X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne coś na rozstępy- tylko sprawdzone
Odpowiedz

coś na rozstępy- tylko sprawdzone

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znacie może coś dobrego, sprawdzonego na rozstępy? Nie przeciw, ale na już powstałe. Smarowałam kremem przeciw rozstępom, ale niewiele pomogło i dosłownie w ciągu kilku dni zauważyłam, że na piersiach z kilku rozstępów zrobiło się kilkanaście. Wiem, że z czasem będą jaśniejsze, ale są tak duże, że nawet jak zmienią kolor będą widoczne.

• livia30 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pociesze Cię - nie ma raczej nic takiego. Po pierwszej ciąży mam całe biodra "prążkowane". Na początku były grube, czerwone. Teraz po wielu latach są cieniutkie i prawie niewidoczne a i ja się do nich przyzwyczaiłam i nie wstydzę ich. Na piersiach to samo. Smarowałam różnymi specyfikami ale jak widać jak rozstępy mają się pojawić to i tak będą.

Teraz jestem w trzeciej ciąży i nie smaruję się niczym - żadnego nowego nie ma.

Delikatnie poprawić ich wygląd na pewno można maściami na blizny (ja po cc używałam Dermatix ale jest ich pełno na rynku - z tym, że silikonowe ponoć najlepsze). Dziewczyny smarowały też Cepanem ale on chyba dopiero po ciąży i zakończonym karmieniu dozwolony jest.

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się nie wstydzę, zwłaszcza, że nawet z dekoltem bedą niewidoczne ;) Ale właśnie chodziło mi o cos co chociaż lekko je zlikwiduje, bo teraz mam grube czerwone pręgi, dosłownie jedna koło drugiej i wygląda to jak jeden wielki krwiak.

• livia30 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej córce na biodrach wyskoczyły w okresie dorastania i smarowała Bio Oilem. Są jaśniejsze ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ