Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po stracie
Odpowiedz

Ciąża po stracie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kamilab Nowa

Wysłany: 25 sierpnia, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że takich tematów było mnóstwo ale żaden nie był odpowiedni do mojej sytuacji a jeśli podobny to tylko się bardziej stresowałam.
    Od początku.
    Jestem mamą 2 dzieci . Urodziłam w młodym wieku bo w 19 i 20 lat. Były chciane i kocham je ponad wszystko ale zawsze marzyłam o trójce dzieci. Kiedy z mężem ustabilizowalismy sytuację finansową i mieszkaniowa w wieku 25 lat postanowiliśmy postarać się o ciążę. Przez dwa lata nic,mimo że wcześniej nie mieliśmy problemów. Kiedy sobie odpuściłam Bum ! Ciąża .. jednak coś było z nią nie tak , nie czułam się w ciąży . Zero objawów i dodatkowo mentalnie nie czułam żeby coś we mnie w środku było. W 8 tygodniu usłyszałam lekarza. Dziecko przestało się rozwijać a serduszko ledwo biło . Miałam czekać aż umrze i poronić. To było straszne przeżycie. Popadłam w lekka depresję. Przez kolejne 3 lata obrałam sobie za cel kolejną ciążę , wręcz obsesyjnie . Bo wielu łzach,kłótniach , leków , zabiegów , badań i nic. W końcu podjęliśmy się on vitro . Ale moje marzenie miałam wrażenie że nie jest co raz bliżej , wręcz przeciwnie co raz dalej. Przestałam wierzyć że się uda . Miałam dość badań , leków , płaczu . Postanowiłam że to bedzie ostatnia próba i się poddaje. I nagle bum! Beta pozytywna.
    W 10 dpt 108
    13 dpt 429
    17 dpt 1755
    Tylko jest jedno ale...
    Nie potrafię się z tego cieszyć, wręcz się boje uśmiechnąć.
    Chciałabym wykrzyczeć całemu światu że po tylu latach ,,udało się !" Ale cały czas mam w głowie że zaraz znowu będzie koniec ,że znowu skończy się zaraz po tym jak się zaczęło. Po tylu latach powinnam skakać z radości ale nie potrafię. Panicznie się boje ze znowu będę płakać . Boje się tych słów lekarza ,, przykro mi " . Lekarza w klinice mam za dwa tygodnie biorę dalej leki przepisane ( jest ich sporo) ale zapisałam się za tydzień bo oszaleję , to byłby 6+5 . Nikt nie wie o ciąży .. a ja po prostu jestem wykończona psychicznie , chce mi się tylko płakać..

• askowe Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też jest trudno się cieszyć, ja bardzo mało myślę o tym, że to się dzieje i jest prawdziwe. Ja nie widziałam poprzednio zarodka, więc przejście tego etapu mnie uspokoiło. Może u Ciebie też musi minąć 8 tydzień, abyś poczuła, że tym razem będzie lepiej. Hormony też robią swoje, jeżeli przed ciążą byłaś w stanie rozsypki to ciąża pewnie to tylko nasila, więc nie wszystko to ty, to hormony wieloletnie napięcie, mi się wydaje, że nigdy to nie będzie taka sama radość jak z szybkiego poczęcia i bezstresowej ciąży. Te lata z nami zostają.

Zastanów się, co może Ci dać trochę ukojenia, może pisanie pamiętnika, albo jakieś aktywności odciągające uwagę? Zadbaj o siebie ❤️

👩 93' 🧑 93'
    Starania od 02.2025 z przerwami

07.2025 - puste jajo płodowe 💔 7w
    06.2026 - cb 💔
    07.2026 - ⏸️ (13 cs)

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ