WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Badania prenatalne NFZ POMORSKIE
Odpowiedz

Badania prenatalne NFZ POMORSKIE

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • pannanna Koleżanka

Wysłany: 29 marca, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    POMORSKIE BADANIA PRENATALNE
    Gdzie polecacie wykonać na NFZ? Dostałam skierowanie. Chciałam w invicta ale we wszystkich placówkach zajęte tak samo w gamecie. I prosiłabym kogoś z polecenia, słyszałam jeszcze o uck i baltmed, jak oceniacie? Jakbym mogłam jeszcze prosić to u jakiego lekarza 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 11:32

preg.png
  • Judyta_ Autorytet

Wysłany: 31 marca, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Ja akurat mam w Invicie jutro, najbardziej chciałam w UCK, ale tam nie było miejsc. UCK jest bardzo dobrze oceniane, więc spróbuj tam 🙂 Co do lekarza to się nie wypowiem, bo sama tam nie byłam.

preg.png
  • Patabr Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judyta_ wrote:
    Hej,

Ja akurat mam w Invicie jutro, najbardziej chciałam w UCK, ale tam nie było miejsc. UCK jest bardzo dobrze oceniane, więc spróbuj tam 🙂 Co do lekarza to się nie wypowiem, bo sama tam nie byłam.

Oo ja też mam jutro w invicie- w Gdyni, a Ty?;)

31 lat

Przedwczesne wygasanie czynności jajników

AMH 0,8
    FSH średnio 26-28

Klinika Bocian
    ET 07.2024 ciąża biochemiczna
    FET 09.2024 ciąża biochemiczna
    FET 25.11.2024 4.1.1
    5 dpt pozytywny test
    7 dpt beta 110
    9 dpt beta 280
    11 dpt beta 850
    14 dpt beta 3950
    20 dpt zarodek 6mm i serduszko
    10w0d test sanco - wszystko prawidłowe, chłopiec
    11w3d ziomeczek ma 4,7 cm, nadgonił 3 dni
    13w2d (04.02) prenatalne
    18w6d połówkowe w mojej przychodni: 300g bobasa (77 percentyl, będzie duuuży chłop)
  • Judyta_ Autorytet

Wysłany: 31 marca, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patabr wrote:
    Oo ja też mam jutro w invicie- w Gdyni, a Ty?;)

W Gdańsku 🙂 trzymam kciuki! Na kiedy masz termin? Ja na październik, ale nie kojarzę Cię z naszego październikowego wątku 😄

preg.png
  • Judyta_ Autorytet

Wysłany: 31 marca, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judyta_ wrote:
    W Gdańsku 🙂 trzymam kciuki! Na kiedy masz termin? Ja na październik, ale nie kojarzę Cię z naszego październikowego wątku 😄

Aa czekaj dopiero zajrzałam w Twoją stopkę i widzę, że masz już dużo większego bobasa, myślałam, że u Ciebie tez początek 😁 to pewnie wakacyjne bobo będzie?

preg.png
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 31 marca, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W UCK odradzam lekarz Katarzynę W.Z., nie podważam jej kompetencji, ale jest po prostu bardzo oschła i niekomunikatywna. Nie dowiesz się prawie nic z badania, o większość musisz sama pytać.
    Podczqs pierwszej ciąży byłam w Invicta Gdańsk i bardzo polecam z kolei Dr. Beatę B. Ona wszystko wyjaśnia, naprawdę wszystko co widzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca, 13:10

Starania naturalne od 2019r.
    Ona, on- badania ok
    Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, macica dwurożna, polip- łyżeczkowanie

8.03.2023r. test pozytywny (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)

14.11.2023r. synuś ♥

23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)

Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥
  • Patabr Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judyta_ wrote:
    Aa czekaj dopiero zajrzałam w Twoją stopkę i widzę, że masz już dużo większego bobasa, myślałam, że u Ciebie tez początek 😁 to pewnie wakacyjne bobo będzie?

Tak :) połowa sierpnia planowane, ale jak będzie.. kto to wie 😁
    To się nie spotkamy, mialam mieć dzisiaj w Gdańsku, ale musiałam przełożyć i mam jutro w Gdyni ;)

Pierwsze prenatalne też miałam w invicta i generalnie polecam, baaardzo dokładne badanie, dlugo trwało, mam śliczne pamiątkowe foto z tej wizyty, sprzęt maja bardzo dobry, także będzie dobrze 💙💙 powodzenia

Judyta_ lubi tę wiadomość

31 lat

AMH 0,8
    FSH średnio 26-28

Klinika Bocian
    FET 25.11.2024 4.1.1
    5 dpt pozytywny test
    7 dpt beta 110
    9 dpt beta 280
    11 dpt beta 850
    14 dpt beta 3950
    13w2d (04.02) prenatalne
    18w6d połówkowe w mojej przychodni: 300g bobasa (77 percentyl, będzie duuuży chłop)
  • Judyta_ Autorytet

Wysłany: 31 marca, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo cieszę się, że polecacie Invictę i dr Beatę, bo właśnie u niej mam badanie 😊 ogólnie czuję już spory stres przed wizytą, ale przynajmniej idę tam ze świadomością, że będę miło i profesjonalnie przyjęta 🙂

preg.png
  • pannanna Koleżanka

Wysłany: 31 marca, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam w invicta o dr Beacie, ale dzisiaj już miałam 3 próbę podejścia czy coś się tam zwolniło i tak samo w gamecie - niestety nie. Próbowałam jeszcze w uck, to samo, najszybsze terminy na połowę maja. Koniec końców spróbowałam do starmedu u dr Augustyniaka w Gdańsku, na fb dziewczyny go polecały, jednak w Google jakieś takie sobie opinie.. ale stwierdziłam że nie ma co się nakręcać w przód bo zawsze ktoś się znajdzie nie zadowolony tak jak w życiu , komuś nie podpasuje ten fryzjer, kosmetyczka, dentysta a innemu tak. No i wiadomo całe życie chodziłam do kobietek ginekolog i teraz facet więc mam nadzieję że będzie ok. Mimo wszystko dzięki za polecajki! 🙂♥️

preg.png
  • Patabr Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pannanna wrote:
    Słyszałam w invicta o dr Beacie, ale dzisiaj już miałam 3 próbę podejścia czy coś się tam zwolniło i tak samo w gamecie - niestety nie. Próbowałam jeszcze w uck, to samo, najszybsze terminy na połowę maja. Koniec końców spróbowałam do starmedu u dr Augustyniaka w Gdańsku, na fb dziewczyny go polecały, jednak w Google jakieś takie sobie opinie.. ale stwierdziłam że nie ma co się nakręcać w przód bo zawsze ktoś się znajdzie nie zadowolony tak jak w życiu , komuś nie podpasuje ten fryzjer, kosmetyczka, dentysta a innemu tak. No i wiadomo całe życie chodziłam do kobietek ginekolog i teraz facet więc mam nadzieję że będzie ok. Mimo wszystko dzięki za polecajki! 🙂♥️

Ja do invicty idę do dr Gniadka, opinie ma różne, na pewno przeważają te, że wydłuża wizyty, co jest totalnie prawdą, obsuwy na wizytach bywają i po 2h

31 lat

AMH 0,8
    FSH średnio 26-28

Klinika Bocian
    FET 25.11.2024 4.1.1
    5 dpt pozytywny test
    7 dpt beta 110
    9 dpt beta 280
    11 dpt beta 850
    14 dpt beta 3950
    13w2d (04.02) prenatalne
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 31 marca, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judyta_ wrote:
    Oo cieszę się, że polecacie Invictę i dr Beatę, bo właśnie u niej mam badanie 😊 ogólnie czuję już spory stres przed wizytą, ale przynajmniej idę tam ze świadomością, że będę miło i profesjonalnie przyjęta 🙂
    Ona jest naprawdę super. Prowadziła mi poprzednią ciążę. Jest bardzo dokładna, wszystko jasno wytłumaczy, możesz spać spokojnie 😊

Judyta_ lubi tę wiadomość

Starania naturalne od 2019r.
    Ona, on- badania ok
    Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, macica dwurożna, polip- łyżeczkowanie

8.03.2023r. test pozytywny (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)

14.11.2023r. synuś ♥

23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)

Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥
  • pannanna Koleżanka

Wysłany: 31 marca, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja bratowa była na badaniach prenatalnych w invictie i nie wiem jakim cudem jej udało się dostać bo tydzień przed się dostała chyba musiało się coś zwolnić i miała farta 😅 była u jakiegoś Rafaela czy jakoś tak. Obsuwą była z 2/3h, był bardzo dokładny robił aż prawie godzinę badanie. Ale mówiła że jakoś rozmowny chyba nie był. 🙂😅

preg.png
  • pannanna Koleżanka

Wysłany: 31 marca, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciążę prowadzę u dr Katarzyny Gross Kępińskiej. Cudowna pani doktor. Ciąża po invitro i cały czas byliśmy u niej. Tzn od roku czasu. Przed mieliśmy jeszcze 2 innych lekarzy gdzieś indziej, jedna po prostu sprawdzała mi owulację itp a jak zobaczyła wyniki męża to już powiedziała że tym się nie zajmuje i odesłała do kogoś od niepłodności lub androloga. No i się udaliśmy do dr Andrzeja Rogozy ale pakował cały czas w męża zastrzyki na poprawę nasienia itp, ogólnie ok, bo u pani doktor też stosowaliśmy taką praktykę, ale przez chwilę. Ale chciał nam zrobić przy takich wynikach inseminacje i bez mojej drożności jajowodów 🤦🏼‍♀️. Czyli jak naciągnąć kogoś na kasę.. co najlepsze okazało się że mam niedrożne jajowody, robiąc mi badanie w szpitalu na NFZ. Poszłam prywatnie i okazalo się że oba drożne. Taka historia.. ale szkoda do tego wracać ;) bo to nie wątek na to.

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ