X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2020 :)
Odpowiedz

CZERWIEC 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Zieziulka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Greenwood wrote:
    Dziewczyny, od wczoraj pojawiły mi się takie lekkie bóle jakby miesiaczkowe,w sumie bardziej takie ćmienie niż mocny ból. Czy macie/mialysciwe cos takiego? Czy to już bóle przepowiadajace? A może to od luteiny dopochwowej, bo mi też teraz włączyli na składająca szyjke? Trochę się martwię, czy to szyjka się dalej nie skraca. :(

Mnie budzą takie okresowe bóle w nocy ostatnio codziennie, czasem też coś poczuje w dzień. Ja mam niedobory magnezu to też może być to.

⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡

🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
    🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc

• Glass Autorytet

Wysłany: 2 maja 2020, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja19 wrote:
    Muszle laktacyjne- ktoś korzystał ? Będziecie kupować ?
    Ja nie korzystałam nawet z wkładek laktacyjnych, bo nie ciekło mi z piersi. Kupiłam jedno opakowanie wkładek na wszelki wypadek, ale muszle sobie odpuszczę.
    Kupiłam za to pioruńsko drogie kompresy żelowe 🙈. Ale ostatnio tak mnie bolały piersi, że może nie pożałuję.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2020, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wkladki mam wielorazowe laktacyjne, wezme do szpitala w razie w, choc nie wiem czy sie przydadza. Tak samo muszle laktacyjne z medeli, ale te akurat dostalam.

Mielismy z mezem spontana i zrobilismy kacik dla malej. Maz namalował takie gory ♥️ bede jeszcze robila baldachim i kupimy poleczki i lampki z przytlumionym swiatlem, no i dywanik. A dzisiaj zaczynam 37 tc :)

12e3c1cdb9aa.jpg

Pati., Lilka94, Bunia89, Moniquue, Glass, Alma84, Asiulka84, Maui, PLPaulina, Finezja19, Mania25, Bera1983, KatWomanDo, Zieziulka, Greenwood, Kinga13, monia0586, mila_88 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Lilka94 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2020, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape prześliczny kącik ♥

Izape_91 lubi tę wiadomość

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Pati. Autorytet

Wysłany: 2 maja 2020, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izape śliczny kącik 😍 ja muszę też pozamawiac dodatki na sciany- mam już wszystko wybrane ale zamówię po wypłacie męża 😁
    Dziewczyny a zamawiacie podkłady dla dziecka do łóżeczka/kołyski czy wózka? I gdzie takie podkłady się umieszcza? Chyba pod prześcieradło ?

• Bunia89 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2020, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape pięknie to urządziliście 🤩 ja też czekam jeszcze na paczki, zamówiłam dwa plakaty, pluszaka, łapacz snów 🙈
    Bera nade mną mój jakoś czuwa i stopuje mnie z zakupami. Też ostatnio zaczęłam panikować, że mamy za mało ubranek na 56/62, ale w sumie racja mała się urodzi to ewentualnie się domowi, kwestia 2/3dni i ubrania będą gdyby było za mało.
    Greenwood też mam czasami takie bóle jak na okres, nie trwają one długo i nie muszę przyjmować żadnych leków, czasami też spina mi się tak brzuch, ale czytałam że to normalne i po prostu macica ćwiczy przed porodem.
    Pati ja mam podkład nieprzemakalny na łóżeczko i on jest podszyty czymś specjalnym, położyłam go pod prześcieradłem, w swoim łóżku sypialnianym też mamy taki ochraniacz na materac. W sumie nie pomyślałam o gondoli 🤦‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2020, 23:08

4c3tgywlo997xyly.png
    km5sdf9htez2sipt.png
    22.06.2020 (42+1) Hania 🥰
    21.02.2018 (*) 6tc
    18.08.2018 (*) 7tc
    25.12.2018 (*) 8tc
  • Glass Autorytet

Wysłany: 2 maja 2020, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te podkłady nieprzemakalne kupiłam dopiero jak córka podrosła, bo ona przy każdej gorączce wymiotowała i teraz jak złapie jelitówkę czy się czymś przytruje jest to samo.
    Przy ulwaniu u maluszka wystarczy pielucha flanelowa albo tetrowa pod głowę, często się je zmienia i często pierze. Miałam wyjątkowy przypadek ulewacza do 6mca, pieluchy szły hurtem, z tymi podkładami nie nadążyłabym z praniem. No i kolejna rzecz, te ceratki nie przepuszczają powietrza, plecki mogą się pocić. Ja specjalnie jeszcze kupiłam do łóżeczka chicco oddychającą matę na materac żeby się dziecko nie grzało. Lato było okropnie upalne.

KatWomanDo, Pati. lubią tę wiadomość

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2020, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Greenwood wrote:
    Dziewczyny, od wczoraj pojawiły mi się takie lekkie bóle jakby miesiaczkowe,w sumie bardziej takie ćmienie niż mocny ból. Czy macie/mialysciwe cos takiego? Czy to już bóle przepowiadajace? A może to od luteiny dopochwowej, bo mi też teraz włączyli na składająca szyjke? Trochę się martwię, czy to szyjka się dalej nie skraca. :(
    Mam takie bóle.
    A jestem zamknięta na cztery spusty.🤦🏻‍♀️

Ja akurat chciałam by te bóle cos znaczyły już. Ale ani teraz ani w 1 ciąży niestety nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2020, 05:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2020, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi podkładami to racja. To zero oddychania. Z wiekiem dopiero się przydają. 😅
    U mojej też wymioty są przy chorobie, ząbkowaniu czy zjedzeniu alergenu. 🤦🏻‍♀️

Nie ulewala za Bardzo. Tylko zawsze jej troszeczkę bokiem poleciało. Ale to tylko pieluszka.

A tak naprawdę na siusiu nie zdarzyło się żeby było potrzebne. Teraz a i owszem by się przydało. Jakiś bunt na pampersa mamy. Ściąga sobie. Ale siusiu pójść do toalety nie chcę.

Glass lubi tę wiadomość

• Bunia89 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie śpię od 5 😒 taka zgaga mnie obudziła, no ale wczoraj zachciało mi się sosu czosnkowego 🤦‍♀️🤦‍♀️ to teraz mam. Dzisiaj zaczynam kolejny tydzień, jeszcze 35dni do porodu 🙈🙈

Finezja19, KatWomanDo, Glass, Asiulka84, Alma84, Moniquue, Karolka9, Pati. lubią tę wiadomość

4c3tgywlo997xyly.png
    km5sdf9htez2sipt.png
    21.02.2018 (*) 6tc
    18.08.2018 (*) 7tc
    25.12.2018 (*) 8tc
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia89 wrote:
    Nie śpię od 5 😒 taka zgaga mnie obudziła, no ale wczoraj zachciało mi się sosu czosnkowego 🤦‍♀️🤦‍♀️ to teraz mam. Dzisiaj zaczynam kolejny tydzień, jeszcze 35dni do porodu 🙈🙈
    Gratuluję! 🙂 witaj w 9. miesiącu 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2020, 07:51

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Bera1983 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia89 wrote:

Ja może z 5 razy miałam w tej ciąży zgagę i to nie jakaś straszna a w poprzedniej to była masakra. Może jeszcze wszystko przede mną 😀

Bunia mnie mąż wcale nie stopuje - nie wie nawet co zamawiam 🤣 wpadłam w wir zakupów 😎

Dziewczyny można kupić oddychające podkłady i ja będę miała do wszystkiego (łóżeczko, kołyska, wozek) bo u nas się zdarzało, ze kupki wychodziły na plecach i te po karmieniu piersią ciężko sprać później z materaca. Pod główkę mieliśmy pieluszkę ale właśnie czasem coś rzadkiego nam wypłynęło na plecach albo karku 😬

ckai9jcg0gevln5d.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hah z tymi kupkami to nam się akurat nie zdarzyło 😅. Raz czy dwa przeciekło na bodziaka, ale nigdy na materac czy nawet tą matę przewiewną.
    Teraz też mamy akcje, że mała żeby skupić na sobie uwagę ściąga ubranie i pampersa i lata na golasa bardzo z siebie dumna 🙈.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Bunia89 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bera ja się ostatnio taka "pipowata" w tej ciąży zrobiłam 😂🙈 że czasami najprostszej decyzji nie potrafię podjąć, także portfel na tym nie cierpi, chociaż taki plus. Mam nadzieję, że mi to minie po porodzie.
    Też akcje że zgagą mogę policzyć na palcach jednej dłoni, ale jak już złapie to męczy parę godzin.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2020, 09:04

4c3tgywlo997xyly.png
    km5sdf9htez2sipt.png
    21.02.2018 (*) 6tc
    18.08.2018 (*) 7tc
    25.12.2018 (*) 8tc
  • Ambriel Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape91 śliczny kącik widać że oboje się znacie na temacie 😍

Izape_91 lubi tę wiadomość

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • Greenwood Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2020, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję Wam za informację o tych skurczach, uspokoilam się:) Ciekawe, u mnie też są one głównie wieczorem. Zaczynam chyba wariować, już bym chciała mieć mała przy sobie. Dziś rano była jakaś spokojna, a ja od razu w nerwach, no ale już się rozkreciła :)

Izape, śliczny kącik :). My niestety nawet tapety nie umiemy położyć. No, ale dziś mąż wziął się za skręcenie mebli, więc jakoś idziemy do przodu...

mmm, Izape_91 lubią tę wiadomość

3jgxrjjg1ky74dd5.png
    Czekamy na drugą córeczkę :)
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj co do zgagi to ja praktycznie dzień w dzień przed snem biorę tabletkę Rennie...

Finezja19 lubi tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Finezja19 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:
    Oj co do zgagi to ja praktycznie dzień w dzień przed snem biorę tabletkę Rennie...
    Ja to samo ;(

🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻
  • Greenwood Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2020, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też zgaga już prawie co wieczór, trochę pomaga rennie i wyższa poduszka do spania.Samo spanie generalnie tragedia, żadna pozycja nie jest wygodna :(

3jgxrjjg1ky74dd5.png
    Czekamy na drugą córeczkę :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2020, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rennie zero ulgi. 😕

‹‹ 637 638 639 640 641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ