X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brak kości nosowej w 12+2 tygodniu
Odpowiedz

Brak kości nosowej w 12+2 tygodniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Gość26 Nowa

Wysłany: 13 lipca 2025, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej w środę miałam pierwsze badania prenatalne na których lekarka stwierdziła brak kości nosowej, wszystko inne wyszło idealnie oprócz tej kości, może ktoś miał podobnie i jednak wszystko skończyło się dobrze, ja sama nie wiem co mam robić

• Gość26 Nowa

Wysłany: 13 lipca 2025, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jutro wybieram się do innego lekarza, bo od tamtej wizyty nie mogę wytrzymać z tego stresu, lekarka bardzo była źle nastawiona do mnie, gdy zapytałam jej czy wszystko jest dobrze usłyszałam że jestem zbyt nerwowa, nie wyjaśniła mi co oznacza brak tej kości

• Gość26 Nowa

Wysłany: 13 lipca 2025, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy co powie jutro lekarz, może dowiem się więcej niż ostatnio

Aszzz lubi tę wiadomość

• PaulinaLexi Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2025, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brak kości nosowej może oznaczać zwiększone ryzyko choroby genetycznej.
    Jakie ci wyszły ryzyka z pappy i bety? Robiłaś też płatne badania genetyczne?
    Jaka wyszła przezierność karkowa?
    Pamiętaj, że są jeszcze badania jak np. amniopunkcja i lekarz powinien Cię o nich poinforwać.
    Jeżeli nie jesteś zadowolona z wizyty to idź do innego lekarza, poczytaj opinie i się nie stresuj za dużo póki nic konkretnie nie wiadomo jeszcze :)

'95 👫 '93 Wrocław
    22.12 ⏸️ 1cs
    Termin OM 1.09
    Nifty - zdrowy chłopak💙, niskie ryzyka

24.02 - 13+0 I prenatalne - wszystko ok. CRL - 7,54 cm, ryzyko preeklampsji
    15.04 - 20+1, II prenatalne, 355 g
    18.06 - 29+2, III prenatalne, 1284 g
    14.07 - 33+0, 2090 g
    22.07 - 34+1, 2300/2400 g
    04.08 - 36+0, 2880 g
    11.08 - 37+0, 3100 g
    02.09 - 40+1, 3470 g
    preg.png
  • Gość26 Nowa

Wysłany: 16 lipca 2025, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u innego lekarza wszystko wyszło dobrze kość nosowa widoczna, wyniki z pappy będą dopiero w środę

Aszzz, Bergamotka94, BangBang lubią tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ