Aktywne mamy
-
Witajcie kobitki!
Z góry przepraszam jeśli taki temat już istnieje. Nie dokopałam się jeszcze do niego
Jak w temacie: czy mamy tutaj jakieś aktywne mamy?
Jak dbacie o swoją formę w ciąży? Ćwiczenia dla ciężarnych, joga, pilates, siłowinia, bieganie? Polecacie jakies konkretne zestawy ćwiczeń (np. na youtubie) lub programy treningowe?
Wszelkie informacje, linki itp. mile widziane -
Ja polecam wszystko co robilas przed ciaza, tylko bez doprowadzania sie do stanu w ktorym ledwo oddychasz Moja lekarka dokladnie to mi powiedziala. Jedyne czego nalezaloby unikac to cwiczenia na brzuch - ewentualnie robic je bardzo powoli - ja zrezygnowalam w ogole. Poza tym ostroznie z ciezarami na silowni. Ja przed zajsciem w ciaze intensywnie cwiczylam crossfit, teraz jednak staram sie cwiczyc bez ciezarow lub z mniejszymi. Robie zatem wszystko na silowni poczawszy od biegania skonczywszy na cwiczeniasz angazujacych poszczegolne partie miesniowe rowniez przy uzyciu ciezarow
-
Witajcie, natknęłam się na artykuł - nietrzymanie moczu w ciąży. Czy problem ten rzeczywiście jest częstą przypadłością towarzyszącą ciąży?
-
Marta USA wrote:Ja polecam wszystko co robilas przed ciaza, tylko bez doprowadzania sie do stanu w ktorym ledwo oddychasz Moja lekarka dokladnie to mi powiedziala. Jedyne czego nalezaloby unikac to cwiczenia na brzuch - ewentualnie robic je bardzo powoli - ja zrezygnowalam w ogole. Poza tym ostroznie z ciezarami na silowni. Ja przed zajsciem w ciaze intensywnie cwiczylam crossfit, teraz jednak staram sie cwiczyc bez ciezarow lub z mniejszymi. Robie zatem wszystko na silowni poczawszy od biegania skonczywszy na cwiczeniasz angazujacych poszczegolne partie miesniowe rowniez przy uzyciu ciezarow
ja akurat tez cwiczyłam z elementami crossfitu a teraz w dnie w ktore sie dobrze czuje tez ide pocwiczyc, ale bez pełnych burpee, głownie przysiady, płytkie brzuszki crossfitowe one pozwalają mi rozluźnić mięśnie miednicy.
Jak długo ćwiczysz?
-
Cwicze ogolnie od jakis 7 lat. Przed ciaza potrafilam byc codziennie na silowni. Miedzy 2 a 4 miesiacem nie chodzilam w ogole bo nie bylam w stanie - wymiotowalam 3 razy dziennie i jedyne na co mnie bylo stac to spanie Teraz chodze ale korzystam z naprawde niewielkich ciezarow - 2 - 3kg. Troche tez zrezygnowalam z niektorych crossfitowych cwiczen na rzecz cardio. Teraz to rowerek, orbitrek, steper, przysiady, iron mikes (przepraszam ale nie wiem jak to brzmi po polsku ale po wygooglaniu iron mike exercise pokaze) i wlasnie niewielkie ciezary na rece
-
nick nieaktualnyPrzed ciążą chodziłam 5x w tygodniu na siłownię. W pierwszym trymestrze nie chodziłam w ogóle, bo miałam mdłości i byłam zmęczona. Na siłownię wróciłam od 4 miesiąca po konsultacji z lekarzem i trenerem. Ćwiczyłam normalnie zmniejszając ciężary o połowę. Aktualnie jestem w 38tc i dzisiaj byłam chyba ostatni raz przed porodem na siłowni. Ograniczę się teraz do codziennych spacerów, bo nie mam już siły
-
nick nieaktualny
-