X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Alergia w ciąży - radzimy sobie
Odpowiedz

Alergia w ciąży - radzimy sobie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aleksa13 Koleżanka

Wysłany: 20 grudnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy znane są Wam objawy kichania, łzawiących oczu, wysypek itp.
    Czy któraś z Was cierpi na alergię? Jak sobie radzicie? Czy ktoś ma info od gina czy wolno brać Allertec ? Dzielcie się proszę informacjami jakie sposoby działają.
    Zapraszam do dyskusji :)

Rocznik '81 - Silna alergia, Dyskopatia wielopoziomowa kręgosłupa w odcinku lędźwiowym
    c55fs65g8owjlxa8.png
    16udvfxm6jaz6g99.png
  • OlkaBdg Przyjaciółka

Wysłany: 21 grudnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj,
    U mnie wystąpiło alergia po mandarynkach i pomarańczach. Wiem,że to nie typowa alergia,ale komuś moze sie przydać. Mimo odstawienia czerwone placki nie zniknęły. Rozmawiałam z moim lekarzem i kazał brac Calcium 3x1 :)

f2w3rjjglqgxjlog.png
    Pozdrawiam,
    Ola
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 20 tygodnia lekarz alergolog i ginekolog pozwolili brać Zyrtec... wapno to standard.. wytrzymałam do 35 tygodnia i zaczęłam brać zyrtec..no ale dodam, że ja mam naprawdę powazną alergię..i astmę..wziewy można barć..ventolin, pulmocort, oxis

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie tylko wapno. Ale mecze sie nieprzecietnie...

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ