Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Badania prenatalne niskie PAPP-A
Odpowiedz

Badania prenatalne niskie PAPP-A

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Daria9420 Koleżanka

Wysłany: 15 lipca, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, miałam robione badania prenatalne. W przychodni wyszło mi bardzo wysokie ciśnienie raz 140/90, drugi taz 158/90 coś takiego.
    Zazwyczaj mam ciśnienie w normie 127/78 itp. Otrzymałam dzisiaj wynik, wyszedł
    Wolne B-hCG
    28,00 IU odpowiada 1,067 MoM
    PAPP-a
    0,959 lUlodpowiada 0,494 MoM

Trisomia 21
    Ryzyko podstawowe
    1:526
    Ryzyko skorygowane
    1:987
    Trisomia18
    Ryzyko podstawowe
    1 do 1291
    Ryzyko skorygowane
    <1 do 20000
    Trisomia 13
    Ryzyko podstawowe
    1:4047
    Ryzyko skorygowane
    <1 do 20000

Lekarza mam dopiero w przyszłym tygodniu

Jest czym się martwić?

• Asia0424 Znajoma

Wysłany: 16 lipca, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria9420 wrote:
    Cześć, miałam robione badania prenatalne. W przychodni wyszło mi bardzo wysokie ciśnienie raz 140/90, drugi taz 158/90 coś takiego.
    Zazwyczaj mam ciśnienie w normie 127/78 itp. Otrzymałam dzisiaj wynik, wyszedł
    Wolne B-hCG
    28,00 IU odpowiada 1,067 MoM
    PAPP-a
    0,959 lUlodpowiada 0,494 MoM

Trisomia 21
    Ryzyko podstawowe
    1:526
    Ryzyko skorygowane
    1:987
    Trisomia18
    Ryzyko podstawowe
    1 do 1291
    Ryzyko skorygowane
    <1 do 20000
    Trisomia 13
    Ryzyko podstawowe
    1:4047
    Ryzyko skorygowane
    <1 do 20000

Lekarza mam dopiero w przyszłym tygodniu

Jest czym się martwić?

Hej, ja miałam dużo wyższy stosunek 1:308 T13, 1:600 T18 i 1:2000 T21. Obecnie 28tc i zdrowy dzidziutek. Jedyne co, to miałam jeszcze słabe przepływy łożyska i lekarz dołożył mi po prenatalnych Acard 150 mg.
    Pamiętaj, że to tylko statystyka wyliczana na podstawie wyników z krwi i wywiadu medycznego. IVF samo w sobie np. również "zaniża" wyniki. Plus PAPPA nie da Ci takiej gwarancji jak NIFTy. Jeśli w USG było ok, to masz duże prawdopodobieństwo, że będzie dobrze. Natomiast ciśnienie jest dość wysokie, więc warto je mierzyć w domu rano i wieczorem. Ja mam standardowo 100/60 i mi kazał mierzyć. Tu trzeba kontrolować, żeby wychwycić ewentualne nieprawidłowości i zapobiec przedwczesnemu porodowi. Przynajmniej ja dostałam takie info od mohljego Gina.

Zdrówka ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca, 09:27

👩🏼 = AMH 2,28, Hashimoto

2024/25 - 4 x biochem ❌
    2025 - 1 x IUI ❌
    2026 - 1 x transfer IVF ➡️ 🤰🏼🩵 Due date 10.2026
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ