X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża - poronienie samoistne?
Odpowiedz

Ciąża - poronienie samoistne?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2020, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Proszę o poradę doświadczone mamy. A więc, ostatnią miesiączkę miałam 18.04 i 14.05 zrobiłam pierwszy test który wyszedł pozytywny. Powtarzałam testy jakoś co dwa dni. Zrobiłam ich 4 wszystkie pozywtyne. Jedynie 2 pierwsze druga słabsza kreska ale widoczna. Niestety 21.05 zaczęłam krwawić. Najpierw bardzo jasny przezroczysty różowy śluz a później brązowa i żywo czerwona krew.. Wydaje mi się że to nie jest typowy okres. Zawsze miałam skrzepy itp a teraz tak jakby ten śluz z krwią i do tego takie kawałki nie wiem czego.. Tkanek? Wyczytałam w internecie. Nie wiem sama. W ten sam dzień ( z moich wyliczeń około 5 tc) po południu zrobiłam test i był pozytywny druga bardzo jasna słaba kreska ale widoczna. Na następny dzień rano powtórzyłam test i druga kreska jeszcze jaśniejsza ledwo widoczna. Zrobiłam dodatkowo w ten dzień badanie beta hcg z krwi. Wynik 9,7. I właśnie się nie znam bo pierwszy raz robiłam takie badanie. Czy ten wynik wykazuje ciążę? Krwawie już drugi dzień + ból brzucha. Nie taki jak na okres. Bo wtedy bolało bardziej wzięłam tabletkę i przeszło a teraz boli tak dwa dni. Czytałam coś o poronieniu samoistnym. Ale naprawdę nie wiem co o tym myśleć. Lekarza miałam umówionego na 03.06. A badanie beta powtarzam w poniedziałek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jest tutaj jeszcze jakaś doświadczona mama?

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różne cuda się zdarzają i tego Ci życzę ♥️. Tylko lekarz pomoże Ci zobrazować sytuację.

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Sylwiu Autorytet

Wysłany: 24 maja 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana zrób test beta hcg z krwi, a potem powtorz po 2-dniach...to wszystko wyjaśni..powinno wzrosnąć 2-razy , wszystkiego dobrego

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2020, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety robiąc test wszyszedl negatywny. Idę jeszcze na betę..😣😣😥😥

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ