X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża na l4
Odpowiedz

Ciąża na l4

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Panna_M Debiutantka

Wysłany: 5 grudnia, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Mam do Was czysto teoretyczne pytanie. Aktualnie mam bardzo stresująca prace, ogólnie nie układa mi się tam najlepiej, bardzo to przeżywam i odbija się to na moim życiu prywatnym, a nie chce żeby przełożylo się to tez na moje starania o dzidziusia. Poważnie zastanawiam się nad wzięciem zwolnienia od psychiatry.
    I tu rodzi się moje pytanie - jesli w trakcie l4 od innego lekarza zajdę w ciąże to czy pracodawca ma obowiązek przedłużyć mi umowę do dnia porodu, nawet jeśli dni zwolnienia przekroczą dopuszczalne 180 i będę musiała przejsc na świadczenie rehabilitacyjne? Mam umowę na czas określony do końca czerwca. Boje się co z ewentualnym ubezpieczeniem w takiej sytuacji. Zachodząc w ciąże a nie będąc wcześniej na l4 kobiety mogą nawet korzystać później z zasiłku macierzyńskiego.
    Mam nadzieje, ze jasno się wyraziłam i będziecie w stanie pomoc :)

👧 29 👨31

•podejrzenie PCOS
    •macica dwurożna

Wyniki:
    •TSH 2,3
    •Ferrytyna 28,3
    •Prolaktyna 15,6
    •żelazo 121
    •kwas foliowy 7,37

Zalecenia: prenatal primo
  • Panna_M Debiutantka

Wysłany: 6 grudnia, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nic? :(

👧 29 👨31

•podejrzenie PCOS
    •macica dwurożna

Wyniki:
    •TSH 2,3
    •Ferrytyna 28,3
    •Prolaktyna 15,6
    •żelazo 121
    •kwas foliowy 7,37

Zalecenia: prenatal primo
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ