X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Badania prenatalne NFZ POMORSKIE
Odpowiedz

Badania prenatalne NFZ POMORSKIE

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • pannanna Koleżanka

Wysłany: 29 marca, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    POMORSKIE BADANIA PRENATALNE
    Gdzie polecacie wykonać na NFZ? Dostałam skierowanie. Chciałam w invicta ale we wszystkich placówkach zajęte tak samo w gamecie. I prosiłabym kogoś z polecenia, słyszałam jeszcze o uck i baltmed, jak oceniacie? Jakbym mogłam jeszcze prosić to u jakiego lekarza 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 11:32

preg.png
  • Judyta_ Ekspertka

Wysłany: 31 marca, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Ja akurat mam w Invicie jutro, najbardziej chciałam w UCK, ale tam nie było miejsc. UCK jest bardzo dobrze oceniane, więc spróbuj tam 🙂 Co do lekarza to się nie wypowiem, bo sama tam nie byłam.

• Patabr Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judyta_ wrote:
    Hej,

Ja akurat mam w Invicie jutro, najbardziej chciałam w UCK, ale tam nie było miejsc. UCK jest bardzo dobrze oceniane, więc spróbuj tam 🙂 Co do lekarza to się nie wypowiem, bo sama tam nie byłam.

Oo ja też mam jutro w invicie- w Gdyni, a Ty?;)

31 lat

Przedwczesne wygasanie czynności jajników

AMH 0,8
    FSH średnio 26-28

Klinika Bocian
    ET 07.2024 ciąża biochemiczna
    FET 09.2024 ciąża biochemiczna
    FET 25.11.2024 4.1.1
    5 dpt pozytywny test
    7 dpt beta 110
    9 dpt beta 280
    11 dpt beta 850
    14 dpt beta 3950
    20 dpt zarodek 6mm i serduszko
    10w0d test sanco - wszystko prawidłowe, chłopiec
    11w3d ziomeczek ma 4,7 cm, nadgonił 3 dni
    13w2d (04.02) prenatalne
    18w6d połówkowe w mojej przychodni: 300g bobasa (77 percentyl, będzie duuuży chłop)
  • Judyta_ Ekspertka

Wysłany: 31 marca, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patabr wrote:
    Oo ja też mam jutro w invicie- w Gdyni, a Ty?;)

W Gdańsku 🙂 trzymam kciuki! Na kiedy masz termin? Ja na październik, ale nie kojarzę Cię z naszego październikowego wątku 😄

• Judyta_ Ekspertka

Wysłany: 31 marca, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judyta_ wrote:
    W Gdańsku 🙂 trzymam kciuki! Na kiedy masz termin? Ja na październik, ale nie kojarzę Cię z naszego październikowego wątku 😄

Aa czekaj dopiero zajrzałam w Twoją stopkę i widzę, że masz już dużo większego bobasa, myślałam, że u Ciebie tez początek 😁 to pewnie wakacyjne bobo będzie?

• Helcia Autorytet

Wysłany: 31 marca, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W UCK odradzam lekarz Katarzynę W.Z., nie podważam jej kompetencji, ale jest po prostu bardzo oschła i niekomunikatywna. Nie dowiesz się prawie nic z badania, o większość musisz sama pytać.
    Podczqs pierwszej ciąży byłam w Invicta Gdańsk i bardzo polecam z kolei Dr. Beatę B. Ona wszystko wyjaśnia, naprawdę wszystko co widzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca, 13:10

Starania naturalne od 2019r.
    Ona, on- badania ok
    Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, macica dwurożna, polip- łyżeczkowanie

8.03.2023r. test pozytywny (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)

14.11.2023r. synuś ♥

23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)

Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥
  • Patabr Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judyta_ wrote:
    Aa czekaj dopiero zajrzałam w Twoją stopkę i widzę, że masz już dużo większego bobasa, myślałam, że u Ciebie tez początek 😁 to pewnie wakacyjne bobo będzie?

Tak :) połowa sierpnia planowane, ale jak będzie.. kto to wie 😁
    To się nie spotkamy, mialam mieć dzisiaj w Gdańsku, ale musiałam przełożyć i mam jutro w Gdyni ;)

Pierwsze prenatalne też miałam w invicta i generalnie polecam, baaardzo dokładne badanie, dlugo trwało, mam śliczne pamiątkowe foto z tej wizyty, sprzęt maja bardzo dobry, także będzie dobrze 💙💙 powodzenia

Judyta_ lubi tę wiadomość

31 lat

AMH 0,8
    FSH średnio 26-28

Klinika Bocian
    FET 25.11.2024 4.1.1
    5 dpt pozytywny test
    7 dpt beta 110
    9 dpt beta 280
    11 dpt beta 850
    14 dpt beta 3950
    13w2d (04.02) prenatalne
    18w6d połówkowe w mojej przychodni: 300g bobasa (77 percentyl, będzie duuuży chłop)
  • Judyta_ Ekspertka

Wysłany: 31 marca, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo cieszę się, że polecacie Invictę i dr Beatę, bo właśnie u niej mam badanie 😊 ogólnie czuję już spory stres przed wizytą, ale przynajmniej idę tam ze świadomością, że będę miło i profesjonalnie przyjęta 🙂

• pannanna Koleżanka

Wysłany: 31 marca, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam w invicta o dr Beacie, ale dzisiaj już miałam 3 próbę podejścia czy coś się tam zwolniło i tak samo w gamecie - niestety nie. Próbowałam jeszcze w uck, to samo, najszybsze terminy na połowę maja. Koniec końców spróbowałam do starmedu u dr Augustyniaka w Gdańsku, na fb dziewczyny go polecały, jednak w Google jakieś takie sobie opinie.. ale stwierdziłam że nie ma co się nakręcać w przód bo zawsze ktoś się znajdzie nie zadowolony tak jak w życiu , komuś nie podpasuje ten fryzjer, kosmetyczka, dentysta a innemu tak. No i wiadomo całe życie chodziłam do kobietek ginekolog i teraz facet więc mam nadzieję że będzie ok. Mimo wszystko dzięki za polecajki! 🙂♥️

preg.png
  • Patabr Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pannanna wrote:
    Słyszałam w invicta o dr Beacie, ale dzisiaj już miałam 3 próbę podejścia czy coś się tam zwolniło i tak samo w gamecie - niestety nie. Próbowałam jeszcze w uck, to samo, najszybsze terminy na połowę maja. Koniec końców spróbowałam do starmedu u dr Augustyniaka w Gdańsku, na fb dziewczyny go polecały, jednak w Google jakieś takie sobie opinie.. ale stwierdziłam że nie ma co się nakręcać w przód bo zawsze ktoś się znajdzie nie zadowolony tak jak w życiu , komuś nie podpasuje ten fryzjer, kosmetyczka, dentysta a innemu tak. No i wiadomo całe życie chodziłam do kobietek ginekolog i teraz facet więc mam nadzieję że będzie ok. Mimo wszystko dzięki za polecajki! 🙂♥️

Ja do invicty idę do dr Gniadka, opinie ma różne, na pewno przeważają te, że wydłuża wizyty, co jest totalnie prawdą, obsuwy na wizytach bywają i po 2h

31 lat

AMH 0,8
    FSH średnio 26-28

Klinika Bocian
    FET 25.11.2024 4.1.1
    5 dpt pozytywny test
    7 dpt beta 110
    9 dpt beta 280
    11 dpt beta 850
    14 dpt beta 3950
    13w2d (04.02) prenatalne
  • Helcia Autorytet

Wysłany: 31 marca, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judyta_ wrote:
    Oo cieszę się, że polecacie Invictę i dr Beatę, bo właśnie u niej mam badanie 😊 ogólnie czuję już spory stres przed wizytą, ale przynajmniej idę tam ze świadomością, że będę miło i profesjonalnie przyjęta 🙂
    Ona jest naprawdę super. Prowadziła mi poprzednią ciążę. Jest bardzo dokładna, wszystko jasno wytłumaczy, możesz spać spokojnie 😊

Judyta_ lubi tę wiadomość

Starania naturalne od 2019r.
    Ona, on- badania ok
    Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, macica dwurożna, polip- łyżeczkowanie

8.03.2023r. test pozytywny (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)

14.11.2023r. synuś ♥

23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)

Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥
  • pannanna Koleżanka

Wysłany: 31 marca, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja bratowa była na badaniach prenatalnych w invictie i nie wiem jakim cudem jej udało się dostać bo tydzień przed się dostała chyba musiało się coś zwolnić i miała farta 😅 była u jakiegoś Rafaela czy jakoś tak. Obsuwą była z 2/3h, był bardzo dokładny robił aż prawie godzinę badanie. Ale mówiła że jakoś rozmowny chyba nie był. 🙂😅

preg.png
  • pannanna Koleżanka

Wysłany: 31 marca, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciążę prowadzę u dr Katarzyny Gross Kępińskiej. Cudowna pani doktor. Ciąża po invitro i cały czas byliśmy u niej. Tzn od roku czasu. Przed mieliśmy jeszcze 2 innych lekarzy gdzieś indziej, jedna po prostu sprawdzała mi owulację itp a jak zobaczyła wyniki męża to już powiedziała że tym się nie zajmuje i odesłała do kogoś od niepłodności lub androloga. No i się udaliśmy do dr Andrzeja Rogozy ale pakował cały czas w męża zastrzyki na poprawę nasienia itp, ogólnie ok, bo u pani doktor też stosowaliśmy taką praktykę, ale przez chwilę. Ale chciał nam zrobić przy takich wynikach inseminacje i bez mojej drożności jajowodów 🤦🏼‍♀️. Czyli jak naciągnąć kogoś na kasę.. co najlepsze okazało się że mam niedrożne jajowody, robiąc mi badanie w szpitalu na NFZ. Poszłam prywatnie i okazalo się że oba drożne. Taka historia.. ale szkoda do tego wracać ;) bo to nie wątek na to.

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ