X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża na wychowawczym
Odpowiedz

Ciąża na wychowawczym

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanko może któraś się orientuje czy po ciąży na wychowawczym należy sie nam płatny macierzyński po porodzie?Moja znajoma pracuje w zusie i mówi ze nalezy sie macierzyński ale obiło mi sie od dziewczyn ze nie tak więc może wy coś wiecie?

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 18:40

• aga.just Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, że się należy.

Jak zaszłam w ciąże na wychowawczym napisałam rezygnację z owego urlopu i w pierwszym dniu planoweanego powrotu do pracy dostarczyłam l4 ciążowe. Tak więc przez te 8 mies ciązy miałam kasę z l4 i teraz macierzyńskie.

FeliceGatto lubi tę wiadomość

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaa.just mam pytanie czy twój pracodawca wiedział ze przerywasz wychowawczy bo jestes w kolejnej ciazy, czy zyl w przekonaniu ze chcesz wrocic do pracy a dowiedzial sie o ciazy ze zwolnienia? Rozwazam zajscie w ciaze zanim minie mój roczny urlop macierzyński i ciekawi mnie czy w miedzyczasie firma moze mi jakos rozwiazac umowe i czy warto ich informowac ze tak naprawde nie mam zamiaru wracac na razie do pracy. Na moje miejsce przyjeli kogos na zastepstwo i tez nie chcialabym zeby ta osoba stracila prace. U nas najczesciej jak kobieta chce wrocic to ta nowa osoba jest zwalniana wczesniej.

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedziałam wprost, że jestem w ciąży i pierwszego dnia przyniosę l4.
    Nie ma możliwości, ze coś firma może "wywinąć", albo Ci utrudnić. Jedyne co to od daty złożenia wniosku o rezygnację z wychowawzego mogą odczekać ustawowy miesiąc z podaniem daty przywrócenia do pracy. Np. składasz wnisoek o rezygnację z wych 3 listopada to najpóźniejszą datą ktorą mogą ci wyznaczyć na powrót to 3 grudnia.

• Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam dokładnie tak jak aga.just, jestem teraz na l4 i też powiedziałam wprost, że jestem w ciąży i przyniosę zwolnienie.

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ