X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Balonik aniball
Odpowiedz

Balonik aniball

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam czy ktoś ćwiczył/ćwiczy z balonikiem aniabll przed porodem? Zakupiłam sobie takowy jednak mam spore problemy z jego uzytkowaniem i chciałam zasięgnąć porady

bf6b47d663.png
  • ciaza_urojona Nowa

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też kupiłam i już zdążyłam się podłamać. Ćwiczę od 3 dni. Pierwszego dnia w ogóle nie byłam go w stanie wprowadzić. Teraz już wprowadzam jakoś, pompuje ale o wypychaniu nie ma mowy. Muszę bo wręcz siłą wyciągać a do porodu zostały 2 tygodnie..

p19uskjox96fhkb1.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balonik działa. U mnie zdziałać prawie cuda a na początku też miałam problemy. Po miesiącu miałam upragnione 10cm i urodziłam bez problemów i bez nacięcia ;)
    Liczy się cierpliwosc...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciaza_urojona wrote:
    Też kupiłam i już zdążyłam się podłamać. Ćwiczę od 3 dni. Pierwszego dnia w ogóle nie byłam go w stanie wprowadzić. Teraz już wprowadzam jakoś, pompuje ale o wypychaniu nie ma mowy. Muszę bo wręcz siłą wyciągać a do porodu zostały 2 tygodnie..
    mam tak samo jak Ty :/

bf6b47d663.png
  • ciaza_urojona Nowa

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś z bólem osiągnęłam 22 cm.. próbuję wypychac i jedyne co mi wyszło to hemoroidy. Zastanawiam sie, czy nie powinnam mieć mierzonej miednicy, żeby wykluczyć niewspołmierność miednicowo-glòwkową. Przed ćwiczeniami byłam świetnie nastawiona do porodu SN, dodatkowo wyniki badań pozwalają mi na porod w wodzie. W chwili obecnej zastanawiam się, czy nie szukać wskazań do CC. A jak u Was dziewczyny? Jakieś postępy?

p19uskjox96fhkb1.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy jest jakaś tansza alternatywa tego balonika? 200 zl to strasznie duzo za takie cos

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • ciaza_urojona Nowa

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha4811 Aniball to jest właśnie tańsza alternatywa balonika Epino, który kosztuje prawie 2x więcej...

p19uskjox96fhkb1.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Balonik działa. U mnie zdziałać prawie cuda a na początku też miałam problemy. Po miesiącu miałam upragnione 10cm i urodziłam bez problemów i bez nacięcia ;)
    Liczy się cierpliwosc...

Dalam sie ponieść lekowi przed nacieciem i kupiłam balonik. Nieukowa ile cwiczylas ? Raz dziennie, dwa ? Po ile minut? Jestem zdeterminowana i chce miec taki efekt jak Ty :-P

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie powiem ci ile minut... zwtkle 2-3x wypchnelam za każdym razem dopompowujac nieznacznie... 1x dziennie pod koniec czasami 2x.
    I ważny jest lubrykanty. Ja miałam Feminum Active

AiCha4811 lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ci za info. A prezerwatywy? Robilas z czy bez? Ja chyba wole z. Ponieważ jestem bardzo podatna na wszlekie grzybki i bakterie i boje sie bez prezerwatywy tego używać tylko nie wiem czy to ma wpływ na efektywność ćwiczenia na plus lub minus?

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ