Badania prenatalne NFZ POMORSKIE
-
POMORSKIE BADANIA PRENATALNE
Gdzie polecacie wykonać na NFZ? Dostałam skierowanie. Chciałam w invicta ale we wszystkich placówkach zajęte tak samo w gamecie. I prosiłabym kogoś z polecenia, słyszałam jeszcze o uck i baltmed, jak oceniacie? Jakbym mogłam jeszcze prosić to u jakiego lekarza 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 11:32
-
Judyta_ wrote:Hej,
Ja akurat mam w Invicie jutro, najbardziej chciałam w UCK, ale tam nie było miejsc. UCK jest bardzo dobrze oceniane, więc spróbuj tam 🙂 Co do lekarza to się nie wypowiem, bo sama tam nie byłam.
Oo ja też mam jutro w invicie- w Gdyni, a Ty?31 lat
Przedwczesne wygasanie czynności jajników
AMH 0,8
FSH średnio 26-28
Klinika Bocian
ET 07.2024 ciąża biochemiczna
FET 09.2024 ciąża biochemiczna
FET 25.11.2024 4.1.1
5 dpt pozytywny test
7 dpt beta 110
9 dpt beta 280
11 dpt beta 850
14 dpt beta 3950
20 dpt zarodek 6mm i serduszko
10w0d test sanco - wszystko prawidłowe, chłopiec
11w3d ziomeczek ma 4,7 cm, nadgonił 3 dni
13w2d (04.02) prenatalne
18w6d połówkowe w mojej przychodni: 300g bobasa (77 percentyl, będzie duuuży chłop) -
Judyta_ wrote:W Gdańsku 🙂 trzymam kciuki! Na kiedy masz termin? Ja na październik, ale nie kojarzę Cię z naszego październikowego wątku 😄
Aa czekaj dopiero zajrzałam w Twoją stopkę i widzę, że masz już dużo większego bobasa, myślałam, że u Ciebie tez początek 😁 to pewnie wakacyjne bobo będzie? -
W UCK odradzam lekarz Katarzynę W.Z., nie podważam jej kompetencji, ale jest po prostu bardzo oschła i niekomunikatywna. Nie dowiesz się prawie nic z badania, o większość musisz sama pytać.
Podczqs pierwszej ciąży byłam w Invicta Gdańsk i bardzo polecam z kolei Dr. Beatę B. Ona wszystko wyjaśnia, naprawdę wszystko co widzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca, 13:10
Starania naturalne od 2019r.
Ona, on- badania ok
Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, macica dwurożna, polip- łyżeczkowanie
8.03.2023r. test pozytywny (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)
14.11.2023r. synuś ♥
23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)
Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥ -
Judyta_ wrote:Aa czekaj dopiero zajrzałam w Twoją stopkę i widzę, że masz już dużo większego bobasa, myślałam, że u Ciebie tez początek 😁 to pewnie wakacyjne bobo będzie?
Takpołowa sierpnia planowane, ale jak będzie.. kto to wie 😁
To się nie spotkamy, mialam mieć dzisiaj w Gdańsku, ale musiałam przełożyć i mam jutro w Gdyni
Pierwsze prenatalne też miałam w invicta i generalnie polecam, baaardzo dokładne badanie, dlugo trwało, mam śliczne pamiątkowe foto z tej wizyty, sprzęt maja bardzo dobry, także będzie dobrze 💙💙 powodzeniaJudyta_ lubi tę wiadomość
31 lat
AMH 0,8
FSH średnio 26-28
Klinika Bocian
FET 25.11.2024 4.1.1
5 dpt pozytywny test
7 dpt beta 110
9 dpt beta 280
11 dpt beta 850
14 dpt beta 3950
13w2d (04.02) prenatalne
18w6d połówkowe w mojej przychodni: 300g bobasa (77 percentyl, będzie duuuży chłop) -
Słyszałam w invicta o dr Beacie, ale dzisiaj już miałam 3 próbę podejścia czy coś się tam zwolniło i tak samo w gamecie - niestety nie. Próbowałam jeszcze w uck, to samo, najszybsze terminy na połowę maja. Koniec końców spróbowałam do starmedu u dr Augustyniaka w Gdańsku, na fb dziewczyny go polecały, jednak w Google jakieś takie sobie opinie.. ale stwierdziłam że nie ma co się nakręcać w przód bo zawsze ktoś się znajdzie nie zadowolony tak jak w życiu , komuś nie podpasuje ten fryzjer, kosmetyczka, dentysta a innemu tak. No i wiadomo całe życie chodziłam do kobietek ginekolog i teraz facet więc mam nadzieję że będzie ok. Mimo wszystko dzięki za polecajki! 🙂♥️
-
pannanna wrote:Słyszałam w invicta o dr Beacie, ale dzisiaj już miałam 3 próbę podejścia czy coś się tam zwolniło i tak samo w gamecie - niestety nie. Próbowałam jeszcze w uck, to samo, najszybsze terminy na połowę maja. Koniec końców spróbowałam do starmedu u dr Augustyniaka w Gdańsku, na fb dziewczyny go polecały, jednak w Google jakieś takie sobie opinie.. ale stwierdziłam że nie ma co się nakręcać w przód bo zawsze ktoś się znajdzie nie zadowolony tak jak w życiu , komuś nie podpasuje ten fryzjer, kosmetyczka, dentysta a innemu tak. No i wiadomo całe życie chodziłam do kobietek ginekolog i teraz facet więc mam nadzieję że będzie ok. Mimo wszystko dzięki za polecajki! 🙂♥️
Ja do invicty idę do dr Gniadka, opinie ma różne, na pewno przeważają te, że wydłuża wizyty, co jest totalnie prawdą, obsuwy na wizytach bywają i po 2h31 lat
AMH 0,8
FSH średnio 26-28
Klinika Bocian
FET 25.11.2024 4.1.1
5 dpt pozytywny test
7 dpt beta 110
9 dpt beta 280
11 dpt beta 850
14 dpt beta 3950
13w2d (04.02) prenatalne
Judyta_ wrote:Oo cieszę się, że polecacie Invictę i dr Beatę, bo właśnie u niej mam badanie 😊 ogólnie czuję już spory stres przed wizytą, ale przynajmniej idę tam ze świadomością, że będę miło i profesjonalnie przyjęta 🙂
Judyta_ lubi tę wiadomość
Starania naturalne od 2019r.
Ona, on- badania ok
Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, macica dwurożna, polip- łyżeczkowanie
8.03.2023r. test pozytywny (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)
14.11.2023r. synuś ♥
23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)
Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥ -
Moja bratowa była na badaniach prenatalnych w invictie i nie wiem jakim cudem jej udało się dostać bo tydzień przed się dostała chyba musiało się coś zwolnić i miała farta 😅 była u jakiegoś Rafaela czy jakoś tak. Obsuwą była z 2/3h, był bardzo dokładny robił aż prawie godzinę badanie. Ale mówiła że jakoś rozmowny chyba nie był. 🙂😅
-
Ja ciążę prowadzę u dr Katarzyny Gross Kępińskiej. Cudowna pani doktor. Ciąża po invitro i cały czas byliśmy u niej. Tzn od roku czasu. Przed mieliśmy jeszcze 2 innych lekarzy gdzieś indziej, jedna po prostu sprawdzała mi owulację itp a jak zobaczyła wyniki męża to już powiedziała że tym się nie zajmuje i odesłała do kogoś od niepłodności lub androloga. No i się udaliśmy do dr Andrzeja Rogozy ale pakował cały czas w męża zastrzyki na poprawę nasienia itp, ogólnie ok, bo u pani doktor też stosowaliśmy taką praktykę, ale przez chwilę. Ale chciał nam zrobić przy takich wynikach inseminacje i bez mojej drożności jajowodów 🤦🏼♀️. Czyli jak naciągnąć kogoś na kasę.. co najlepsze okazało się że mam niedrożne jajowody, robiąc mi badanie w szpitalu na NFZ. Poszłam prywatnie i okazalo się że oba drożne. Taka historia.. ale szkoda do tego wracać
bo to nie wątek na to.
-