Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 2 karty ciąży
Odpowiedz

2 karty ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • allaniele Nowa

Wysłany: 7 lipca, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Na początku ciąży zaczęłam chodzić prywatnie do lekarza, do którego chodziłam też przed ciążą i tam też prowadzę ciążę. Pani doktor założyła mi kartę ciąży.
    Ale wcześniej zapisałam się też do przychodni na NFZ, tam gdzie chciałabym rodzić, głównie po to, żeby „zaklepać” sobie miejsce i mieć darmowe badania. Tam też założyli mi kartę ciąży.
    Teraz mam 2 karty ciąży 🙈 Prywatna lekarz wie o tej w NFZ, ta z NFZ nie. I tak już chodzę „podwójnie” 3 miesiąc.
    Zastanawiam się jak to rozegrać jak pójdę rodzić? Pokazać 2 karty ciąży i wszystkie badania usg? Nie chcę rezygnować z lekarza prywatnego, a boję się, że jak zrezygnuje z tego na NFZ to będą na mnie nieprzychylnie patrzyć przy porodzie + odpadają darmowe badania.

• wandapanda Autorytet

Wysłany: 7 lipca, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokaż jedną i tyle. Nikt tego nie będzie analizować, wezmą stamtąd termin om, który to poród, jakie leki bierzesz. Na wszystkie USG nikt nie będzie chciał patrzeć. Przy przyjęciu co najwyżej pokazujesz tą najważniejszą dokumentację z prenatalnych, ewentualnego echo serca czy tam innych konsultacji specjalistycznych. A i tak mogą nawet na to nie patrzeć, bo w sumie po co jak wszystko było ok. Najważniejsza dokumentacja przy porodzie to karta ciąży + grupa krwi + wyniki wszystkich gbsów i hivów, które są zlecane na koniec.

I czemu mieliby nieprzychylnie patrzeć przy porodzie jak nie będziesz miała lekarza na NFZ? 🙈 to nikogo nie interesuje, serio… chodź po prostu do tego na NFZ dopóki musisz mieć badania zlecane, czyli nie wiem chyba po 35 tc zleca się ostatnie, czyli GBS i całą resztę do porodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca, 20:43

nofajniefajnie, Eliora lubią tę wiadomość

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ