SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Anemia i podwyższone tsh
Odpowiedz

Anemia i podwyższone tsh

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • hana_sel Nowa

Wysłany: 5 stycznia, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Chciałam się zapytać, może któraś z was miała podobnie.
    Jestem w 14t, od ok. 2 tygodni czuję się słabo- senna cały czas, nie mam sił na najprostsze czynności, ciągle zmęczona. Przed ciążą wykryto u mnie guzki tarczycy, nie przyjmowałam leków, bo parametry krwi były w porządku. Tsh miałam dobre, teraz podskoczyło mi do 2,56 (miesiąc temu miałam 1,9). Mam słabe wyniki krwi - hemoglobina 10,7, hematokryt 31,9. Dietę ostatnio miałam słabą, bo w 1 trymestrze niewiele byłam w stanie zjeść. Dopiero od niedawna zaczęłam jeść lepiej, zwracając uwagę, żeby było więcej białka i żelaza.
    Martwię się o dzidziusia, ale też ja czuję się słabo.
    Może któraś z was miała podobnie i coś pomogło. Leki czy jakaś zmiana diety

• WiolaP Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki powinnas skonsultować z lekarzem ,jak dla mnie hematokryt jest ok,hemoglobina mogla by byc troszke wyszla a co do tsh mysle ze powinnas skonsultować to z endokrynologiem i pewnie wprowadzi jakas niewielka dawke lewotyroksyny.Zmeczenie tez pewnie z czasem ustąpi,kazda z nas jest inna i kazda ma inne objawy.Byc moze u Ciebie nie ustąpią tak szybko☺️Mialas juz badania prenatalne?Lekarz Napewno ocenil stan dzidziusia.Zycze Ci wszystkiego dobrego 🤗

age.png

4 na pokładzie 🩷🩷🩵🩷
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ