AlloMr32,po szczepieniach z dawcą 51, maj wzrost 78.9%, LCT ok, KIR Bx ok, prolaktyna czynnosciowa,
    maz nasienie ok, celiakia, homozygota IGF2,PAI1 hetero, Nk 19%, intralipid 6 wlewów ,encorton.
1 2

Zajdź w ciążę dwa razy szybciej

Sprawdź OvuFriend Premium

  • wyznaczanie dni płodnych
  • dieta płodności
  • innowacyjny algorytm

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do OvuFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)