X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża czy poronienie?
Odpowiedz

Ciąża czy poronienie?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Rybkaa Nowa

Wysłany: 30 czerwca 2023, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Jak myślicie. Wczoraj byliśmy na wizycie u gina. ^ -6/7 tydzień ciąży według moich obliczeń... okazało się ze jest pusty pecherzyk - nie widać struktur płodu. Pęcherzyk ma ok 1cm. Jak myśłicie co to ?? Ciąża młodsza czy dojdzie do poronienia??? Gin mówi że by zachować spokój.. ale łatwo się mówi :)

• Krewetka04 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2023, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zachować spokój - tylko to nas może uratować. W tym czasie to zależy od wielu czynników: błąd obliczeń, czas zagnieżdżenia, kiepski sprzęt. Ja wg moich obliczeń, patrząc na parametry w miarę dobrych, w 5t+6d miałam tylko pęcherzyk 9.2mm, ale podejrzewam, że na lepszym sprzęcie byłoby coś widać, bo za tydzień miałam wszystko, zarodek 4mm + serduszko.

Także jeszcze wszystko może się wydarzyć - powodzenia i po cichu gratuluję :)

event.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ