CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola to nieźle masz obcykane te linie 🫡
Jedziemy do agroturystyki pod Nałęczowem. Jakimś cudem udało nam się spakować, więc jestem z nas dumna.
Też uważam że im mniejsze tym łatwiej. Nie trzeba się też martwić o jedzenie / picie jak jest na KP.Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Nineq wrote:My planujemy Cypr w styczniu i muszę rozejrzał się właśnie za małą spacerówka, nie wiem czy Gusia nie wspominała o cybex eezy s twist. Widziałam go ostatnio na żywo i fajny zgrabny tylko ceny używek nawet spore 😅dlatego zacznę czaić się już teraz.
Ten wózek jest cudny, serio. Jak w ogóle go rozważasz to kupuj, będziesz zadowolona
Karola to ja mam inaczej; wolę już z takim 1,5 roku dzieckiem pojechać niż z niemowlakiem . W zeszłym roku mieliśmy fajne wczasy. Co prawda tylko Czechy i góry z dwójką i dziadkami ale można było odpocząć, bo już młodsza fajnie spała i wiadomo, słowo klucz to DZIADKOWIE 🫣 my jednak jesteśmy bardziej na zwiedzanie nastawieni niż na siedzenie w miejscu, więc takie dziecko już też się czymś zawsze zaciekawi
Ja foteliki lubię avionauta niezmiennie i nadal uważam że britax to dno 🫣 -
Nas docisnęło finansowo wykończenie domu, więc odpuszczamy sobie wakacje i urlop męża spędzimy na dokończeniu pokoju dla córki, czyli będzie miał urlop na remont 🥲
Dzisiaj mamy bardzo kiepski humor, ale odkryłam że to już etap na balona z helem… jeny jakie to cudowne! Świetnie się bawi, dziecka nie ma, pomimo że do tego momentu była dzisiaj nieodkaldalna 😂 -
Gusia_ wrote:Ten wózek jest cudny, serio. Jak w ogóle go rozważasz to kupuj, będziesz zadowolona
Karola to ja mam inaczej; wolę już z takim 1,5 roku dzieckiem pojechać niż z niemowlakiem . W zeszłym roku mieliśmy fajne wczasy. Co prawda tylko Czechy i góry z dwójką i dziadkami ale można było odpocząć, bo już młodsza fajnie spała i wiadomo, słowo klucz to DZIADKOWIE 🫣 my jednak jesteśmy bardziej na zwiedzanie nastawieni niż na siedzenie w miejscu, więc takie dziecko już też się czymś zawsze zaciekawi
Ja foteliki lubię avionauta niezmiennie i nadal uważam że britax to dno 🫣
Ja też wolę ze starszymi. Choćby ze względu na karmienia. Jednak to dla mnie kłopot co chwile karmić, no i ta ilość drzemek też. Z 1 to bym wolała chyba z młodszym bo można się łatwo zmieniać, z 2 ciężko się zmienia jak jedno chce aquapark a drugie jeździć w wozku... -
awokado 🥑 wrote:Nas docisnęło finansowo wykończenie domu, więc odpuszczamy sobie wakacje i urlop męża spędzimy na dokończeniu pokoju dla córki, czyli będzie miał urlop na remont 🥲
Dzisiaj mamy bardzo kiepski humor, ale odkryłam że to już etap na balona z helem… jeny jakie to cudowne! Świetnie się bawi, dziecka nie ma, pomimo że do tego momentu była dzisiaj nieodkaldalna 😂
U nas jest rzeznia. Starsza urządza histerie za histeria. Na placu zabaw próbowała się zabić. Bo wzięła skoczka wlazła na górke i bujala się to tyłu na skraju. A jak się wydarłam to się śmiała że nic jej noe będzie bo jest już duza. Na hilajnodze wjeżdża na środek ulicy itp. Coś strasznego. boje się z nią wyjść serio. -
Gusia_ wrote:Ten wózek jest cudny, serio. Jak w ogóle go rozważasz to kupuj, będziesz zadowolona
Ja foteliki lubię avionauta niezmiennie i nadal uważam że britax to dno 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:49
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Nineq wrote:Rozważam zakup tego wózka na pierwszym miejscu. Do wyjazdu i jeżdżenia młodego w spacerówce jeszcze chwila, ale już się rozglądam. Wpadł mi jeszcze w oko espiro just.
-
Nineq wrote:Rozważam zakup tego wózka na pierwszym miejscu. Do wyjazdu i jeżdżenia młodego w spacerówce jeszcze chwila, ale już się rozglądam. Wpadł mi jeszcze w oko espiro just.
Gusia my też właśnie zwiedzamy dużo. I taki niemowlak to nie ma fochów jak roczniak czy dwulatek.
My na wyjazd bierzemy gondolę Joolz Hub. Ten nasz espiro jest za duży -
Dziewczyny ratujcie. Co się z moim dzieje z tymi karmieniami to jakas tragedia. Je odrywa się odgina do tyłu, krzyczy. Potem jeczy i pokazuje że głodny ale znowu to samo. zasysa i wypluwa sutek i płacze i płacze...o co mu chodzi? Ogólnie je dużo mniej. Kryzys zaczął się już 3tyg temu dlatego wieczorami prawie każdego wieczoru dawałam mu butelkę bo noe dało się karmić. Dzisiaj tak jest cały dzien🥲 pomożecie? Ja nie wiem co robić córka na tym etapie zaczynała już nutramigen
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:13
-
Elza1234 wrote:A znalazłaś gdzieś ile on waży? Bo nie widzę jego wagi a ciekawa jestem czy bym go dala radę nosić na 4te piętro
Cybex - 7,7 kg, waga dziecka do 22 kg
Różnica niewielka tak naprawdę. Cena całkowicie.
Espiro - nowy na ich stronie 750 zł, używka w spoko stanie (na olx patrzyłam), ok. 400 zł
Cybex - nowy 2200 zł, ale to jakaś najnowsza wersja, widziałam i za 1900 zł, używka ok. 500 - 800 zł
Karola3xJ wrote:To ja bym brała espiro jednak. Ma lepsza amortyzację. W ogóle jeśli chodzi o wizki do samolotu dla takiego malucha to lepiej iść w takie carello bravo albo to espiro właśnie.
Edit. Carello też widzę fajny, model z 2024 nowy 783 zł, najnowszy 1250 zl.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:25
-
Nineq wrote:Dobrze wiedzieć. Też jest zgrabny i fajnie wygląda i jak złożony to mało miejsca zajmuje. I tańszy. Taki nawet nowy bym mogła wziąć.
Edit. Carello też widzę fajny, model z 2024 nowy 783 zł, najnowszy 1250 zl. -