X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ciąża po udarze niedokrwiennym i PFO
Odpowiedz

ciąża po udarze niedokrwiennym i PFO

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Bombikowa Debiutantka

Wysłany: 20 stycznia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny:)
    Nie udało mi się znaleźć interesującego mnie tematu może któraś z Was jest w podobnej sytuacji lub słyszała gdzieś o podobnym przypadku. Mam 30 lat jestem w 8 tc jednak martwi mnie fakt utrzymania ciąży .Jestem po udarze niedokrwiennym mózgu prawej półkuli z pozostałym do tej pory niedowładem lewostronnym ( udar przeszłam w wieku 13 lat). Dwa lata temu miałam zamknięcie PF. Czy któraś z Was miała prowadzoną ciąże po udarze i zamknięciu PFO? Lekarze jeden z drugim odsyłają mnie do innego bojąc się prowadzić ciąży a co najlepsze jeden mówi o przyjmowaniu heparyny drobnocząsteczkowej inny o odstawieniu acardu a trzeci że nie powinnam nic brać. Martwi mnie fakt utrzymania ciąży by nie powstały zakrzepy czy jest ktoś kto urodził dzieciątko po udarze czy szukać gdzie indziej ?

f2w3skjo1sjz3uoo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry @Bombikowa . I jak się potoczyla Pani ciąża? Wszystko wyszło w porządku? Ja sama jestem po udarze mózgu i PFO. Pozdrawiam.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ