WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Acard w ciąży
Odpowiedz

Acard w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Jendulka Debiutantka

Wysłany: 24 marca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie mamy, czy któraś z Was brała w ciąży Acard. Mi lekarz kazał go zażywać od początku ciazy, teraz jestem w 21tyg i każe robić to nadal. Na moje pytania i obawy lekarz odpowiedział, że on każdej ze swoich pacjentek Acard zapisuje... Boje się, że mogę przez to zaszkodzić swojemu dziecku, ale z drugiej strony boje się też przestac zażywac ten lek, z myślą, że mogę zaqszkodzic dziecku, zwłaszcza, że niby mam niski czas protrombinowy, choć wedle wyników miesci się w normie, a opinie dot, brania acardu są bardzo zróżnicowane

J
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja brałam acard do 35 tc, ale oprócz niego dużo innych leków, w tym zastrzyki z heparyną rozrzedzające krew (te biorę do porodu i w połogu). Z tym, że nie biorę acardu "profilaktycznie", tylko ze względu na poronienie i wyniki badań, wskazujące na trombofilię. Dziwię się, że lekarz przepisuje go każdej pacjentce..., nie spotkałam się z takim podejściem.

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam acard jedna tabletka dziennie. Jestem w 11tc i lekarz powiedział ze daja je zeby zapobiec wczesnemu poronieniu. Jeszcze nie wiem do kiedy bede brac.

• Naditta Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę acard profilaktycznie. Ryzyko zespołu antyfosfolipidowego. Przed ciążą nie zdążyłam zbadać, ale w ciąży wyniki wyszły dobre, tylko że już na acardzie. Dlatego nie do końca wiadomo, czy mam ten zespół czy nie. I biorę acard profilaktycznie. Lekarka mówiła, że do 30 tyg, ale chyba zostanę przy nim do 35.
    Nie bój się, nie słyszałam jeszcze o powikłaniach związanych z jego brakiem, zdarzają się bardzo rzadko. Korzyści przewyższają ryzyko ;)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałam Acard cała ciąże od 7 tygodnia do 36 raz dziennie a do 38 co drugi dzień jedną tabletkę. Też profilaktycznie ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz dzisiaj ostatnia biorę :)

• Jola1985 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też lekarz zapisała profilaktycznie, aby zapobiec poronieniu. Ja mam brać jeszcze prawie 4 tygodnie, do następnej wizyty.

ex2bwn15260327bu.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ