X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Co z tymi witaminami
Odpowiedz

Co z tymi witaminami

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Chciałam Was się spytać od kiedy zaczęłyście brać witaminy w ciąży.
    Ja jestem w 10 tygodniu, ciąża planowana i od początku brany kwas foliowy. Witaminy zakupione Pregna Plus- takie dostałam w aptece.
    I oto moje pytanie, kwas foliowy do końca I trymestru? Czy juz można brać witaminy? nie za dużo tego kwasu? bo w witaminach też jest.
    A co jeśli chodzi o witaminę A? Naprawdę można z nią przesadzić? Nie wyczytałam, żeby w Pregna Plus była ona.
    Dziękuje za odpowiedzi;]

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • nikafika Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak bierzesz pregne to juz kwasu foliowego nie musisz brać. Ja kwas foliowy bralam przed ciąża. Od poczatku ciąży pregne plus i dodatkowo magnez.
    Co do witaminy A to się nie wypowiem. Najlepiej lekarza dopytaj.

28whskjouhaur8dt.png

lprk8ribnnhp0hqi.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ