X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciaza biochemiczna?cialko ciazowe w jajniku? Prognozy
Odpowiedz

Ciaza biochemiczna?cialko ciazowe w jajniku? Prognozy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kolma Nowa

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cze dziewczyny, wg mojego kalendarza ellybestfriend jestem w 8tyg ciazy jednak na dzisiejszym usg lekarz znalazł cialko ciazowe o wielkości 27x24mm w lewym jajniku, endometrium 23mm i wykluczył ciążę pozamaciczna, beta w zeszłym tyg spadła z 2100 na 1600, kazał mi brać dup3x1, clexan w brzuch i arc75 po 1tab. Pow ze mam badać bete i jak spadnie poniżej 1000 to wszystko odstawić i ciaza obumrze. Zastanawiam się tylko czy jest jakaś szansa ze ten pęcherzyk ciazowy sie jeszcze pojawi w macicy gdzie jego miejsce i dlaczego się tak dzieje? Przeszłam juz jedno poronienie po 8tyg przestało bić serce maluszka, ale historia z wolnorosnąca beta i późniejszym wiekiem ciazy znowu się powtarza. Chce być dobrej myśli bo beta powyżej 1600 powinna pokazać pecherzyk w macicy ale tam pusto...Może któraś z Was słyszała kiedyś o podobnym przypadku?dzięki za każdą reakcje, 3majcie się ciepło, pozdrawiam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolma ta spadająca beta nie wróży dobrze...A wiesz w którym dniu cyklu miałaś owulację?

• Kolma Nowa

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owulacja miałam 16 lipca, do półtora tygodnia temu wszystko było dobrze ale po wczorajszym usg nie wiem co myśleć, wykluczone ciążę pozamaciczna ale dlaczego to cialko ciazowe jest w jajniku i nie uwalnia się do macicy już nie umieli odpowiedzieć, martwię się że biorąc leki powoduje przyrost tego ciałka w jajniku i mogę sobie zaszkodzić, mam monitorować betę ale nic z tego nie rozumiem bo powinnam być w 7tyg dziś a brak pecherzyka nic i zamiast pow że nie ma nadziei ciaza obumarla to dalej mam się kluc i brać wszystkie leki...jestem załamana bo nikt nie potrafi mi wytłumaczyć dlaczego się tak dzieje.

• kalika Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolma, ale ciałko żółte ciążowe nie jest uwalnianie z jajnika. To pozostałe po owulacji struktury, które produkują hormony podtrzymujące ciążę. Kontrolowalas ponownie betę?

Anoolka lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolma to dobrze że lekarze dają Ci jeszcze nadzieję bo we wczesnej ciąży nigdy nic nie wiadomo. Tylko musisz się przygotować na najgorsze bo spadająca beta i brak choćby pęcherzyka w tym tygodniu ciąży to nic dobrego.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ