X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża z krwiakiem - czy któraś z mam się z tym zmaga?
Odpowiedz

Ciąża z krwiakiem - czy któraś z mam się z tym zmaga?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Drine Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie. W końcu zdiagnozowano u mnie przyczynę plamień trwających od samej początku ciąży. Aktualnie 7+1, plamienia od 4 tygodnia. Przyczyną jest rozwarstwienie trofoblastu (kosmowki) co spowodowało powstanie małego krwiaka.
    Lekarz kazał brać Duphaston który brałam także wcześniej a także prowadzić oszczędny tryb życia.
    Czy któraś z przyszłych mam zmaga się z podobnym problemem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2020, 11:15

• Drine Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo halo?

• Nadzieja88 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drine wrote:
    Witam mamusie. W końcu zdiagnozowano u mnie przyczynę plamień trwających od samej początku ciąży. Aktualnie 7+1, plamienia od 4 tygodnia. Przyczyną jest rozwarstwienie trofoblastu (kosmowki) co spowodowało powstanie małego krwiaka.
    Lekarz kazał brać Duphaston który brałam także wcześniej a także prowadzić oszczędny tryb życia.
    Czy któraś z przyszłych mam zmaga się z podobnym problemem?

Czesc 🙂, ja obecnie mam taką sytuację, tylko u mnie lekarz powiedział, że jest to mikroskopijne odwarstwienie kosmowki,i że spokojnie, też zalecił oszczędniejszy tryb życia, głównie mówił aby nie dźwigać i zakaz podnoszenia, progesteron bez zmian a trochę go biorę, w poniedziałek wizyta i zobaczymy 🙂

I doraźnie nospe max,bo nam takie ciągnięcia jajnika czy lekki ból pidbrzusza i to mówił, że mogą być jakieś skurcze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2020, 19:00

• Drine Koleżanka

Wysłany: 8 sierpnia 2020, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja88 wrote:
    Czesc 🙂, ja obecnie mam taką sytuację, tylko u mnie lekarz powiedział, że jest to mikroskopijne odwarstwienie kosmowki,i że spokojnie, też zalecił oszczędniejszy tryb życia, głównie mówił aby nie dźwigać i zakaz podnoszenia, progesteron bez zmian a trochę go biorę, w poniedziałek wizyta i zobaczymy 🙂

I doraźnie nospe max,bo nam takie ciągnięcia jajnika czy lekki ból pidbrzusza i to mówił, że mogą być jakieś skurcze.
    Dziękuję za odpowiedź. A który to tydzień? Towarzyszą Ci plamienia?

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypoczywac duzo wypoczywac, lezec na krwiaka nie ma nic. Potrzeba czasu musi sie wchlonac.

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Fresa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pod koniec 6tc przed północą dostałam krwotoku, pojechałam do szpitala. Przyczyną był powstały krwiak. Obecnie jestem w na początku 11tc, na wizycie 1.5tyg temu krwiak nadal był, jednak w "bezpiecznym miejscu". Najważniejsze, żeby dziecko go przerosło, a sam krwiak musi wchłonąć się sam. Ja również usłyszałam o oszczędnym trybie życia, więc głównie leżę, wychodzę z domu kiedy muszę (np. wizyta u ginekologa). Biorę duphaston 3x1, luteinę dopochwowo 3x1 i nic więcej przepisać nie można, trzeba czekać... :)

NOVUM, 2020 r. 🔹 29.04- telewizyta wstępna, dr W🔹01.06- wizyta startowa, dr Z🔹 13.06- I wizyta stym.,dr Z-P🔹 15.06- II wizyta stym., dr Z🔹 18.06- punkcja, dr W 🍀 23.06- transfer, blastocysta 4AA
    ✨6dpt - druga kreska 🙏
    ✨9dpt - 126,58mlU/ml
    ✨20dpt- pęcherzyk/ ✨26dpt - ♥️ 03.2021 - Córka 😍😍 ❄️4.1.2
    🔹 28.11.2022-wizyta archiwalna
    🔹 24.01.2023 - 🍀transfer pod narkozą (duże tyłozgięcie), dr W; beta <1,2 😭
    🔹16.02.2023 - histero ➡️ stan zapalny endo, isthmocele🔹16.03.2023 - wizyta startowa, dr W 🔹29.04.2023 - I wizyta stym.,dr Ł 🔹02.05.2023 - II wizyta stym., dr W🔹05.05.2023 punkcja, dr Z, 5 trzydniowcow
    🍀 08.05.2023 - transfer trzydniowca, dr Z - beta <1,2 😭
    💘Lipiec - kolejne podejście: 🔹
    🍀 3.07 - transfer - beta <1,2 😭
    🍀 28.07 - transfer - beta <1.2 😭 prog.60… zostały 2❄️🥹

202103024980.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ