Bezsenność w ciąży
-
Ja tak mam prawie od początku ciąży. Mi najbardziej na niemożność zaśnięcia pomaga medytacja prowadzona. Osobiście lubię kanał „chodź na słówko” na YT albo Spotify, jest kilka fajnych medytacji na sen. Lektor ma przyjemny ciepły głos i jak się skupisz na tym co mówi to zaśniesz szybciutko. Nie jest to reklama bo jestem na tych twórców trochę zła że wprowadzili sobie niemałą opłatę na spotify na większość nagrań, ale nie znalazłam czegoś równie odpowiedniego dla mnie. Aczkolwiek medytacji jest multum, są też specjalne dla kobiet w ciąży na ukojenie nerwów itd. Trzeba sobie wybrać głos lektora, który nie będzie Cię denerwował.
Inna opcja to słuchanie audiobooków. Chociaż mnie nie zawsze usypiają jak słucham czegoś ciekawego.
Kolejna - jeśli np. lubisz języki obce to słuchanie newsów zagranicznych. Zawsze w nocy mnie usypiają i figę z przyswajania języka
Dobra opcja to przewietrzyć pomieszczenie i zaciemnić okna. Ewentualnie maska na oczy żeby odciąć całkiem światło które może się pojawiać już nad ranem.Alga_I, spineczka lubią tę wiadomość
-
Oj u mnie było kilka takich epizodów po kilka dni z rzędu się tak budziłam. Raz z głodu, innym razem sikanie, jeszcze innym jakaś potrzeba sprzątania nocnego albo po prostu się budziłam i nie mogłam zasnąć i oglądałam seriale.
Pobrałam za poleceniem Duolingo i sobie pykałam. Ewentualnie możesz też pobrać szachy, Literaki czy zacząć grać w jakieś gierki np wolni farmerzy😂
Różne rzeczy pomagają, a wciąga porządnie. Przy karmieniu później ci się może przydać. Powodzenia!Alga_I lubi tę wiadomość
-
ver6ena wrote:Oj u mnie było kilka takich epizodów po kilka dni z rzędu się tak budziłam. Raz z głodu, innym razem sikanie, jeszcze innym jakaś potrzeba sprzątania nocnego albo po prostu się budziłam i nie mogłam zasnąć i oglądałam seriale.
Pobrałam za poleceniem Duolingo i sobie pykałam. Ewentualnie możesz też pobrać szachy, Literaki czy zacząć grać w jakieś gierki np wolni farmerzy😂
Różne rzeczy pomagają, a wciąga porządnie. Przy karmieniu później ci się może przydać. Powodzenia!
Taaa, literaki wjechały mocno podczas tych długich godzin. 😂
Chwilowo o dziwo się uspokoiło - nawet jeśli się obudzę to bez Problemu zasypiam ponownie. -
Ja już jak uda mi się zasnąć do śpię, ale zazwyczaj z samym zaśnięciem jest problem. Co jest dla mnie dziwne bo zazwyczaj nie miałam z tym problemu. Ciemno w sypialni i przewietrzone, a zanim usnę to kręcę się strasznie. Nie próbowałam medytacji prowadzonych, a warto z tego co czytam
-