X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brak kości nosowej w 12+2 tygodniu
Odpowiedz

Brak kości nosowej w 12+2 tygodniu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Gość26 Nowa

Wysłany: 13 lipca, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej w środę miałam pierwsze badania prenatalne na których lekarka stwierdziła brak kości nosowej, wszystko inne wyszło idealnie oprócz tej kości, może ktoś miał podobnie i jednak wszystko skończyło się dobrze, ja sama nie wiem co mam robić

• Aszzz Ekspertka

Wysłany: 13 lipca, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Twoim miejscu poszłabym do innego lekarza i sprawdziła jeszcze raz, pomyłki się zdarzają. I raczej do mężczyzny.

preg.png
  • Gość26 Nowa

Wysłany: 13 lipca, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jutro wybieram się do innego lekarza, bo od tamtej wizyty nie mogę wytrzymać z tego stresu, lekarka bardzo była źle nastawiona do mnie, gdy zapytałam jej czy wszystko jest dobrze usłyszałam że jestem zbyt nerwowa, nie wyjaśniła mi co oznacza brak tej kości

• Gość26 Nowa

Wysłany: 13 lipca, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy co powie jutro lekarz, może dowiem się więcej niż ostatnio

Aszzz lubi tę wiadomość

• PaulinaLexi Autorytet

Wysłany: 16 lipca, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brak kości nosowej może oznaczać zwiększone ryzyko choroby genetycznej.
    Jakie ci wyszły ryzyka z pappy i bety? Robiłaś też płatne badania genetyczne?
    Jaka wyszła przezierność karkowa?
    Pamiętaj, że są jeszcze badania jak np. amniopunkcja i lekarz powinien Cię o nich poinforwać.
    Jeżeli nie jesteś zadowolona z wizyty to idź do innego lekarza, poczytaj opinie i się nie stresuj za dużo póki nic konkretnie nie wiadomo jeszcze :)

'95 👫 '93 Wrocław
    22.12 ⏸️ 1cs
    Termin OM 1.09
    Nifty - zdrowy chłopak💙, niskie ryzyka

24.02 - 13+0 I prenatalne - wszystko ok. CRL - 7,54 cm, ryzyko preeklampsji
    15.04 - 20+1, II prenatalne, 355 g
    18.06 - 29+2, III prenatalne, 1284 g
    14.07 - 33+0, 2090 g
    preg.png
  • Gość26 Nowa

Wysłany: 16 lipca, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u innego lekarza wszystko wyszło dobrze kość nosowa widoczna, wyniki z pappy będą dopiero w środę

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ