X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów w jaki sposób mierzyc temperaturę
Odpowiedz

w jaki sposób mierzyc temperaturę

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2013, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, cały cykl mierze temperaturę, ale w zależności w którym miejscu w buzi to robię wychodzą mi różne pomiary. Na początku myślałam, ze to obojętne jak to robić, ważne żeby termometr dotykał jakiejś tkanki.
    Jednak którymś razem zmierzyłam 2 razy pod rząd i wyszły mi różnice! Różnice po kilku dniach prób wychodzą miedzy 0,1-0,3 stopnia!
    Proszę pomóżcie jak Wy to robicie? Może coś źle robię ;(

• Justine Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2013, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti, podstawowe zasady mierzenia:
    1. mierzymy zawsze w tym samym miejscu, jeśli mierzysz w buzi to pod językiem mierzymy i najlepiej w tym samym miejscu (ja mierzę "z lewej" strony pod językiem)
    2. zawsze mierzymy o tej samej godzinie po co najmniej 2 godzinnym śnie
    3. zawsze mierzymy przed wstaniem z łóżka (czyli pierwszą czynnością jaką robimy po wyłączeniu budzika jest mierzenie temp)
    4. mierzymy zawsze tym samym termometrem
    5. nie mierzymy temp dwa razy- mierzymy raz i zapisujemy właśnie tę temperaturę ;)

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no poza miejscem mierzenia w buzi (raz mierzyłam z przodu raz z boku raz z drugiego :P (nie myślałam, ze ma to znaczenie) wszystko pozostałe robiłam ok.

Bardzo dziękuję za radę!!

Teraz lada dzień @ i następny wykres będzie już na pewno poprawnie zrobiony!!

• kalitria Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2013, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i ja mam pytanie!!!!

jak, yyyyy głeboko wkładacie termometr do broszki?? ma to jakieś znaczenie???

plus: czy jesli chodze spac pozno i spie:
    a) 4 h
    b) 10 h
    ale nadal zmierze tempke o tej samej porze

to wyniki bedą miarodajne???

zud3vfxm61o98pcc.pngrelgtrd8tf5uttyg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ