Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2025, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    O to tam nie byłam, a też bym chciała. I san vito lo capo zobaczyć.

Będzie dobrze😊 odpoczniecie wszyscy
    San Vito to takie Mielno z lepszymi widokami. Ja tam akurat jeździłam się wspinać bardziej niż plażować. Na plażowaniu byłam że 3 razy ale było po 42 stopnie i bałam się o syna. Ale tam ogólnie kupa ludzi,śmierdzi, hałas, jakies rowerki,dmuchańce,handlarzy pełno. . Nic ciekawego. Może po sezonie jest lepiej .
    Lepiej jest na plaży w rezerwacie Zingaro albo już popłynąć na Favigiane i tam wypożyczyć rower . Można zwiedzić tak wiele pięknych,cichych plaż. My tym razem nie pojedziemy tam bo mała jest za mała na transport rowerem. Nawet w przyczepce.

Kassia gdzie jedziecie?

Elza Ty do domu rodzinnego z tego co kojarzę?

event.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2025, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę już o wakacjach za rok i właśnie rozważam czy po raz drugi w życiu opłaca się wziąć all inclusive. Ostatnio brałam taką opcję 10 lat temu jak miałam 19 lat i dopiero co się poznaliśmy z Mężem. Potem całą dekadę mam swoich wycieczek, które uwielbiam planować.

Zastanawiam się czy z dzieckiem 15 miesięcznym to allin nie będzie ułatwieniem? Na pewno jest to sporo tańsze niż moje planowanie bo fajne kameralne lokum, lokalne restauracje, auto, paliwo na 2 tyg - to wychodzi po prostu sporo drożej.

My na ten moment rodzeństwa nie planujemy więc te wakacje z 1 dzieckiem pewnie w głównej mierze będą zależeć od tego jak będzie wyglądać opieka nad Córeczką za rok I w przyszłości

Strzelam, że pakowanie będzie dla nas najgorsze bo my z tych co we dwójkę biorą dużo waliz i rzeczy. Śmiałam się zawsze, że rodziny z 2 dzieci mają mniej bagaży od nas..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2025, 09:18

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2025, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    San Vito to takie Mielno z lepszymi widokami. Ja tam akurat jeździłam się wspinać bardziej niż plażować. Na plażowaniu byłam że 3 razy ale było po 42 stopnie i bałam się o syna. Ale tam ogólnie kupa ludzi,śmierdzi, hałas, jakies rowerki,dmuchańce,handlarzy pełno. . Nic ciekawego. Może po sezonie jest lepiej .
    Lepiej jest na plaży w rezerwacie Zingaro albo już popłynąć na Favigiane i tam wypożyczyć rower . Można zwiedzić tak wiele pięknych,cichych plaż. My tym razem nie pojedziemy tam bo mała jest za mała na transport rowerem. Nawet w przyczepce.

Kassia gdzie jedziecie?

Tak. Nie byłam od lutego nigdzie poza domem, także czuję się jakbym leciała na te Sycylię 🤣

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2025, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kassia gdzie jedziecie?

Wiadomo takie miejsca jak ten rezerwat są najlepsze. A ja sezonu nie cierpię. Tylko w Polsce toleruję kiedy wiem dobrze gdzie jest w miarę ok i bez giga tłumu. Lipiec, sierpień odpada.

Czerwiec, wrzesień i październik są o wiele lepsze i nawet takie turystyczne miejscowości bywa że jeszcze mają inne oblicze. Chociaż na pustki też nie ma co liczyć, ale bez porównania z lipcem i sierpniem - tłumy, skwar i drogo.

A na Sycylii to kiedyś się opaliłam już bliżej listopada :D to było super

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2025, 09:16

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png

Wysłany: 23 sierpnia 2025, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to uważam że im mniejsze dziecko tym lepiej się podróżuje. Jak już raczkuje albo chodzi to jest problem bo o dwie osoby dorosłe potrafią się zmęczyć pilnując takiego małego pożeracza piachu i śmieci .
    Syna to w ogóle dramat przypilnować na lotnisku. On jest tak pobudzony z ekscytacji że robi tak głupie rzeczy że glowa mała. Pozniej na miejscu jest już normalnie. Zdecydowanie łatwiej było jak był malutki.

Z
    We wrześniu może pojedziemy do kilka dni do schroniska w górach więc tam może być zabawnie. Ja tam będę sprzątać, mąż będzie coś pomagał reperować i pilnował dzieci. Czuję w kościach, że wolę żeby to nie doszło do skutku

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2025, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko przyszłam się pochwalić, że moje dziecko spało od 20:30 do 8:30 z dwiema pobudkami 🤯 pierwszy blok snu 5h 20min. SZOK I NIEDOWIERZANIE

Elza1234, Lauraa, Blackapple, Kkk77, Revolutionary , CelinaJan, Werzol, Margareetka, Nosa, Alex_92, amoze lubią tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2025, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Ja tylko przyszłam się pochwalić, że moje dziecko spało od 20:30 do 8:30 z dwiema pobudkami 🤯 pierwszy blok snu 5h 20min. SZOK I NIEDOWIERZANIE
    U nas dziś też była gitówa
    Ale to dlatego, że mąż nad nią czuwał. Ona tatusiowi nie robi pod górkę 🤡🤣

Anabbit, Margareetka, Nosa lubią tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2025, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, a jak to jest z fotelikami na przeloty? Wózek wiem, że można a fotelik jako dodatkowy bagaż?
    Kurde muszę usiąść w ten weekend i w końcu zakupić wakacje na październik, bo jak się tak będę spieszyć to zostaną same słabe hotele

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2025, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Cel chyba nie byłaś na wczasach z dziećmi. I nie znasz tego bardzo realnego stwierdzenia, że wczasy z dziećmi to nie wczasy, tylko wyjazd 🤣🤣🤣

Jaki odpoczynek
    Laski
    Odpoczynek to jest jak dziadki zabiorą któreś dziecko xd
    Z dziećmi to walka o przetrwanie

Dlatego wgl myśmy nie byli do tej pory zagranicą z Młoda. Po prostu to nie na nasze nerwy. Prędzej pojechałabym z bobasem bo on spokojniejszy a z nią dramat za drama. Jest 10 a ja mam dość
    Ona piszczy krzyczy ciągle na nie. Młody kweknie, zje i idzie spać. Ta się drze, rozrzuca rzeczy, wyjęła z szafek kuchennych wszystko co dosięgła i poeysypywala, zabawki są wszędzie, papier toaletowy posmarkany na ziemi. Jakby tornado przeszło:/ mi już głowa pęka od tych pisków jej.

High need baby zostaje chyba na zawsze high needem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2025, 10:23

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2025, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Ja myślę już o wakacjach za rok i właśnie rozważam czy po raz drugi w życiu opłaca się wziąć all inclusive. Ostatnio brałam taką opcję 10 lat temu jak miałam 19 lat i dopiero co się poznaliśmy z Mężem. Potem całą dekadę mam swoich wycieczek, które uwielbiam planować.

Zastanawiam się czy z dzieckiem 15 miesięcznym to allin nie będzie ułatwieniem? Na pewno jest to sporo tańsze niż moje planowanie bo fajne kameralne lokum, lokalne restauracje, auto, paliwo na 2 tyg - to wychodzi po prostu sporo drożej.

My na ten moment rodzeństwa nie planujemy więc te wakacje z 1 dzieckiem pewnie w głównej mierze będą zależeć od tego jak będzie wyglądać opieka nad Córeczką za rok I w przyszłości

Strzelam, że pakowanie będzie dla nas najgorsze bo my z tych co we dwójkę biorą dużo waliz i rzeczy. Śmiałam się zawsze, że rodziny z 2 dzieci mają mniej bagaży od nas..

Myśmy brali hotel z atrakcjami i śniadania dla 3l. I strzał w 10. Bo animacje były itp. Więc 1 szło z nią na te warsztaty a drugie na basen lub spa
    Tylko tak byliśmy w stanie wypocząć
    Ale takie roczne to myślę że wolałabym zwykły hotel lub domek lub apartament. Najlepidj domek z ogrodem ideal lub apartament z ogrodem. Duży hotel to hałas światła Mini disco...młody nie skorzysta jeszcze. My lubimy brać tylko śniadania w takim wieku te 3-4l bo to różnie wychodziło. Dla starszego all in jak najbardziej. Tak od 3rz.

Weź też pod uwagę rozszerzanie diety i naukę chodzenia. Moja np na roczek biegała ale niektóre dzudci dopiero wstają. Hotele duże all in i raczkowanie po tych wykładzinach, no niebardzo. A jak dziecko raczkuje czy wstaje to nie chce robić nic innego. Nie usiedzi dlugo.

Myśmy że starsza byli tylko w Polskę za to dosyc czesto, z młodszym chcemy w przyszłym roku lecieć na Cypr lub Grecję. Starsza w końcu jest fo ogarnięcia więc liczę że będą udane wakacje
    Młody pewnie nie skorzysta dużo ale starsza już tak. Gdybyśmy mieli tylko jego to Polska bo uważam że roczne to i tak nic nie zapamieta a nie lubię pakować tych klamotów. Myśmy bd dużo podróżowali kiedyś zagranicę teraz jakoś nie mam parcia.

Wakacje z dziećmi to zmiana miejsca opieki nad nimi a nie wakacje:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2025, 10:28

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2025, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Karola, a jak to jest z fotelikami na przeloty? Wózek wiem, że można a fotelik jako dodatkowy bagaż?
    Kurde muszę usiąść w ten weekend i w końcu zakupić wakacje na październik, bo jak się tak będę spieszyć to zostaną same słabe hotele

To zależy od Lini. Zazwyczaj masz dla niemowlaka dodatkowo za darmo 2szt np wózek i fotelik. Znajoma mowila

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2025, 10:30

• Blackapple Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2025, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:

Zależy od linii co fotelikiem. Z tego co pamiętam to Wizzair miał na pewno jako dodatkowy bagaż a w Locie można było i to i to, bo sprawdzałam to niedawno, ale ostatecznie chyba będziemy jechać samochodem gdzieś dalej w październiku (jeśli test wyjazdu nad jezioro Czorsztyńskie wypadnie pomyślnie), bo mamy na gaz i to wychodzi tanio xD

A tylko coś mi się kojarzy, że przy niektórych liniach było wypisane, że wózek musi być kompaktowy i były jakieś wymiary 🤔

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2025, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Zależy od linii co fotelikiem. Z tego co pamiętam to Wizzair miał na pewno jako dodatkowy bagaż a w Locie można było i to i to, bo sprawdzałam to niedawno, ale ostatecznie chyba będziemy jechać samochodem gdzieś dalej w październiku (jeśli test wyjazdu nad jezioro Czorsztyńskie wypadnie pomyślnie), bo mamy na gaz i to wychodzi tanio xD

A tylko coś mi się kojarzy, że przy niektórych liniach było wypisane, że wózek musi być kompaktowy i były jakieś wymiary 🤔

Musi mieć wymiary jeśli chcesz go brać do luku. Tak to nie. Znajoma mi tłumaczyła przynajmniej ona tak miala

Blackapple lubi tę wiadomość

• Cel95 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2025, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:

Ale zazdroszczę

Ja wyjątkowo spałam może z 4h łącznie. Aż mi słabo jest.

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2025, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzucają tymi rzeczami aż miło więc chyba lepiej pożyczyć auto z fotelikiem na miejscu niż popsuć sobie swój fotelik

Najlepiej byłoby wziąć swój na pokład, ale chyba ryanairy i inne takie walą do bagaży.

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2025, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:

👏👏👏

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2025, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My planujemy Cypr w styczniu i muszę rozejrzał się właśnie za małą spacerówka, nie wiem czy Gusia nie wspominała o cybex eezy s twist. Widziałam go ostatnio na żywo i fajny zgrabny tylko ceny używek nawet spore 😅dlatego zacznę czaić się już teraz.

Gusia_ lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png

Wysłany: 23 sierpnia 2025, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizzar dopuszcza jedna sztukę dodatkowego bagażu,reszta dwie. Wozek,fotelik,łózeczko turystyczne. Do roku albo 2 (zależy od lotniska) nie ma limitów płynu jeśli chodzi o wodę w butelce czy termosie. Jakieś soki też przejdą. Wozek można oddać na płycie albo z walizkami. Na poklad dopuszczają tylko ten wozek yoyo ale też nie zawsze.
    Tanie linie nie pozwalają wnosić jak mają pełen samolot.

Cel ja dlatego mam foteliki na podróże inne. Z wypożyczalni dają przeważnie jakieś brudne trupy a swojego codziennego mi szkoda na rzucanie. Tak więc mam foteliki specjalnie na loty.

Blackapple lubi tę wiadomość

event.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2025, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizzar dopuszcza jedna sztukę dodatkowego bagażu,reszta dwie. Wozek,fotelik,łózeczko turystyczne. Do roku albo 2 (zależy od lotniska) nie ma limitów płynu jeśli chodzi o wodę w butelce czy termosie. Jakieś soki też przejdą. Wozek można oddać na płycie albo z walizkami. Na poklad dopuszczają tylko ten wozek yoyo ale też nie zawsze.
    Tanie linie nie pozwalają wnosić jak mają pełen samolot.

Cel ja dlatego mam foteliki na podróże inne. Z wypożyczalni dają przeważnie jakieś brudne trupy a swojego codziennego mi szkoda na rzucanie. Tak więc mam foteliki specjalnie na loty.

Może to jest pomysł bo właśnie z Mężem myślimy jak to za rok ogarnąć. Naszego szkoda a z wypożyczalni nie wiadomo co dadzą

A jakie kupujesz tylko na loty?

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png

Wysłany: 23 sierpnia 2025, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na lot mam dla małej łupinę maxi cosi pebble plus, dla syna graco. Ale Ty jak chcesz leciciec za rok to i tak musisz kupić jeszcze inny fotelik. Taki po łupinie a przed tym ostanim

event.png
‹‹ 2124 2125 2126 2127 2128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ