X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne (6+4) TC od owulacji (4+4 ) - brak serca
Odpowiedz

(6+4) TC od owulacji (4+4 ) - brak serca

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • POPROTKA Znajoma

Wysłany: 16 lipca, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Byłam dziś u lekarza, jestem 6+4 tc, ale niestety nie było jeszcze widać serduszka. Lekarz powiedział, że mam się nie martwić i że za tydzień już powinno być widać, ale szczerze mówiąc się martwię, bo wszędzie pisze, że w tym czasie serduszko już powinno bić

Moje cykle są nieregularne (24, 26, 28 dni), więc może owulacja przesunęła się o kilka dni, ale wiadomo, że ciężko się nie stresować…

Czy któraś z Was też tak miała, że serduszko było widoczne dopiero później, a wszystko skończyło się dobrze? 🫶🙏

24.06.2025 ⏸️
    14.06.2025 zarodek rośnij !
    24.06.2025 mamy serduszko ♥️
    4.08- fasolka 2.3 cm tańcuje w brzuchu - termin 7 marca

preg.png
  • kropka_aga Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    POPROTKA wrote:
    Hej dziewczyny

Byłam dziś u lekarza, jestem 6+4 tc, ale niestety nie było jeszcze widać serduszka. Lekarz powiedział, że mam się nie martwić i że za tydzień już powinno być widać, ale szczerze mówiąc się martwię, bo wszędzie pisze, że w tym czasie serduszko już powinno bić

Moje cykle są nieregularne (24, 26, 28 dni), więc może owulacja przesunęła się o kilka dni, ale wiadomo, że ciężko się nie stresować…

Czy któraś z Was też tak miała, że serduszko było widoczne dopiero później, a wszystko skończyło się dobrze? 🫶🙏

Jeśli masz nieregularne cykle to faktycznie owulacja mogła się przesunąć :) jestem również tym przykładem. Ja ogólnie mam ciążę młodszą aż o tydzień. Gdybym była niecierpliwa i poszła na wizytę tak jak JA sobie "wyliczyłam", czyli wg OM poszłabym do lekarza w 6+3. Ale lekarka kazała mi przyjść tydzień później, czyli teoretycznie 7+3. I dobrze, że posłuchałam lekarki, bo gdybym poszła "po swojemu", czyli 6+3 to nic bym nie zobaczyła, bo ciąża była dopiero 5+3...
    Także nie martw się, wiem, że czekanie męczy, ale jeśli wszystko wygląda dobrze na ten czas to za tydzień powinno być pikające serduszko :) może Twoja ciąża jest w okolicach końcówki 5 tc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca, 12:49

👱‍♀️ 32
    👨 37
    🐈🐈

Euthyrox N50
    Pregna Plus
    Cytrynian Magnezu
    Acard 150

01.05 ⏸️
    20.05 4mm ❤️
    16.06 3,3 cm ❤️
    04.07 prenatalne 👍 6,8 cm / 60g ❤️
    14.07 8,8 cm / 80g 🩵
    04.08 180g 🩵
    02.09 ⌛️

preg.png
  • Nadzieja9 Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli nie wiesz kiedy była owulacja, to wyluzuj :)

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie, moja druga ciąża była młodsza o dwa tygodnie w stosunku do OM, mam zdrowego synka. Teraz zapowiada się podobnie. Powinnam być w 9 tc według OM a jestem w 7. We wtorek dopiero idę na serduszko

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Luteina, Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75

Wizyta- 22.08
    Badania prenatalne-3.09

preg.png
  • MadCat Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwsza ciąża była z zaskoczenia i okazała się o tydzień młodsza. Jak poszłam do lekarki bo bolał mnie brzuch to był jakoś 5 tydzień. Nie było jeszcze za wiele widać i trafiłam do szpitala z podejrzeniem pozamacicznej. Poza stresem wszystko poszło ok. Ten podejrzany ma już 4 lata i właśnie mi biega nad uchem 🙈
    Bez stresu i czekaj. Zauważyłam po sobie,ze jak za 1 razem nie wiedziałam nic to nawet nie wiedziałam czym się stresować i był luz. Teraz wiem za dużo 😂 wyłącz internet i zrelaksuj się. A jak lekarz potwierdzi serduszko wróć się pochwalić :)

👧🏼29 & 🧔30 +👶🏻2021 + 🐱🐱

18.04 cień cienia 🧐
    19.04 ⏸️ już wierzę 😂 🌷
    29.04 1 pęcherzyk 💚
    8.05 mamy serce 💓
    21.05 19 mm 💓 175 ud/min
    10+2 Nifty Pro zdrowy 🩵
    17.06 prenatalne wszystko ok
    14.07 zdrowy chłop
    11.08 398 g 🩵

⏩ Połówkowe 19.08
    Wizyta 8.09

Termin porodu 25. 12👶🏼

👧🏼💊Pregna plus, pregna DHA, Acard 150, Szelazo

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ