Ciężarówki po IVF 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Patryka89 wrote:Cześć dziewczyny, jestem po połowkowym. Wszystko ok, tyle że z Kornela zrobiła się Kornelia 😁 tak bezwstydnie ułożyła się do usg, że lekarka nie miała wątpliwości. No, to teraz muszę się przestawić...
Patryka89 lubi tę wiadomość
Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Ewi28 wrote:Dziewczyny dostalam od przyjaciółki siostry mase ubranek rozmiar 56/60. Same prawie nowe, wiadomo takie małe ubranka ciężko zniszczyć. Nie kazała oddawać ani nie chciała kasy. Co mogę jej kupić w ramach podziękowania? Core ma 6 miesięczną.
Może jakaś śliczną sukieneczkę , żeby ja np na święta wystroiła 😃
Myślę, że coś takiego symbolicznego wystarczy.
No Chyba że wolisz iść w praktyczne rzeczy...Ewi28 lubi tę wiadomość
-
No to u mnie ewidentnie nie ma zalecenia comiesięcznych badań. Podpytam lekarza przy nastepnej wizycie. Co kraj to obyczaj
-
Rebe, moja była dziś wyjątkowo spokojna właśnie
fajnie masz, pewnie będziesz mieć grzecznego maluszka!
Co do badań, to ja mam badanie ogólne moczu co miesiąc i morfologię tak co drugi, teraz będę mieć robiony trzeci raz. Na ostatnią wizytę nie robiłam, bo poprzednia była dobra.
Ewi, my dajemy z takich okazji kartę podarunkową do Smyka. Sami sobie rodzice wybiorą co chcą kupić maluszkowi.Ewi28 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, nie wytrzymam tego psychicznie już. Mam przyjść za tydzień ponownie na genetyczne, jak dziecko będzie większe. Na razie przeziernosc wychodzi 2,5mm i lekarzowi to się nie podoba i mówi o amniopunkcji. Zapytałam czy mam się już bardzo martwić to powiedział, że nie. Nie wiem co mam
Oszaleje, nie mogę przez to przechodzić drugi raz:( -
kalade wrote:Dziewczyny, nie wytrzymam tego psychicznie już. Mam przyjść za tydzień ponownie na genetyczne, jak dziecko będzie większe. Na razie przeziernosc wychodzi 2,5mm i lekarzowi to się nie podoba i mówi o amniopunkcji. Zapytałam czy mam się już bardzo martwić to powiedział, że nie. Nie wiem co mam
Oszaleje, nie mogę przez to przechodzić drugi raz:(
A mozesz sobie finansowo pozwolic na Nifty? -
kalade wrote:Dziewczyny, nie wytrzymam tego psychicznie już. Mam przyjść za tydzień ponownie na genetyczne, jak dziecko będzie większe. Na razie przeziernosc wychodzi 2,5mm i lekarzowi to się nie podoba i mówi o amniopunkcji. Zapytałam czy mam się już bardzo martwić to powiedział, że nie. Nie wiem co mam
Bardzo ci współczuję tych przeżyć 😔
Życzę żeby szybko minął ci ten tydzień i żeby okazało się że wszystko jest ok. Trzymaj się ciepło ❤️ -
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Patryka, ale szaleństwo u Ciebie!Dużo już niebieskich ciuszkow czeka w domu? Teraz czas na sukieneczki
najważniejsze, że zdrowe malenstwo. Gratulacje!
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUIcb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
Kalade może nifty od razu? Wiem, ze to wydatek, ale spokój nieoceniony..i akurat dobry czas (ja robiłam ok 11tc). Trzymaj aie
Oszaleje, nie mogę przez to przechodzić drugi raz:( -
Idę jutro do mojej lekarki i zapytam o to nifty czy jednak lepiej amniopunkcje.
Zmartwilo mnie to, że nie było widać kości nosowej, ale powiedział, że dziecko za małe jeszcze. Dziś crl było 54mm. Czy jest szansa, że jeszcze się pokaże? -
Kalade nie przejmuj się u mnie wychodził zespół Edwardsa 1:106 jakoś tak...łzy, stres itd Zrobiłam badania z krwi, 2 tysiące ale spokój nieoceniony.
Makt lubi tę wiadomość
IUI 1 - 30.01.2019IUI 2 - 27.02.2019
23.04.2019 - IVF
4.05.2019 - punkcja (6 cumulusów -4 prawidłowe)
5.05.2019 - 4 zapłodnione komórki❤️
9.05.2019 - transfer naszego malucha 4AA ❤️( zostaje nam ❄️ mrożaczek 3BB)
16.05.2019 - beta 7 dpt -101,8 😍 9 dpt - 234,6 😍 14 dpt - 2074 😍 20 dpt - 8315 😍 22 dpt - 13377 😍 26 dpt - ❤️
16.08.2022- powrót po ❄️
5.09.2022 - transfer
12.09.2022 - beta 7 dpt - 11, 8 dpt - 19, 9 dpt -28 CB 😭😭😭
24.05.2023 - 3 testy z II - Naturalny Cud! ❤️
25.05.2023 - beta 383 😍
26.05.2023 - beta 679 prog - 14,70
30.05.2023 - beta 2457 prog - 29,4
02.06.2023 - pęcherzyk ciążowy ✊
13.06.2023 - ❤️
„Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie.” -
CYTRYNKA_2016 wrote:Piłaś kawę przed ciaza? Może odstawilas? Ja tak miałam i teraz zawsze rano po śniadaniu pije z mlekiem i problem minął 😉
Rzeczywiście piłam kawę przed ciąża, jakieś 3 filiżanki z mlekiem. W ciąży mi się nie chce, rzadko wypije pół małego kubka. Dziś wypilam. Może to ciśnienie, bo przeżyć od przedwczoraj sporo... -
kalade wrote:Idę jutro do mojej lekarki i zapytam o to nifty czy jednak lepiej amniopunkcje.
Zmartwilo mnie to, że nie było widać kości nosowej, ale powiedział, że dziecko za małe jeszcze. Dziś crl było 54mm. Czy jest szansa, że jeszcze się pokaże?
Kalade, u mnie z pappy (po zestawieniu z USG, które było prawidłowe) wychodziło ryzyko zespołu downa 1:80. Genetyczka kierowała mnie wyłącznie na amniopunkcję (ale to była jakaś głupia baba, która tylko mnie dobiła). Moja lekarka powiedziała, ze jak nas stać to mogę zrobić Nifty i wynik będzie miarodajny. Nifty jest drogie i to jest jego minus, natomiast amniopunkcja jest inwazyjna i to był dla nas zdecydowanie poważniejszy minus. Ostatecznie "kupiliśmy" sobie spokój, wynik nifty jest prawidłowy. Czekałam na niego 8 dni i to było najgorsze 8 dni w moim życiu.
Domyślam się co czujesz, trzymam kciuki i przesyłam pozytywną energię. Jeśli lekarz mówi, że kości możne jeszcze nie być widać to na pewno ma rację i nie jest to ostateczny wynik.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2019, 21:05
-
glittergold wrote:Kalade, u mnie z pappy (po zestawieniu z USG, które było prawidłowe) wychodziło ryzyko zespołu downa 1:80. Genetyczka kierowała mnie wyłącznie na amniopunkcję (ale to była jakaś głupia baba, która tylko mnie dobiła). Moja lekarka powiedziała, ze jak nas stać to mogę zrobić Nifty i wynik będzie miarodajny. Nifty jest drogie i to jest jego minus, natomiast amniopunkcja jest inwazyjna i to był dla nas zdecydowanie poważniejszy minus. Ostatecznie "kupiliśmy" sobie spokój, wynik nifty jest prawidłowy. Czekałam na niego 8 dni i to było najgorsze 8 dni w moim życiu.
Domyślam się co czujesz, trzymam kciuki i przesyłam pozytywną energię. Jeśli lekarz mówi, że kości możne jeszcze nie być widać to na pewno ma rację i nie jest to ostateczny wynik.
Zapytam o to nifty jutro i chyba zrobię faktycznie -
Kalade,to Ci stresu narobili... dziecko faktycznie jeszcze małe, poza tym moje jak się inaczej ułożyło to już była inna wartość. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.
Iriska, niedużo ciuszków, tylko to co od koleżanki dostałam, a to takie znoszone raczej. I tak chciałam sama kupić wyprawkę, wiec czekaliśmy z zakupamipokoik będzie bardziej w błekitach, ale nie sądzę by dziewczynce to przeszkadzało, co prawda mamy wiadro różowej farby po remoncie, ale nie planujemy przemalowywać
iriiska lubi tę wiadomość
-
Patryka89 wrote:Cześć dziewczyny, jestem po połowkowym. Wszystko ok, tyle że z Kornela zrobiła się Kornelia 😁 tak bezwstydnie ułożyła się do usg, że lekarka nie miała wątpliwości. No, to teraz muszę się przestawić...
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️