Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne a może by tak jeszcze dziewczynke?
Odpowiedz

a może by tak jeszcze dziewczynke?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam:) jestem mama dwóch chłopców - 9-cio latka i 19 miesięcznego urwisa. W październiku skończę 39 lat i zastanawiam się czy nie zdecydować się jeszcze postarać sie o dziewczynkę, lub trzeciego chłopczyka. Może jest tu jakaś mama trójeczki lub w trzeciej ciąży?

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Mamadomina :) Ja mam trójkę dzieci , synek 11 lat córeczka 5 , druga 4 , ja to mam 29 lat czwartą ciążę poroniłam w czerwcu tego roku , ale nie zamierzam się poddawać , moja droga to już wasza decyzja jak tak z mężem postanowiliście , to nie ma na co czekać i trzeba pracować nad starankami :) , moja mama miała 40 lat jak urodziła się moja najłodsza siostra :) .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 14:14

Mamadomina lubi tę wiadomość

• Mamadomina Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Szczęśliwa Mamusiu:) Zdecydowanie podnioslaś mnie na duchu. Trzymam kciuki mocno za Twoje starania.

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za tak miłe słowa :) , dziękuję za kciukasy trochę mi te starania czasu zajmą dopiero na jesieni ruszamy pełną parą , jeszcze nie byłam na wizycie kontrolnej po zabiegu u mojej gin , niestety muszę odczekać trzy miesiące i dopiero wtedy można cosik mysleć , i ja również trzymam kciuki za Ciebie :) .

Mamadomina lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ