X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża na l4
Odpowiedz

Ciąża na l4

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Panna_M Debiutantka

Wysłany: 5 grudnia 2024, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Mam do Was czysto teoretyczne pytanie. Aktualnie mam bardzo stresująca prace, ogólnie nie układa mi się tam najlepiej, bardzo to przeżywam i odbija się to na moim życiu prywatnym, a nie chce żeby przełożylo się to tez na moje starania o dzidziusia. Poważnie zastanawiam się nad wzięciem zwolnienia od psychiatry.
    I tu rodzi się moje pytanie - jesli w trakcie l4 od innego lekarza zajdę w ciąże to czy pracodawca ma obowiązek przedłużyć mi umowę do dnia porodu, nawet jeśli dni zwolnienia przekroczą dopuszczalne 180 i będę musiała przejsc na świadczenie rehabilitacyjne? Mam umowę na czas określony do końca czerwca. Boje się co z ewentualnym ubezpieczeniem w takiej sytuacji. Zachodząc w ciąże a nie będąc wcześniej na l4 kobiety mogą nawet korzystać później z zasiłku macierzyńskiego.
    Mam nadzieje, ze jasno się wyraziłam i będziecie w stanie pomoc :)

👧 29 👨31

•podejrzenie PCOS
    •macica dwurożna

Wyniki:
    •TSH 2,3
    •Ferrytyna 28,3
    •Prolaktyna 15,6
    •żelazo 121
    •kwas foliowy 7,37

Zalecenia: prenatal primo
  • Panna_M Debiutantka

Wysłany: 6 grudnia 2024, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nic? :(

👧 29 👨31

•podejrzenie PCOS
    •macica dwurożna

Wyniki:
    •TSH 2,3
    •Ferrytyna 28,3
    •Prolaktyna 15,6
    •żelazo 121
    •kwas foliowy 7,37

Zalecenia: prenatal primo
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2024, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem pewna, więc zapytaj na infolinii w Zusie, ale... 180 dni płatnego zwolnienia przysługuje Ci na praktycznie każda chorobę z wyjątkiem chyba gruźlicy i zwolnienia ciążowego, więc tyle możesz wziąć od psychiatry. Jeśli w miedzyczasie zajdziesz w ciążę to otrzymujesz nowy pakiet dni zwolnienia czyt. do czasu rozwiązania i wg mnie właśnie wtedy pracodawca przedłuża okres zatrudnienia do czasu porodu, a po porodzie przechodzisz na zasiłek. Daję swojej teorii 95% pewności 😉

35 👩‍❤️‍👨 43
    01.08.24 ⏸️ 4cs
    03.08.24 bHcg 58,8
    05.08.24 bHcg 178
    07.08.24 bHCg 439
    22.08.24 ❤️ przy okazji usg piersi
    23.08.24 ❤️ potwierdzone, że wszystko ok
    13.04.2025 ➡️👶🩷

preg.png
  • ANyKA Nowa

Wysłany: 3 stycznia, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja jestem w podobnej sytuacji bo obecnie jestem na l4 u innego lekarza, ale obecnie nie mam stosunku pracy i zastanawi się czy mogę przejść na l4 ciążowe? I czy jak urodzę we wrześniu to czy później normalnie należy mi się zasilek macierzyński w jakiej wysokości i przez jaki okres czasu? Będę wdzięczna za wszelkie odpowiedzi :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ