X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Anemia i podwyższone tsh
Odpowiedz

Anemia i podwyższone tsh

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • hana_sel Nowa

Wysłany: 5 stycznia, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Chciałam się zapytać, może któraś z was miała podobnie.
    Jestem w 14t, od ok. 2 tygodni czuję się słabo- senna cały czas, nie mam sił na najprostsze czynności, ciągle zmęczona. Przed ciążą wykryto u mnie guzki tarczycy, nie przyjmowałam leków, bo parametry krwi były w porządku. Tsh miałam dobre, teraz podskoczyło mi do 2,56 (miesiąc temu miałam 1,9). Mam słabe wyniki krwi - hemoglobina 10,7, hematokryt 31,9. Dietę ostatnio miałam słabą, bo w 1 trymestrze niewiele byłam w stanie zjeść. Dopiero od niedawna zaczęłam jeść lepiej, zwracając uwagę, żeby było więcej białka i żelaza.
    Martwię się o dzidziusia, ale też ja czuję się słabo.
    Może któraś z was miała podobnie i coś pomogło. Leki czy jakaś zmiana diety

• WiolaP Autorytet

Wysłany: 5 stycznia, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki powinnas skonsultować z lekarzem ,jak dla mnie hematokryt jest ok,hemoglobina mogla by byc troszke wyszla a co do tsh mysle ze powinnas skonsultować to z endokrynologiem i pewnie wprowadzi jakas niewielka dawke lewotyroksyny.Zmeczenie tez pewnie z czasem ustąpi,kazda z nas jest inna i kazda ma inne objawy.Byc moze u Ciebie nie ustąpią tak szybko☺️Mialas juz badania prenatalne?Lekarz Napewno ocenil stan dzidziusia.Zycze Ci wszystkiego dobrego 🤗

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷🌷
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ