ciąża a brak sluzu plodnego/ pytanie od staraczki
-
Witam wszystkie szczęśliwe przyszłe mamy
Wkradlam się tu z jednym pytaniem ponieważ na OVU nie do końca się dowiem...
Otóż...czy którejś z Was udało się zajść w ciaze nie mając kompletnie śluzu plodnego? Czy to jest w ogóle możliwe? Może któraś z Was mimo takiego problemu szczęśliwie zaciążyła? -
u mnie była taka sytuacja byłam dopiero co po odstawieniu tabletek anty, śluzu płodnego nie było wcale, wogóle śluzu jakiegokolwiek było bardzo mało. do tego uzywlismy zelu zwykłego drogeryjnego który przy staraniach nie jest polecany, bo zmienia środowisko na nieprzyjazne dla plemników. ale jak nie miałam śluzu to myslałam ze szanse niewielkie a raczej zerowe, tym bardziej, że było 2-3 dni pred owu. a tu jestem juz jak widac w 18 tygodniu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 10:33
mar lubi tę wiadomość
-
u mnie też nie zauważyłam śluzu płodnego w tym cyklu co zaszłam - a bywały cykle że bardzo dało się go zauważyć - a w tym cyklu śluzu nie było a ciąża jest - czasem ten śluz jest gdzieś wysoko w szyjce stąd nie widać do "na dole"
Wojcinka lubi tę wiadomość
-
Ja po odstawieniu tabletek nie miałam w ogóle śluzu płodnego przez 5 miesięcy. Powiedziałabym nawet, że to były najbardziej suche dni cyklu. Domyślałam się, że właśnie w tym leży problem wiec znalazłam gdzies informację, że pomaga łykanie wiesiołka od miesiączki do owulacji. Brałam go przez 2 miesiące i w 6 cyklu starań pojawił się śluz płodny. Od razu zaszłam w ciążę.
-
Ja również nie zauważyłam śluzu płodnego, jedyny śluz u mnie to kremowy ale i tak bardzo mało go miałam. Ogólnie było bardzo sucho. Przez pół roku nieświadomi pomagaliśmy sobie śliną. Kiedy dowiedziałam się, że ślina szkodzi plemnikom zakupiłam żel conceive plus, w pierwszym cyklu z żelem zaciążyłam także głowa do góry na wszystko jest jakieś rozwiązanie[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
hej mam pytanko do was od pewnego czasu gdy się kochałam z chłopakiem do końca zanikl mi sluz dziś zaopserwowalam ze chwile miałam sluz bialy gesty i lepki ale to tylko chwile teraz znow go nie mam na tomiast mam kucie lewego jajnika często chodze do toalety prawie co 30 min a termin miesiączki mam dopiero za 9 dni jestem senna tzn spie do pozna i ciężko mi wstać z lozka a tak nie miałam , Czy to mogą być oznaki ciąży i bole glowy lekkieMarissa
-
Ja mialam sucho jak na pustyni, no tylko 1 dzien troszeczke sluzu rozciagliwego ale tylko na szyjce paluchem wygrzebalam ale totez potem juz gi nie bylo i w tamten dzien nie bylo .w ciazy tez nie mam zadnego sluzu, dalej sucho . pamietaj po stosunku poduszka pod tylek i polez tak troche
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 05:44
-