X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne badania prenatalne
Odpowiedz

badania prenatalne

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • andzia1234 Debiutantka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko czy to w kazdym przypadku jest płatne ?? i kiedy to się robi /.? bo w mojej rodzinie są choroby genetyczne i chyba się zdecyduje na te badania ... a i jeslli są platne to jaka cena ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz może dać skierowanie na badania prenatalne wtedy są bezpłatne.
    1 badania są ok. 12 tygodnia (badania pod kątem chorób genetycznych)
    2 badania są w granicach 20 tygodnia
    (I te oba mogą być na nfz)
    3 badania są pod sam koniec po 30 tygodniu
    I te badania nie są refundowane, a koszt to ponad 200zł. Wszystko zależy w jakiej placówce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 11:18

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ