CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Greenwood wrote:Dziewczyny, od wczoraj pojawiły mi się takie lekkie bóle jakby miesiaczkowe,w sumie bardziej takie ćmienie niż mocny ból. Czy macie/mialysciwe cos takiego? Czy to już bóle przepowiadajace? A może to od luteiny dopochwowej, bo mi też teraz włączyli na składająca szyjke? Trochę się martwię, czy to szyjka się dalej nie skraca.
Mnie budzą takie okresowe bóle w nocy ostatnio codziennie, czasem też coś poczuje w dzień. Ja mam niedobory magnezu to też może być to.⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
Finezja19 wrote:Muszle laktacyjne- ktoś korzystał ? Będziecie kupować ?
Kupiłam za to pioruńsko drogie kompresy żelowe 🙈. Ale ostatnio tak mnie bolały piersi, że może nie pożałuję. -
Ja wkladki mam wielorazowe laktacyjne, wezme do szpitala w razie w, choc nie wiem czy sie przydadza. Tak samo muszle laktacyjne z medeli, ale te akurat dostalam.
Mielismy z mezem spontana i zrobilismy kacik dla malej. Maz namalował takie gory ♥️ bede jeszcze robila baldachim i kupimy poleczki i lampki z przytlumionym swiatlem, no i dywanik. A dzisiaj zaczynam 37 tc
Pati., Lilka94, Bunia89, Moniquue, Glass, Alma84, Asiulka84, Maui, PLPaulina, Finezja19, Mania25, Bera1983, KatWomanDo, Zieziulka, Greenwood, Kinga13, monia0586, mila_88 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
izape śliczny kącik 😍 ja muszę też pozamawiac dodatki na sciany- mam już wszystko wybrane ale zamówię po wypłacie męża 😁
Dziewczyny a zamawiacie podkłady dla dziecka do łóżeczka/kołyski czy wózka? I gdzie takie podkłady się umieszcza? Chyba pod prześcieradło ? -
Izape pięknie to urządziliście 🤩 ja też czekam jeszcze na paczki, zamówiłam dwa plakaty, pluszaka, łapacz snów 🙈
Bera nade mną mój jakoś czuwa i stopuje mnie z zakupami. Też ostatnio zaczęłam panikować, że mamy za mało ubranek na 56/62, ale w sumie racja mała się urodzi to ewentualnie się domowi, kwestia 2/3dni i ubrania będą gdyby było za mało.
Greenwood też mam czasami takie bóle jak na okres, nie trwają one długo i nie muszę przyjmować żadnych leków, czasami też spina mi się tak brzuch, ale czytałam że to normalne i po prostu macica ćwiczy przed porodem.
Pati ja mam podkład nieprzemakalny na łóżeczko i on jest podszyty czymś specjalnym, położyłam go pod prześcieradłem, w swoim łóżku sypialnianym też mamy taki ochraniacz na materac. W sumie nie pomyślałam o gondoli 🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2020, 23:08
-
Te podkłady nieprzemakalne kupiłam dopiero jak córka podrosła, bo ona przy każdej gorączce wymiotowała i teraz jak złapie jelitówkę czy się czymś przytruje jest to samo.
Przy ulwaniu u maluszka wystarczy pielucha flanelowa albo tetrowa pod głowę, często się je zmienia i często pierze. Miałam wyjątkowy przypadek ulewacza do 6mca, pieluchy szły hurtem, z tymi podkładami nie nadążyłabym z praniem. No i kolejna rzecz, te ceratki nie przepuszczają powietrza, plecki mogą się pocić. Ja specjalnie jeszcze kupiłam do łóżeczka chicco oddychającą matę na materac żeby się dziecko nie grzało. Lato było okropnie upalne.KatWomanDo, Pati. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGreenwood wrote:Dziewczyny, od wczoraj pojawiły mi się takie lekkie bóle jakby miesiaczkowe,w sumie bardziej takie ćmienie niż mocny ból. Czy macie/mialysciwe cos takiego? Czy to już bóle przepowiadajace? A może to od luteiny dopochwowej, bo mi też teraz włączyli na składająca szyjke? Trochę się martwię, czy to szyjka się dalej nie skraca.
A jestem zamknięta na cztery spusty.🤦🏻♀️
Ja akurat chciałam by te bóle cos znaczyły już. Ale ani teraz ani w 1 ciąży niestety nie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2020, 05:58
-
nick nieaktualnyZ tymi podkładami to racja. To zero oddychania. Z wiekiem dopiero się przydają. 😅
U mojej też wymioty są przy chorobie, ząbkowaniu czy zjedzeniu alergenu. 🤦🏻♀️
Nie ulewala za Bardzo. Tylko zawsze jej troszeczkę bokiem poleciało. Ale to tylko pieluszka.
A tak naprawdę na siusiu nie zdarzyło się żeby było potrzebne. Teraz a i owszem by się przydało. Jakiś bunt na pampersa mamy. Ściąga sobie. Ale siusiu pójść do toalety nie chcę.Glass lubi tę wiadomość
-
Nie śpię od 5 😒 taka zgaga mnie obudziła, no ale wczoraj zachciało mi się sosu czosnkowego 🤦♀️🤦♀️ to teraz mam. Dzisiaj zaczynam kolejny tydzień, jeszcze 35dni do porodu 🙈🙈
Finezja19, KatWomanDo, Glass, Asiulka84, Alma84, Moniquue, Karolka9, Pati. lubią tę wiadomość
-
Bunia89 wrote:Nie śpię od 5 😒 taka zgaga mnie obudziła, no ale wczoraj zachciało mi się sosu czosnkowego 🤦♀️🤦♀️ to teraz mam. Dzisiaj zaczynam kolejny tydzień, jeszcze 35dni do porodu 🙈🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2020, 07:51
-
Bunia89 wrote:Nie śpię od 5 😒 taka zgaga mnie obudziła, no ale wczoraj zachciało mi się sosu czosnkowego 🤦♀️🤦♀️ to teraz mam. Dzisiaj zaczynam kolejny tydzień, jeszcze 35dni do porodu 🙈🙈
Ja może z 5 razy miałam w tej ciąży zgagę i to nie jakaś straszna a w poprzedniej to była masakra. Może jeszcze wszystko przede mną 😀
Bunia mnie mąż wcale nie stopuje - nie wie nawet co zamawiam 🤣 wpadłam w wir zakupów 😎
Dziewczyny można kupić oddychające podkłady i ja będę miała do wszystkiego (łóżeczko, kołyska, wozek) bo u nas się zdarzało, ze kupki wychodziły na plecach i te po karmieniu piersią ciężko sprać później z materaca. Pod główkę mieliśmy pieluszkę ale właśnie czasem coś rzadkiego nam wypłynęło na plecach albo karku 😬 -
Hah z tymi kupkami to nam się akurat nie zdarzyło 😅. Raz czy dwa przeciekło na bodziaka, ale nigdy na materac czy nawet tą matę przewiewną.
Teraz też mamy akcje, że mała żeby skupić na sobie uwagę ściąga ubranie i pampersa i lata na golasa bardzo z siebie dumna 🙈. -
Bera ja się ostatnio taka "pipowata" w tej ciąży zrobiłam 😂🙈 że czasami najprostszej decyzji nie potrafię podjąć, także portfel na tym nie cierpi, chociaż taki plus. Mam nadzieję, że mi to minie po porodzie.
Też akcje że zgagą mogę policzyć na palcach jednej dłoni, ale jak już złapie to męczy parę godzin.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2020, 09:04
-
Dziewczyny, dziękuję Wam za informację o tych skurczach, uspokoilam się Ciekawe, u mnie też są one głównie wieczorem. Zaczynam chyba wariować, już bym chciała mieć mała przy sobie. Dziś rano była jakaś spokojna, a ja od razu w nerwach, no ale już się rozkreciła
Izape, śliczny kącik . My niestety nawet tapety nie umiemy położyć. No, ale dziś mąż wziął się za skręcenie mebli, więc jakoś idziemy do przodu...mmm, Izape_91 lubią tę wiadomość
Czekamy na drugą córeczkę -
nick nieaktualny