X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne (6+4) TC od owulacji (4+4 ) - brak serca
Odpowiedz

(6+4) TC od owulacji (4+4 ) - brak serca

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • POPROTKA Znajoma

Wysłany: 16 lipca, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Byłam dziś u lekarza, jestem 6+4 tc, ale niestety nie było jeszcze widać serduszka. Lekarz powiedział, że mam się nie martwić i że za tydzień już powinno być widać, ale szczerze mówiąc się martwię, bo wszędzie pisze, że w tym czasie serduszko już powinno bić

Moje cykle są nieregularne (24, 26, 28 dni), więc może owulacja przesunęła się o kilka dni, ale wiadomo, że ciężko się nie stresować…

Czy któraś z Was też tak miała, że serduszko było widoczne dopiero później, a wszystko skończyło się dobrze? 🫶🙏

24.06.2025 ⏸️
    14.06.2025 zarodek rośnij !
    24.06.2025 mamy serduszko ♥️
    4.08- fasolka 2.3 cm tańcuje w brzuchu - termin 7 marca
    29.08.- prenatalne ok !

preg.png
  • kropka_aga Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    POPROTKA wrote:
    Hej dziewczyny

Byłam dziś u lekarza, jestem 6+4 tc, ale niestety nie było jeszcze widać serduszka. Lekarz powiedział, że mam się nie martwić i że za tydzień już powinno być widać, ale szczerze mówiąc się martwię, bo wszędzie pisze, że w tym czasie serduszko już powinno bić

Moje cykle są nieregularne (24, 26, 28 dni), więc może owulacja przesunęła się o kilka dni, ale wiadomo, że ciężko się nie stresować…

Czy któraś z Was też tak miała, że serduszko było widoczne dopiero później, a wszystko skończyło się dobrze? 🫶🙏

Jeśli masz nieregularne cykle to faktycznie owulacja mogła się przesunąć :) jestem również tym przykładem. Ja ogólnie mam ciążę młodszą aż o tydzień. Gdybym była niecierpliwa i poszła na wizytę tak jak JA sobie "wyliczyłam", czyli wg OM poszłabym do lekarza w 6+3. Ale lekarka kazała mi przyjść tydzień później, czyli teoretycznie 7+3. I dobrze, że posłuchałam lekarki, bo gdybym poszła "po swojemu", czyli 6+3 to nic bym nie zobaczyła, bo ciąża była dopiero 5+3...
    Także nie martw się, wiem, że czekanie męczy, ale jeśli wszystko wygląda dobrze na ten czas to za tydzień powinno być pikające serduszko :) może Twoja ciąża jest w okolicach końcówki 5 tc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca, 12:49

👱‍♀️ 32
    👨 37
    🐈🐈

Euthyrox N50
    Pregna Plus
    Cytrynian Magnezu
    Acard 150

01.05 ⏸️
    20.05 4mm ❤️
    16.06 3,3 cm ❤️
    04.07 8 cm / 60g ❤️
    14.07 8,8 cm / 80g 🩵
    04.08 180g 🩵
    02.09 460g 🩵
    30.09 900g 🩵
    28.10 1300g 🩵
    24.11 2200g 🩵
    16.12 ⌛️

preg.png
  • Nadzieja9 Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli nie wiesz kiedy była owulacja, to wyluzuj :)

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie, moja druga ciąża była młodsza o dwa tygodnie w stosunku do OM, mam zdrowego synka. Teraz zapowiada się podobnie. Powinnam być w 9 tc według OM a jestem w 7. We wtorek dopiero idę na serduszko

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75, Żelazo

USG połówkowe- 343 g zdrowej dziewczynki 🩷

preg.png
  • MadCat Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwsza ciąża była z zaskoczenia i okazała się o tydzień młodsza. Jak poszłam do lekarki bo bolał mnie brzuch to był jakoś 5 tydzień. Nie było jeszcze za wiele widać i trafiłam do szpitala z podejrzeniem pozamacicznej. Poza stresem wszystko poszło ok. Ten podejrzany ma już 4 lata i właśnie mi biega nad uchem 🙈
    Bez stresu i czekaj. Zauważyłam po sobie,ze jak za 1 razem nie wiedziałam nic to nawet nie wiedziałam czym się stresować i był luz. Teraz wiem za dużo 😂 wyłącz internet i zrelaksuj się. A jak lekarz potwierdzi serduszko wróć się pochwalić :)

👧🏼30 & 🧔31 +👶🏻2021 + 🐱🐱

18.04 cień cienia 🧐
    19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
    29.04 1 pęcherzyk 💚
    8.05 mamy serce 💓
    21.05 19 mm 💓 175 ud/min
    10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
    17.06 prenatalne wszystko ok
    14.07 zdrowy chłop
    11.08 398 g 🩵
    8.09 684 g
    6.10 1321 g kluska
    20.10 prenatalne 1993 g 🙆‍♀️
    3.11 2300 g 🐾
    24.11 2800 g 🐦

⏩ Wizyta 15.12

Termin porodu 25. 12👶🏼

👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ