ciąża przy problemach z torbielami ! a jednak sie udalo :)))
-
Ja miałam duzo torbieli na jajnikach-PCOS. W sumie to myślałam ze bede miała bardzo duże problemy z zajściem w ciąże bo kiedyś brałam tabletki (nie wiedząc ze mam PCOS) i po odstawieniu z moim eks przez ponad rok seksu bez zabezpieczenia nie zaszłam w ciąże. A powinnam moim zdaniem. Pozniej znów brałam tabletki, pozniej znów odstawiłam, zaczęły sie robić torbiele, znalazłam dobrego lekarza ktory postawił diagnozę PCOS. Dostałam na początek mega kombajn- Dianę 35. Brałam ponad rok, zmieniłam na inne tabsy ale zrobiły mi sie żylaki, pozniej lekarz kazał odstawić i zobaczyć co sie bedzie działo. Oczywiscie działy sie cysty wiec znów Diany. Ale ze żyły bolały to na własna rękę zmieniłam na inne co kiedyś nie miałam skutków ubocznych przy nich. Pozniej miałam problemy z uchem bo co 3 dni robiłam sie głucha na prawe ucho i jeden baran mnie postraszył ze pewnie przez tabletki mi sie zrobił zator w żyle i juz tak bede miała (wrrrrrrr, oczywiscie gowno prawda bo to było co innego ale to nie ta historia ) ale ze strachu chyba przy 7 czy 8 tabletce z blistry ciepłam to w cholerę. 1,5 miesiąca pozniej byłam w ciazy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 16:57
-
Ja w momencie zajścia w ciążę miałam na lewym jajniku torbiel endometrialną o średnicy 6cm. Dalej ją mam, tylko teraz już nawet na usg jej nie widać bo synek zasłania więc nie wiem czy przez te 8 miesięcy się nie powiększyła, po porodzie czeka mnie kontrola w tej kwestii. Już kiedyś miałam torbiele, ale tabletek nigdy żadnych nie brałam a okres zawsze od lat miałam regularnie jak w zegarku co 28 dni.
-