X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne (6+4) TC od owulacji (4+4 ) - brak serca
Odpowiedz

(6+4) TC od owulacji (4+4 ) - brak serca

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • POPROTKA Nowa

Wysłany: 16 lipca, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Byłam dziś u lekarza, jestem 6+4 tc, ale niestety nie było jeszcze widać serduszka. Lekarz powiedział, że mam się nie martwić i że za tydzień już powinno być widać, ale szczerze mówiąc się martwię, bo wszędzie pisze, że w tym czasie serduszko już powinno bić

Moje cykle są nieregularne (24, 26, 28 dni), więc może owulacja przesunęła się o kilka dni, ale wiadomo, że ciężko się nie stresować…

Czy któraś z Was też tak miała, że serduszko było widoczne dopiero później, a wszystko skończyło się dobrze? 🫶🙏

• kropka_aga Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    POPROTKA wrote:
    Hej dziewczyny

Byłam dziś u lekarza, jestem 6+4 tc, ale niestety nie było jeszcze widać serduszka. Lekarz powiedział, że mam się nie martwić i że za tydzień już powinno być widać, ale szczerze mówiąc się martwię, bo wszędzie pisze, że w tym czasie serduszko już powinno bić

Moje cykle są nieregularne (24, 26, 28 dni), więc może owulacja przesunęła się o kilka dni, ale wiadomo, że ciężko się nie stresować…

Czy któraś z Was też tak miała, że serduszko było widoczne dopiero później, a wszystko skończyło się dobrze? 🫶🙏

Jeśli masz nieregularne cykle to faktycznie owulacja mogła się przesunąć :) jestem również tym przykładem. Ja ogólnie mam ciążę młodszą aż o tydzień. Gdybym była niecierpliwa i poszła na wizytę tak jak JA sobie "wyliczyłam", czyli wg OM poszłabym do lekarza w 6+3. Ale lekarka kazała mi przyjść tydzień później, czyli teoretycznie 7+3. I dobrze, że posłuchałam lekarki, bo gdybym poszła "po swojemu", czyli 6+3 to nic bym nie zobaczyła, bo ciąża była dopiero 5+3...
    Także nie martw się, wiem, że czekanie męczy, ale jeśli wszystko wygląda dobrze na ten czas to za tydzień powinno być pikające serduszko :) może Twoja ciąża jest w okolicach końcówki 5 tc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca, 12:49

👱‍♀️ 32
    👨 37
    🐈🐈

Euthyrox N50
    Pregna Plus
    Cytrynian Magnezu
    Acard 150

01.05 ⏸️
    02.05 beta 97
    04.05 beta 239
    17.05 beta 19 950, prog 35
    20.05 4mm ❤️
    16.06 3,3 cm ❤️
    04.07 prenatalne 👍 6,8 cm / 60g ❤️
    14.07 8,8 cm / 80g 🩵
    04.08 ⌛️

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ