X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Aktywne mamy
Odpowiedz

Aktywne mamy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobitki!

Z góry przepraszam jeśli taki temat już istnieje. Nie dokopałam się jeszcze do niego ;-)

Jak w temacie: czy mamy tutaj jakieś aktywne mamy?
    Jak dbacie o swoją formę w ciąży? Ćwiczenia dla ciężarnych, joga, pilates, siłowinia, bieganie? Polecacie jakies konkretne zestawy ćwiczeń (np. na youtubie) lub programy treningowe?

Wszelkie informacje, linki itp. mile widziane :-)

• Est Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie się ćwiczy z Fitappy z Youtube.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 00:08

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Marta USA Znajoma

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam wszystko co robilas przed ciaza, tylko bez doprowadzania sie do stanu w ktorym ledwo oddychasz ;) Moja lekarka dokladnie to mi powiedziala. Jedyne czego nalezaloby unikac to cwiczenia na brzuch - ewentualnie robic je bardzo powoli - ja zrezygnowalam w ogole. Poza tym ostroznie z ciezarami na silowni. Ja przed zajsciem w ciaze intensywnie cwiczylam crossfit, teraz jednak staram sie cwiczyc bez ciezarow lub z mniejszymi. Robie zatem wszystko na silowni poczawszy od biegania skonczywszy na cwiczeniasz angazujacych poszczegolne partie miesniowe rowniez przy uzyciu ciezarow :)

• weronikamalke Debiutantka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, natknęłam się na artykuł - nietrzymanie moczu w ciąży. Czy problem ten rzeczywiście jest częstą przypadłością towarzyszącą ciąży?

• Helen Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta USA wrote:
    Ja polecam wszystko co robilas przed ciaza, tylko bez doprowadzania sie do stanu w ktorym ledwo oddychasz ;) Moja lekarka dokladnie to mi powiedziala. Jedyne czego nalezaloby unikac to cwiczenia na brzuch - ewentualnie robic je bardzo powoli - ja zrezygnowalam w ogole. Poza tym ostroznie z ciezarami na silowni. Ja przed zajsciem w ciaze intensywnie cwiczylam crossfit, teraz jednak staram sie cwiczyc bez ciezarow lub z mniejszymi. Robie zatem wszystko na silowni poczawszy od biegania skonczywszy na cwiczeniasz angazujacych poszczegolne partie miesniowe rowniez przy uzyciu ciezarow :)
    Marta do jakiego ciężaru ćwiczysz?
    ja akurat tez cwiczyłam z elementami crossfitu a teraz w dnie w ktore sie dobrze czuje tez ide pocwiczyc, ale bez pełnych burpee, głownie przysiady, płytkie brzuszki crossfitowe one pozwalają mi rozluźnić mięśnie miednicy.
    Jak długo ćwiczysz?

feegu6l.png
  • Marta USA Znajoma

Wysłany: 20 stycznia 2016, 02:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cwicze ogolnie od jakis 7 lat. Przed ciaza potrafilam byc codziennie na silowni. Miedzy 2 a 4 miesiacem nie chodzilam w ogole bo nie bylam w stanie - wymiotowalam 3 razy dziennie i jedyne na co mnie bylo stac to spanie :) Teraz chodze ale korzystam z naprawde niewielkich ciezarow - 2 - 3kg. Troche tez zrezygnowalam z niektorych crossfitowych cwiczen na rzecz cardio. Teraz to rowerek, orbitrek, steper, przysiady, iron mikes (przepraszam ale nie wiem jak to brzmi po polsku ale po wygooglaniu iron mike exercise pokaze) i wlasnie niewielkie ciezary na rece :)

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cwicze zajoba heheh

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed ciążą chodziłam 5x w tygodniu na siłownię. W pierwszym trymestrze nie chodziłam w ogóle, bo miałam mdłości i byłam zmęczona. Na siłownię wróciłam od 4 miesiąca po konsultacji z lekarzem i trenerem. Ćwiczyłam normalnie zmniejszając ciężary o połowę. Aktualnie jestem w 38tc i dzisiaj byłam chyba ostatni raz przed porodem na siłowni. Ograniczę się teraz do codziennych spacerów, bo nie mam już siły :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ciąży polecam jogę i różne ćwiczenia rozciągające. Prócz tego robiłam siłowe i ogólnorozwojowe.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ