X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Beta hcg przyrost
Odpowiedz

Beta hcg przyrost

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Misia17 Nowa

Wysłany: 10 grudnia 2025, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Ja też bym się chciała przywitać :)
    To moja pierwsza ciąża i piszę trochę nieśmiało, ale chciałbym usłyszeć jak to było u Was i czy mam się czym martwić. Nie otworzyłam wykresu, ale postaram się opisać tutaj o co chodzi :)
    Mianowicie..u mnie już dwa dni przed spodziewaną miesiączka, wyszedł pozytywny test ciążowy, co prawda kreseczka była jeszcze blada - ale była :)
    No więc następnego dnia pobiegłam zrobić betę, która wyniosła 25,3, powtórzyłam za dwa dni w tym samym laboratorium i było 59,6 więc przyrost o 135%!
    Kolejny 3 pomiar zrobiłam za 4 dni ( 96h)( w innym laboratorium ) i beta wyniosła 173..przyrost co prawda 71% więc mieści się w normie, ale spadek o ponad 60% w 4 dni? Bardzo się tym zestresowałam..zadzwoniłam do lekarza i powiedział, że nie jest źle, że beta rośnie i to jest najważniejsze, ale ja w stresie zadzwoniłam do innego lekarza i umówiłam się na wizytę i tam był dramat..lekarz od wejścia mówił że skoro to już 6 dni po terminie spodziewanej miesiączki to beta powinna być dużo wyższa, zaczął mówić coś o przygotowaniu na poronienie...Nie muszę pisać, że wyszłam z gabinetu roztrzęsiona! Nie wiem co myśleć 😩 Dzisiaj rano powtórzyłam betę, teraz czekam do wieczora ( niestety w przypadku mojego lab bardzo późnego wieczora). Dodam że dziś jest 5t0d. Będę wdzięczna jeśli podzielicie się swoimi historiami i jakoś razem to przetrwamy :)

• Olo96 Znajoma

Wysłany: 10 grudnia 2025, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normy laboratoryjne są tak różne, że ten lekarz co stwierdził za niską betę na ten tydzień powinien się chyba najpierw stuknąć w głowę a później dopiero straszyć pacjentkę...najważniejsze są przyrosty, nie sama wartość. Słuchaj pierwszego lekarza :) bądź dobrej myśli i rób betę co dwa max 3 dni. To da ci najlepszy obraz. Nie jest przyjemne to czekanie i stresowanie się, niestety:/ daj znać jak wynik wieczornej bety ❤️

12.07.2023 - poronienie zatrzymane 10tc

Badania gen. 15.11.23
    V-LEIDEN 1691G>A heterozygota
    MTHFR 677C>T heterozygota
    PAI-1 4G heterozygota

Euthyrox 50
    Acard 75
    Wit. metylowane
    Clexane 0,4
    Cyclogest

23.10.24 - 💙👶🌈

1.12.25 - beta 156
    3.12.25 - 299
    9.12.25 - 953...
    12.12.25 - 1202 😓
  • Misia17 Nowa

Wysłany: 10 grudnia 2025, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 335, progesteron 41, więc chyba wszystko dobrze się układa 🥹
    Jak zobaczyłam wyniki to wybuchłam płaczem..rzecz jasna ze szczęścia 🥹
    Wszystko ze mnie zeszło.
    Oby teraz już wszystko było dobrze ♥️

Daga121222 lubi tę wiadomość

• Paulivvv Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2025, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Tak jak wyżej, przede wszystkim normy w laboratorium są różne w zależności od placówki, a poza tym należy też mieć w głowie to, że owulacja mogła się przesunąć i ciąża może być młodsza.

Narazie, ważne żeby przyrosty pomiędzy poszczególnymi dniami były poprawne. Nie bierz sobie do głowy słów tego lekarza bo gość nie poważny jest z takimi osądami na tym etapie…
    Trzymam kciuki 🍀

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵

age.png
  • Madzik19 Nowa

Wysłany: 17 grudnia 2025, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia17 wrote:
    Beta 335, progesteron 41, więc chyba wszystko dobrze się układa 🥹
    Jak zobaczyłam wyniki to wybuchłam płaczem..rzecz jasna ze szczęścia 🥹
    Wszystko ze mnie zeszło.
    Oby teraz już wszystko było dobrze ♥️
    Misia i jak u Ciebie? Mam podobne przyrosty bety i nie ukrywam, że odchodzę od zmysłów

• Pipetka Debiutantka

Wysłany: 20 grudnia 2025, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam odwrotne pytanie, pierwsza beta wyniosła 1.9, progesteron 24.2, po 46 godzinach beta 18.3, progesteron 28.8, przyrost wyszedl prawie 1000%, czy to normalne? Już sobie wkręcam jakiś zasniad groniasty...

• Nefretam Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2025, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pipetka wrote:
    A ja mam odwrotne pytanie, pierwsza beta wyniosła 1.9, progesteron 24.2, po 46 godzinach beta 18.3, progesteron 28.8, przyrost wyszedl prawie 1000%, czy to normalne? Już sobie wkręcam jakiś zasniad groniasty...

Liczymy przyrosty od pierwszej pozytywnej bety czyli takiej powyżej 5 :)
    Ta pierwsza była zrobiona za wcześnie i jest negatywna

Pipetka lubi tę wiadomość

AMH 0,24
    👩'90 🧔'86 🐱

Starania od 02.2025

15.04.2025 betaHCG 166
    29.04.2025 CRL 3mm ❤️
    22.05 - 2,5cm
    10.06 prenatalne 5,7cm i wszystko na miejscu - dziewczynka 🩷
    5.08 połówkowe - zdrowe 346g :) (20+2)
    8.10 III prenatalne 1458g (29+3)
    28.10 2062g (32+2)
    20.11 2780g (35+4)
    2.12 3100g (37+2)
    16.12 3480g (39+2)

22.12 🏥

age.png
  • Pipetka Debiutantka

Wysłany: 21 grudnia 2025, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefretam wrote:
    Liczymy przyrosty od pierwszej pozytywnej bety czyli takiej powyżej 5 :)
    Ta pierwsza była zrobiona za wcześnie i jest negatywna
    Dziękuję, od razu lepiej :D

• Uleczka1319 Nowa

Wysłany: 23 stycznia, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny szukam porady .
    Mam regularne cykle 28 dniowe.
    Zaczęliśmy sie starać z mężem o dzidziusia .
    Wspolzylismy dwa dni przed i2ulacjq u dzień po niej .
    W 21 22 i 22 dniu dostałam plamienie chyba la2 tylko przy podcieraniu a od 24 do 27 większe krwawienie tak jakby okres ale jeden dzień taki obfitszy a dwa lekkie .
    Tejnplanoweh miesiączki nie mam zrobiłam test pod zas plamienia I dzis w dniu w którym miala buc misiaczka ale negatywny.
    Od ponad tygodnia mam temperature 36.8 /36.9
    Lekkie bole podbrzusza zmeczenie senność mniejszy apetyt i troszkę częściej chodzę sikać
    Myślicie ze to moze byc wczesna ciąża ale testy jej nie wykrywają czy raczej nie ?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ