X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Balonik aniball
Odpowiedz

Balonik aniball

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam czy ktoś ćwiczył/ćwiczy z balonikiem aniabll przed porodem? Zakupiłam sobie takowy jednak mam spore problemy z jego uzytkowaniem i chciałam zasięgnąć porady

bf6b47d663.png
  • ciaza_urojona Nowa

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też kupiłam i już zdążyłam się podłamać. Ćwiczę od 3 dni. Pierwszego dnia w ogóle nie byłam go w stanie wprowadzić. Teraz już wprowadzam jakoś, pompuje ale o wypychaniu nie ma mowy. Muszę bo wręcz siłą wyciągać a do porodu zostały 2 tygodnie..

p19uskjox96fhkb1.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balonik działa. U mnie zdziałać prawie cuda a na początku też miałam problemy. Po miesiącu miałam upragnione 10cm i urodziłam bez problemów i bez nacięcia ;)
    Liczy się cierpliwosc...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciaza_urojona wrote:
    Też kupiłam i już zdążyłam się podłamać. Ćwiczę od 3 dni. Pierwszego dnia w ogóle nie byłam go w stanie wprowadzić. Teraz już wprowadzam jakoś, pompuje ale o wypychaniu nie ma mowy. Muszę bo wręcz siłą wyciągać a do porodu zostały 2 tygodnie..
    mam tak samo jak Ty :/

bf6b47d663.png
  • ciaza_urojona Nowa

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś z bólem osiągnęłam 22 cm.. próbuję wypychac i jedyne co mi wyszło to hemoroidy. Zastanawiam sie, czy nie powinnam mieć mierzonej miednicy, żeby wykluczyć niewspołmierność miednicowo-glòwkową. Przed ćwiczeniami byłam świetnie nastawiona do porodu SN, dodatkowo wyniki badań pozwalają mi na porod w wodzie. W chwili obecnej zastanawiam się, czy nie szukać wskazań do CC. A jak u Was dziewczyny? Jakieś postępy?

p19uskjox96fhkb1.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy jest jakaś tansza alternatywa tego balonika? 200 zl to strasznie duzo za takie cos

"Niech mi się stanie według słowa Twego"
    wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
    Udało sie w 12 cs 'na powaznie' <3
    3560 gram szczęścia <3 55cm
    Po 6 miesiącach kolejnych starań jest drugi cud <3 4146 gram
  • ciaza_urojona Nowa

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha4811 Aniball to jest właśnie tańsza alternatywa balonika Epino, który kosztuje prawie 2x więcej...

p19uskjox96fhkb1.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Balonik działa. U mnie zdziałać prawie cuda a na początku też miałam problemy. Po miesiącu miałam upragnione 10cm i urodziłam bez problemów i bez nacięcia ;)
    Liczy się cierpliwosc...

Dalam sie ponieść lekowi przed nacieciem i kupiłam balonik. Nieukowa ile cwiczylas ? Raz dziennie, dwa ? Po ile minut? Jestem zdeterminowana i chce miec taki efekt jak Ty :-P

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie powiem ci ile minut... zwtkle 2-3x wypchnelam za każdym razem dopompowujac nieznacznie... 1x dziennie pod koniec czasami 2x.
    I ważny jest lubrykanty. Ja miałam Feminum Active

AiCha4811 lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • AiCha4811 Autorytet

Wysłany: 23 października 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ci za info. A prezerwatywy? Robilas z czy bez? Ja chyba wole z. Ponieważ jestem bardzo podatna na wszlekie grzybki i bakterie i boje sie bez prezerwatywy tego używać tylko nie wiem czy to ma wpływ na efektywność ćwiczenia na plus lub minus?

wz4YlYU.jpgwz4Yp1.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ