X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów temp poniżej 36- czy to normalne
Odpowiedz

temp poniżej 36- czy to normalne

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nadzieja89 Koleżanka

Wysłany: 12 czerwca 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Jestem nowa i od bierzącego cyklu zaczełam mierzyć temp. nie wiem czy może robię coś nie tak, bo wychodzi mi poniżej 36 stopni. Dzieczyny mogły byście coś poradzić? Dopiero zaczynam i niestety nie wszystko jest dla mnie jasne.

ckai9jcgyabb74h4.png
  • Another Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno mierzysz w ustach, stąd taka niska. A jeśli nie w ustach, to może po prostu jesteś taka zimna babka. Ja w ustach mam średnio 35.7, mierząc waginalnie 36.4

"Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mierząc w ustach mam 35,8-36,2 przed owulacją, a po owulce mam 36,4-36,7.

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • Nilakshi Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2014, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niska temperatura to też jest jeden z objawów niedoczynności tarczycy. Miałaś kiedyś robione badania w tym kierunku?

1usadf9hv0znxknt.png
    f2w3dqk3wj2i88rk.png
  • nadzieja89 Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak miałam z tarczycą wszystko ok :) Zgodnie z radami zaczęłam mierzyć temp. pod językiem i dzisiaj 36.6 mam nadzieje, że teraz bedzie to miarodajne. Dzięki dzieczyny za rady bardzo pomogłyście

ckai9jcgyabb74h4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zapytalam sie lekarza, czy to normalne, mam b.niskie temperatury w 1 fazie cyklu..35 czasami 35,2 a najwyzsza to 35.8. Lekarz mowi, zeby sie tym nie martwic, zakladajac oczywiscie, ze temp wzrasta w drugiej fazie cyklu poowulacyjnej.

• nadzieja89 Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragnaca dzidziusia, a jaką miałas temperatuje w drugiej fazie cyklu?

ckai9jcgyabb74h4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwyzsza jaka zaobserwowałam to 36,4 jezeli miałam owulacje. Mam z nia problemy i nie zawsze wystepuje. Lekarz mowi, że jezeli skok temp pomiedzy 0,5-0,7 miedzy fazami jest wlasnie taki, a nie nizszy to wszystko jest wporzadku. Tak wiec majac najwyzsza w 1 fazie 35,8 i najwyzsza w 2 fazie 36,4 wskazuje , że wszystko jest wporzadku. Ten skok oczywiscie moze byc duzo wiekszy, norma to 0,5-0,7.

A jak wygladaja twoje temperaturki?

• Elfik Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mierzyłam w ustach dla wygody dopychając go do końca policzka przy zębach.
    Temperatury miałam niskie...
    potem doczytałam się, ze nalezy mierzyć "przy korzeniu języka". Teraz mierzę w ten sposób i temp jest ok. 36,60 w pierszej fazie i jest bardzo stabilna...
    Rzeczywiscie w ustach temp są bardzo różne w różnych miejscach...

Ja nie mam ochoty na mierzenie waginalne ani w odbycie.
    Myslę, że jak zaczniecie mierzyć "prawidłowo" to temp będa wyzsze.
    Oczywiscie i tak najwazniejszy jest skok i utzrymywanie się w wyzszych wartościach w drugiej fazie, ale ja tez czułam się dziwnie, mając temperaturę jak nieboszczyk :))))

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi temmp waha się pomiędzy 36.6 w pierwszej fazie cyklu aż po 37,5 po owulacji. Temp mierzę w ustach, pod językiem, termometrem rtęciowym o 6:00

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ