X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża z Hashimoto
Odpowiedz

Ciąża z Hashimoto

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • RybciaM Debiutantka

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

• RybciaM Debiutantka

Wysłany: 26 lutego 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem nową gupowiczka i mam do was pytanie które dręczy mnie od początku ciąży. Jestem w 6 tygodniu ciąży i dowiedziałam się w 2-3 tygodniu że mam Hashimoto. Zażywam letrox od 3 tyg. ciąży. Powiedzcie mi jak wyglądały bądź wyglądają wasze ciążę z niedoczynnością tarczycy? Czy Hashimoto wpływa negatywnie na ciążę, dziecko? Czy często występują poronienia itp ?

• Ewel. Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Też mam Hashimoto i dwie ciąże za sobą. Cały czas byłam pod opieką endokrynologa i obie ciążę zakończyły się szczęśliwie. Najważniejsza jest dobrze dobrana dawka leku.

RybciaM lubi tę wiadomość

mhsv2n0agpm4d5s2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Hashimoto stwierdzone od 9 lat plus niedoczynność i od tego czasu biorę Euthyrox. W międzyczasie 2 biochemy skończone w 5tc i aktualnie 3cia oby zdrowa i donoszona ciąża :)

RybciaM lubi tę wiadomość

• RybciaM Debiutantka

Wysłany: 27 lutego 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewel. wrote:
    Hej. Też mam Hashimoto i dwie ciąże za sobą. Cały czas byłam pod opieką endokrynologa i obie ciążę zakończyły się szczęśliwie. Najważniejsza jest dobrze dobrana dawka leku.
    Ja byłam u endokrynologa pierwszy raz 19 lutego i od razu zaczęłam brać leki miałam duże TSH bo aż 6.9 i ATPO 114.3 narazie jest dobrze i mam nadzieję że będzie na 14 marca mam wizytę żeby sprawdzić czy bije serduszko

• RybciaM Debiutantka

Wysłany: 27 lutego 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Ja mam Hashimoto stwierdzone od 9 lat plus niedoczynność i od tego czasu biorę Euthyrox. W międzyczasie 2 biochemy skończone w 5tc i aktualnie 3cia oby zdrowa i donoszona ciąża :)
    A w którym tygodniu jesteś ? Masz jakieś dolegliwości ? Ja teraz jestem jeszcze dodatkowo do tego przeziębiona gardło mnie boli i mam katar

• RybciaM Debiutantka

Wysłany: 27 lutego 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam że najważniejsze dla dziecka jest FT4 a całe szczęście jeszcze łapie się w normie bo mam 1.09

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ