X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Temp pod pachą niska, "na dole" wysoka - przeziębienie
Odpowiedz

Temp pod pachą niska, "na dole" wysoka - przeziębienie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć - czy któraś z Was spotkała się z sytuacja, że podczas przeziębienia temperatura pod pachą jest w normie, a w pochwie wyraźnie podwyższona?
    Od trzech dni mam katar i bolące gardło. Nie mam jednak podwyższonej temperatury pod pachą. Z ciekawości zmierzyłam temperaturę pod pachą rano/wieczorem i mam bardzo dużą różnicę... zastanawiam się, czy przeziębienie może nie wpływać na temp pod pachą a na tę błon śluzowych już tak? Nie wiem czy mam uznawać te wysokie temperatury.
    4dpo zaczyna się ból gardła - temp wieczorem w pochwie 37,84, pod pachą 36,0
    5dpo rano 36,83 pochwa, pacha 36,2; wieczór 37,79 pochwa, pacha 36,35
    6dpo rano 37,09 pochwa, pacha 36,2

Miewałam cykle bezowulacyjne i przyznam, że te dziwne temperatury trochę mi zaburzają obraz czy była owulacja czy nie... (tak wiem, że owu potwierdzi tylko ciąża).

Mój wykres jest dostępny - dziękuję z góry za pomoc i ewentualnie jak u Was było jak byłyście przeziębione w drugiej fazie :)

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym oznaczyła te temperatury jako zaburzone.

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak też pewnie zrobię, bardziej interesuje mnie kwestia tych różnic :)

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ