CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Cel95 wrote:O to tam nie byłam, a też bym chciała. I san vito lo capo zobaczyć.
Będzie dobrze😊 odpoczniecie wszyscy
Lepiej jest na plaży w rezerwacie Zingaro albo już popłynąć na Favigiane i tam wypożyczyć rower . Można zwiedzić tak wiele pięknych,cichych plaż. My tym razem nie pojedziemy tam bo mała jest za mała na transport rowerem. Nawet w przyczepce.
Kassia gdzie jedziecie?
Elza Ty do domu rodzinnego z tego co kojarzę? -
Ja myślę już o wakacjach za rok i właśnie rozważam czy po raz drugi w życiu opłaca się wziąć all inclusive. Ostatnio brałam taką opcję 10 lat temu jak miałam 19 lat i dopiero co się poznaliśmy z Mężem. Potem całą dekadę mam swoich wycieczek, które uwielbiam planować.
Zastanawiam się czy z dzieckiem 15 miesięcznym to allin nie będzie ułatwieniem? Na pewno jest to sporo tańsze niż moje planowanie bo fajne kameralne lokum, lokalne restauracje, auto, paliwo na 2 tyg - to wychodzi po prostu sporo drożej.
My na ten moment rodzeństwa nie planujemy więc te wakacje z 1 dzieckiem pewnie w głównej mierze będą zależeć od tego jak będzie wyglądać opieka nad Córeczką za rok I w przyszłości
Strzelam, że pakowanie będzie dla nas najgorsze bo my z tych co we dwójkę biorą dużo waliz i rzeczy. Śmiałam się zawsze, że rodziny z 2 dzieci mają mniej bagaży od nas..
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:18
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Karola3xJ:D wrote:San Vito to takie Mielno z lepszymi widokami. Ja tam akurat jeździłam się wspinać bardziej niż plażować. Na plażowaniu byłam że 3 razy ale było po 42 stopnie i bałam się o syna. Ale tam ogólnie kupa ludzi,śmierdzi, hałas, jakies rowerki,dmuchańce,handlarzy pełno. . Nic ciekawego. Może po sezonie jest lepiej .
Lepiej jest na plaży w rezerwacie Zingaro albo już popłynąć na Favigiane i tam wypożyczyć rower . Można zwiedzić tak wiele pięknych,cichych plaż. My tym razem nie pojedziemy tam bo mała jest za mała na transport rowerem. Nawet w przyczepce.
Kassia gdzie jedziecie?
Elza Ty do domu rodzinnego z tego co kojarzę? -
Karola3xJ:D wrote:San Vito to takie Mielno z lepszymi widokami. Ja tam akurat jeździłam się wspinać bardziej niż plażować. Na plażowaniu byłam że 3 razy ale było po 42 stopnie i bałam się o syna. Ale tam ogólnie kupa ludzi,śmierdzi, hałas, jakies rowerki,dmuchańce,handlarzy pełno. . Nic ciekawego. Może po sezonie jest lepiej .
Kassia gdzie jedziecie?
Elza Ty do domu rodzinnego z tego co kojarzę?
Wiadomo takie miejsca jak ten rezerwat są najlepsze. A ja sezonu nie cierpię. Tylko w Polsce toleruję kiedy wiem dobrze gdzie jest w miarę ok i bez giga tłumu. Lipiec, sierpień odpada.
Czerwiec, wrzesień i październik są o wiele lepsze i nawet takie turystyczne miejscowości bywa że jeszcze mają inne oblicze. Chociaż na pustki też nie ma co liczyć, ale bez porównania z lipcem i sierpniem - tłumy, skwar i drogo.
A na Sycylii to kiedyś się opaliłam już bliżej listopadato było super
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:16
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Ja to uważam że im mniejsze dziecko tym lepiej się podróżuje. Jak już raczkuje albo chodzi to jest problem bo o dwie osoby dorosłe potrafią się zmęczyć pilnując takiego małego pożeracza piachu i śmieci .
Syna to w ogóle dramat przypilnować na lotnisku. On jest tak pobudzony z ekscytacji że robi tak głupie rzeczy że glowa mała. Pozniej na miejscu jest już normalnie. Zdecydowanie łatwiej było jak był malutki.
Z
We wrześniu może pojedziemy do kilka dni do schroniska w górach więc tam może być zabawnie. Ja tam będę sprzątać, mąż będzie coś pomagał reperować i pilnował dzieci. Czuję w kościach, że wolę żeby to nie doszło do skutku -
Anabbit wrote:Ja tylko przyszłam się pochwalić, że moje dziecko spało od 20:30 do 8:30 z dwiema pobudkami 🤯 pierwszy blok snu 5h 20min. SZOK I NIEDOWIERZANIE
Ale to dlatego, że mąż nad nią czuwał. Ona tatusiowi nie robi pod górkę 🤡🤣Anabbit lubi tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Cel chyba nie byłaś na wczasach z dziećmi. I nie znasz tego bardzo realnego stwierdzenia, że wczasy z dziećmi to nie wczasy, tylko wyjazd 🤣🤣🤣
Jaki odpoczynek
Laski
Odpoczynek to jest jak dziadki zabiorą któreś dziecko xd
Z dziećmi to walka o przetrwanie
Dlatego wgl myśmy nie byli do tej pory zagranicą z Młoda. Po prostu to nie na nasze nerwy. Prędzej pojechałabym z bobasem bo on spokojniejszy a z nią dramat za drama. Jest 10 a ja mam dość
Ona piszczy krzyczy ciągle na nie. Młody kweknie, zje i idzie spać. Ta się drze, rozrzuca rzeczy, wyjęła z szafek kuchennych wszystko co dosięgła i poeysypywala, zabawki są wszędzie, papier toaletowy posmarkany na ziemi. Jakby tornado przeszło:/ mi już głowa pęka od tych pisków jej.
High need baby zostaje chyba na zawsze high needemWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:23
-
Cel95 wrote:Ja myślę już o wakacjach za rok i właśnie rozważam czy po raz drugi w życiu opłaca się wziąć all inclusive. Ostatnio brałam taką opcję 10 lat temu jak miałam 19 lat i dopiero co się poznaliśmy z Mężem. Potem całą dekadę mam swoich wycieczek, które uwielbiam planować.
Zastanawiam się czy z dzieckiem 15 miesięcznym to allin nie będzie ułatwieniem? Na pewno jest to sporo tańsze niż moje planowanie bo fajne kameralne lokum, lokalne restauracje, auto, paliwo na 2 tyg - to wychodzi po prostu sporo drożej.
My na ten moment rodzeństwa nie planujemy więc te wakacje z 1 dzieckiem pewnie w głównej mierze będą zależeć od tego jak będzie wyglądać opieka nad Córeczką za rok I w przyszłości
Strzelam, że pakowanie będzie dla nas najgorsze bo my z tych co we dwójkę biorą dużo waliz i rzeczy. Śmiałam się zawsze, że rodziny z 2 dzieci mają mniej bagaży od nas..
Myśmy brali hotel z atrakcjami i śniadania dla 3l. I strzał w 10. Bo animacje były itp. Więc 1 szło z nią na te warsztaty a drugie na basen lub spa
Tylko tak byliśmy w stanie wypocząć
Ale takie roczne to myślę że wolałabym zwykły hotel lub domek lub apartament. Najlepidj domek z ogrodem ideal lub apartament z ogrodem. Duży hotel to hałas światła Mini disco...młody nie skorzysta jeszcze. My lubimy brać tylko śniadania w takim wieku te 3-4l bo to różnie wychodziło. Dla starszego all in jak najbardziej. Tak od 3rz.
Weź też pod uwagę rozszerzanie diety i naukę chodzenia. Moja np na roczek biegała ale niektóre dzudci dopiero wstają. Hotele duże all in i raczkowanie po tych wykładzinach, no niebardzo. A jak dziecko raczkuje czy wstaje to nie chce robić nic innego. Nie usiedzi dlugo.
Myśmy że starsza byli tylko w Polskę za to dosyc czesto, z młodszym chcemy w przyszłym roku lecieć na Cypr lub Grecję. Starsza w końcu jest fo ogarnięcia więc liczę że będą udane wakacje
Młody pewnie nie skorzysta dużo ale starsza już tak. Gdybyśmy mieli tylko jego to Polska bo uważam że roczne to i tak nic nie zapamieta a nie lubię pakować tych klamotów. Myśmy bd dużo podróżowali kiedyś zagranicę teraz jakoś nie mam parcia.
Wakacje z dziećmi to zmiana miejsca opieki nad nimi a nie wakacje:)Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:28
-
Anabbit wrote:Karola, a jak to jest z fotelikami na przeloty? Wózek wiem, że można a fotelik jako dodatkowy bagaż?
Kurde muszę usiąść w ten weekend i w końcu zakupić wakacje na październik, bo jak się tak będę spieszyć to zostaną same słabe hotele
To zależy od Lini. Zazwyczaj masz dla niemowlaka dodatkowo za darmo 2szt np wózek i fotelik. Znajoma mowilaWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:30
-
Anabbit wrote:Karola, a jak to jest z fotelikami na przeloty? Wózek wiem, że można a fotelik jako dodatkowy bagaż?
Kurde muszę usiąść w ten weekend i w końcu zakupić wakacje na październik, bo jak się tak będę spieszyć to zostaną same słabe hotele
Zależy od linii co fotelikiem. Z tego co pamiętam to Wizzair miał na pewno jako dodatkowy bagaż a w Locie można było i to i to, bo sprawdzałam to niedawno, ale ostatecznie chyba będziemy jechać samochodem gdzieś dalej w październiku (jeśli test wyjazdu nad jezioro Czorsztyńskie wypadnie pomyślnie), bo mamy na gaz i to wychodzi tanio xD
A tylko coś mi się kojarzy, że przy niektórych liniach było wypisane, że wózek musi być kompaktowy i były jakieś wymiary 🤔 -
Blackapple wrote:Zależy od linii co fotelikiem. Z tego co pamiętam to Wizzair miał na pewno jako dodatkowy bagaż a w Locie można było i to i to, bo sprawdzałam to niedawno, ale ostatecznie chyba będziemy jechać samochodem gdzieś dalej w październiku (jeśli test wyjazdu nad jezioro Czorsztyńskie wypadnie pomyślnie), bo mamy na gaz i to wychodzi tanio xD
A tylko coś mi się kojarzy, że przy niektórych liniach było wypisane, że wózek musi być kompaktowy i były jakieś wymiary 🤔
Musi mieć wymiary jeśli chcesz go brać do luku. Tak to nie. Znajoma mi tłumaczyła przynajmniej ona tak mialaBlackapple lubi tę wiadomość
-
Anabbit wrote:Ja tylko przyszłam się pochwalić, że moje dziecko spało od 20:30 do 8:30 z dwiema pobudkami 🤯 pierwszy blok snu 5h 20min. SZOK I NIEDOWIERZANIE
Ale zazdroszczę
Ja wyjątkowo spałam może z 4h łącznie. Aż mi słabo jest.23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Rzucają tymi rzeczami aż miło więc chyba lepiej pożyczyć auto z fotelikiem na miejscu niż popsuć sobie swój fotelik
Najlepiej byłoby wziąć swój na pokład, ale chyba ryanairy i inne takie walą do bagaży.23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
👏👏👏2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
My planujemy Cypr w styczniu i muszę rozejrzał się właśnie za małą spacerówka, nie wiem czy Gusia nie wspominała o cybex eezy s twist. Widziałam go ostatnio na żywo i fajny zgrabny tylko ceny używek nawet spore 😅dlatego zacznę czaić się już teraz.
-