Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki z nadwagą ;)
Odpowiedz

Ciężarówki z nadwagą ;)

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Jonesey Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej! jestem co prawda na samym poczatku mojej ciazowej przygody i nie wiem tak naprawde jak to sie rozwinie, czy uda mi sie ciaze utrzymac i doczekac szczesliwego zakonczenia..

osobiscie niestety/stety zaszlam w ciaze z dosc spora nadwaga (+30kg), tak sie zlozylo ze akurat gdy postanowilam cos z soba zrobic, bylam tydzien na diecie i zaczelam chudnac to okazalo sie ze jestem w ciazy :D

w kazdym razie chcialam zapytac czy sa tu jakies przyszle/aktualne mamy ktore rowniez w ciazy mialy spora nadwage? :)
    w ktorym miesiacu zaczelo u was byc widac brzuszek? :)
    ja mam figure typu jablko (tluszcz gromadzi sie glownie w okolicy tulowia) wiec obawiam sie ze do 7 miesiaca nikt sie nawet nie zorientuje ze jestem w ciazy :D

dajcie znac jak to u was jest/ bylo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 12:48

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • Mamusia_Ksawusia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie że są, całe mnóstwo! zależy od figury, ale raczej u otyłych ciężko widać

74dip07wq093hfek.png

860ip07wa0euhgkg.png

20161001650123.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    proponuje diete cukrzycowa
    ja nie miałam wyboru, druga ciaza cukrzycowa
    ale starania a nastepnie ciaze zaczełam z duuuzym nadbagazem

a ze trzecia ciaza od razu brzuchol wyskakiwał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2018, 12:28

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ