Angeliusowe mamy - zbiorczy wąte kdla kobiet w ciąży i po porodzie
-
WIADOMOŚĆ
-
Heidi Di wrote:Ja się wkrótce wybieram Sama zdecydowałam, że po prostu się zapisuję i zrobiłam to od razu przy drugich prenatalnych. Tym razem te będą płatne, choć nie wiem, dlaczego wcześniej miałam za darmo, bo wiekowo się jeszcze nie łapię, ale nie narzekałam
Tak tak wiem, że te trzecie prenatalne nie są refundowane i trzeba zapłacić 🙂 Ja też I i II miałam w ramach NFZ pomimo braku wskazań. Wszystkie pacjentki w AP dostają skierowanie na bezpłatne badania 🙂
A mogę wiedzieć u kogo robisz te badania? -
Hej dziewczyny mam umówione prenatalne na 6listopada u doktor Nycz-Reski miała któraś u niej:) miałam do wyboru dr Orlinskiegk ale kiedyś miałam u niego USG i nie bardzo mi przypadł ...Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Franiczka_ wrote:Tak tak wiem, że te trzecie prenatalne nie są refundowane i trzeba zapłacić 🙂 Ja też I i II miałam w ramach NFZ pomimo braku wskazań. Wszystkie pacjentki w AP dostają skierowanie na bezpłatne badania 🙂
A mogę wiedzieć u kogo robisz te badania?Starania od 2017 r.
I IVF:
ET 1.2020
Krio 4.2020
1.2021 SYNECZEK
Krio 12.2021 ciąża biochemiczna
Krio 2.2022 nasz ostatni zarodek
8.04.2022 ⏸ naturalny cud, pierwszy w życiu, Bhcg 643, dwa dni później 1518.
Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
M: Morfologia 4%, HBA 92%, fDNA 9%. -
Heidi Di wrote:Robię u doc. Agaty Włoch w centrum Sodowski. Wspaniały specjalista. Chodzę do niej od pierwszych badań, dostałam skierowanie od dr Paligi.
Dzięki 🙂 Słyszałam już o tej Pani dr. Ja I i II robiłam u Orlińskiego. Kurcze, nie umiem się zdecydować 🙈
Heidi a jaki jest koszt? I można u tej dr wziąć płytkę z badania?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2020, 08:01
-
Z tymi trzecimi badaniami prenatalnymi to jest tak, ze służą ocenie "parametrow" dzidziusia przed jego przyjściem na swiat 🙂 zwykle szacuje sie dokladna wage, przepływy, czy z serduszkiem wszystko ok. Faktycznie mniejsza ilość par sie na nie decyduje. Ja nie byłam z uwagi na to, ze moj prowadzacy tez mial program do prenatalnych i w zasadzie co wizyte szczegolowo sprawdzal malego, ale co najwazniejsze rozwijal sie prawidlowo. Jedyne co to ok. 34 tc Szymek mial zastój moczu w lewej nerce i lekarz prosił zeby to monitorowac po urodzeniu (Maly mial robione usg po urodzeniu jeszcze w szpitalu).
Moja siostra natomiast byla rownolegle w ciąży z coreczka, ktora od poczatku byla do tylu z masa w stosunku do wieku ciazy, podejrzewano hipotrofie, wiec dla niej III prenatalne stanowily uspokojenie 😉
Dr A. Włoch pamietam jeszcze z forum z 2018 r, kilka dziewczyn robiło u niej prenatalne, zwlaszcza kiedy przeziernosc karkowa wychodzila na granicy lub cos z serduszkiem, ponoc ma rewelacyjne oko 😉 nie korzystałam, ale zapamietalam bo faktycznie byla goraco polecana 🙂
Co do bezplatnych badan, po ivf lekarze czesto daja skierowanie z adnotacja "zwiekszone ryzyko urodzenia dziecka dotkniętego choroba wieloczynnikowa"Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2020, 16:08
Heidi Di lubi tę wiadomość
08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊 -
III prenatalne nie są tylko dla tych, którzy mają jakieś wskazania. Wy nie robiłyście - ok. Ja tylko zapytałam, czy jest tu jakaś dziewczyna, która się na te badania zdecydowała, bo chciałam zapytać o lekarza i tyle. Nie po to, by czytać, że są bez sensu w przypadku ciąży bez komplikacji. Każdy robi jak uważa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2020, 16:45
-
Franiczka_ wrote:Dzięki 🙂 Słyszałam już o tej Pani dr. Ja I i II robiłam u Orlińskiego. Kurcze, nie umiem się zdecydować 🙈
Heidi a jaki jest koszt? I można u tej dr wziąć płytkę z badania?
Bejzi, dzięki za info. Właśnie nie wiedziałam skąd te darmowe badania, ale mały miał na samym początku bradykardię. Fakt, że jak lekarz lub położne na izbie widziały nazwisko pani dr, to od razu było "ooo, nie mogła pani lepiej trafić", więc coś w tym jestBejzi lubi tę wiadomość
Starania od 2017 r.
I IVF:
ET 1.2020
Krio 4.2020
1.2021 SYNECZEK
Ja: Endometrioza II st., wycięta przegroda macicy, wyleczony rozrost endometrium.
Heidi Di wrote:400 zł Dotychczas zawsze przed badaniem zgłaszałam, że chcę płytkę i dostawałam ja w teczce z wynikiem badania. Koszt płytki to dodatkowe 20 zł, płatne w rejestracji.
Bejzi, dzięki za info. Właśnie nie wiedziałam skąd te darmowe badania, ale mały miał na samym początku bradykardię. Fakt, że jak lekarz lub położne na izbie widziały nazwisko pani dr, to od razu było "ooo, nie mogła pani lepiej trafić", więc coś w tym jest
Super. Dzięki 🙂
U mnie ciąża nie po ivf, a też miałam skierowanie. Wskazań w zasadzie brak, bo wszystko było ok i nie mam też wymaganego wieku. Ale jeszcze nie słyszałam, żeby któraś z dziewczyn z AP nie dostała skierowania, więc to raczej standard w naszej klinice 🙂 -
Franiczka_ wrote:III prenatalne nie są tylko dla tych, którzy mają jakieś wskazania. Wy nie robiłyście - ok. Ja tylko zapytałam, czy jest tu jakaś dziewczyna, która się na te badania zdecydowała, bo chciałam zapytać o lekarza i tyle. Nie po to, by czytać, że są bez sensu w przypadku ciąży bez komplikacji. Każdy robi jak uważa.5 lat starań, niedoczynność tarczycy, hashimoto, wysoka prolaktyna, endometrioza IIst.13.XI transfer 2BB , 04.II crio 2AB , crio 04.04, 5dpt-23,2; 7dpt-70; 9dpt-209; 19dpt- 6194; 26dpt ❤️
-
Franiczka_ wrote:III prenatalne nie są tylko dla tych, którzy mają jakieś wskazania. Wy nie robiłyście - ok. Ja tylko zapytałam, czy jest tu jakaś dziewczyna, która się na te badania zdecydowała, bo chciałam zapytać o lekarza i tyle. Nie po to, by czytać, że są bez sensu w przypadku ciąży bez komplikacji. Każdy robi jak uważa.08.01.2020 r. na Ziemi pojawi(ł) się Cud! 😊
-
Franiczko, spokojnie Nikt nie miał nic złego na myśli. To chyba jedyny wątek, na którym nie ma obaw, że ktoś chce kogoś urazić. Ja im częściej mogę popodglądać mojego małego pierdka, tym jestem szczęśliwsza, dlatego chociażby z tego względu się zdecydowałam. I mam cukrzycę, dlatego chcę poznać jego wagę z różnych źródeł.Starania od 2017 r.
I IVF:
ET 1.2020
Krio 4.2020
1.2021 SYNECZEK
Dziewczyny mam podejrzenie zatrzymania kamienia w moczowodzie. Oby! Bo wizja wyrostka bardziej mnie niepokoi.
Póki co dostałam antybiotyk duomox. Bral ktoś w ciąży? Zaczęłam 14 tydz.
Do tego 2 tyg leczyłam swedziawke, infekcje? Ale próbowałam bez luteiny dopochwowej. Jak tylko do niej wróciłam to wróciła swedziawka. Czy ten duomox jest w stanie pomóc też na infekcje intymna?⏳
12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
Cross match 54%, reszta immuno ok
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET cb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: MSOME 0%
Walka od 2016 -
Ewa89_89 wrote:Dziewczyny mam podejrzenie zatrzymania kamienia w moczowodzie. Oby! Bo wizja wyrostka bardziej mnie niepokoi.
Póki co dostałam antybiotyk duomox. Bral ktoś w ciąży? Zaczęłam 14 tydz.
Do tego 2 tyg leczyłam swedziawke, infekcje? Ale próbowałam bez luteiny dopochwowej. Jak tylko do niej wróciłam to wróciła swedziawka. Czy ten duomox jest w stanie pomóc też na infekcje intymna? -
Hej. Dziewczyny ratujcie! Dopadło mnie chorobsko. Dreszcze,zimno mi A całe ciało jest gorące. Nie mam gorączki. myzia mnie w gardle i co jakiś czas mam mokry kaszel... biorę paracetamol i pije herbatę z miodem,cytryną i sokiem malinowym.
7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
31.12.21 USG i zielone światło.
17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
22.01 beta 0,1 ;(
24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭
Koniec starań ;(
Brak mrozakow ;( -
Honorata02 wrote:Hej. Dziewczyny ratujcie! Dopadło mnie chorobsko. Dreszcze,zimno mi A całe ciało jest gorące. Nie mam gorączki. myzia mnie w gardle i co jakiś czas mam mokry kaszel... biorę paracetamol i pije herbatę z miodem,cytryną i sokiem malinowym.
-
Jak tutaj wskoczyć do łóżka jak młoda nie da poleżeć A tata w pracy ;( jakoś trzeba się kurowac. Dzięki za pomoc
7.10.21 Walka o drugiego maluszka rozpoczęta.
15.12.21 histeroskopia , wszystko ok.
31.12.21 USG i zielone światło.
17.01.22 transfer ostatniego ❄️ .
22.01 beta 0,1 ;(
24.01 beta 0,1 ;( 😭😭😭
Koniec starań ;(
Brak mrozakow ;( -
Heidi Di wrote:Franiczko, spokojnie Nikt nie miał nic złego na myśli. To chyba jedyny wątek, na którym nie ma obaw, że ktoś chce kogoś urazić. Ja im częściej mogę popodglądać mojego małego pierdka, tym jestem szczęśliwsza, dlatego chociażby z tego względu się zdecydowałam. I mam cukrzycę, dlatego chcę poznać jego wagę z różnych źródeł.
Wczoraj na wizycie u dr Janosz pytałam o III prenatalne i też poleciła mi dr Agatę Włoch 🙂 Także od razu po powrocie do domu się zapisałam. Ty już po? 🙂 -
Honorata02 wrote:Hej. Dziewczyny ratujcie! Dopadło mnie chorobsko. Dreszcze,zimno mi A całe ciało jest gorące. Nie mam gorączki. myzia mnie w gardle i co jakiś czas mam mokry kaszel... biorę paracetamol i pije herbatę z miodem,cytryną i sokiem malinowym.
Ja bym do herbaty dorzuciła jeszcze świeży imbir. U mnie zawsze super działa na ból gardła i ogólnie przy przeziębieniu, albo gdy czuję, że coś mnie bierze. Tylko tak, żeby herbata była dość ostra.