CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola to nieźle masz obcykane te linie 🫡
Jedziemy do agroturystyki pod Nałęczowem. Jakimś cudem udało nam się spakować, więc jestem z nas dumna.
Też uważam że im mniejsze tym łatwiej. Nie trzeba się też martwić o jedzenie / picie jak jest na KP.
Elza1234, Margareetka lubią tę wiadomość
-
Nineq wrote:My planujemy Cypr w styczniu i muszę rozejrzał się właśnie za małą spacerówka, nie wiem czy Gusia nie wspominała o cybex eezy s twist. Widziałam go ostatnio na żywo i fajny zgrabny tylko ceny używek nawet spore 😅dlatego zacznę czaić się już teraz.
Ten wózek jest cudny, serio. Jak w ogóle go rozważasz to kupuj, będziesz zadowolona
Karola to ja mam inaczej; wolę już z takim 1,5 roku dzieckiem pojechać niż z niemowlakiem . W zeszłym roku mieliśmy fajne wczasy. Co prawda tylko Czechy i góry z dwójką i dziadkami ale można było odpocząć, bo już młodsza fajnie spała i wiadomo, słowo klucz to DZIADKOWIE 🫣 my jednak jesteśmy bardziej na zwiedzanie nastawieni niż na siedzenie w miejscu, więc takie dziecko już też się czymś zawsze zaciekawi
Ja foteliki lubię avionauta niezmiennie i nadal uważam że britax to dno 🫣
Nineq lubi tę wiadomość
-
Nas docisnęło finansowo wykończenie domu, więc odpuszczamy sobie wakacje i urlop męża spędzimy na dokończeniu pokoju dla córki, czyli będzie miał urlop na remont 🥲
Dzisiaj mamy bardzo kiepski humor, ale odkryłam że to już etap na balona z helem… jeny jakie to cudowne! Świetnie się bawi, dziecka nie ma, pomimo że do tego momentu była dzisiaj nieodkaldalna 😂 -
Gusia_ wrote:Ten wózek jest cudny, serio. Jak w ogóle go rozważasz to kupuj, będziesz zadowolona

Karola to ja mam inaczej; wolę już z takim 1,5 roku dzieckiem pojechać niż z niemowlakiem . W zeszłym roku mieliśmy fajne wczasy. Co prawda tylko Czechy i góry z dwójką i dziadkami ale można było odpocząć, bo już młodsza fajnie spała i wiadomo, słowo klucz to DZIADKOWIE 🫣 my jednak jesteśmy bardziej na zwiedzanie nastawieni niż na siedzenie w miejscu, więc takie dziecko już też się czymś zawsze zaciekawi
Ja foteliki lubię avionauta niezmiennie i nadal uważam że britax to dno 🫣
Ja też wolę ze starszymi. Choćby ze względu na karmienia. Jednak to dla mnie kłopot co chwile karmić, no i ta ilość drzemek też. Z 1 to bym wolała chyba z młodszym bo można się łatwo zmieniać, z 2 ciężko się zmienia jak jedno chce aquapark a drugie jeździć w wozku... -
awokado 🥑 wrote:Nas docisnęło finansowo wykończenie domu, więc odpuszczamy sobie wakacje i urlop męża spędzimy na dokończeniu pokoju dla córki, czyli będzie miał urlop na remont 🥲
Dzisiaj mamy bardzo kiepski humor, ale odkryłam że to już etap na balona z helem… jeny jakie to cudowne! Świetnie się bawi, dziecka nie ma, pomimo że do tego momentu była dzisiaj nieodkaldalna 😂
U nas jest rzeznia. Starsza urządza histerie za histeria. Na placu zabaw próbowała się zabić. Bo wzięła skoczka wlazła na górke i bujala się to tyłu na skraju. A jak się wydarłam to się śmiała że nic jej noe będzie bo jest już duza. Na hilajnodze wjeżdża na środek ulicy itp. Coś strasznego. boje się z nią wyjść serio. -
Rozważam zakup tego wózka na pierwszym miejscu. Do wyjazdu i jeżdżenia młodego w spacerówce jeszcze chwila, ale już się rozglądam. Wpadł mi jeszcze w oko espiro just.Gusia_ wrote:Ten wózek jest cudny, serio. Jak w ogóle go rozważasz to kupuj, będziesz zadowolona

Ja foteliki lubię avionauta niezmiennie i nadal uważam że britax to dno 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia, 17:49
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
A znalazłaś gdzieś ile on waży? Bo nie widzę jego wagi a ciekawa jestem czy bym go dala radę nosić na 4te piętroNineq wrote:Rozważam zakup tego wózka na pierwszym miejscu. Do wyjazdu i jeżdżenia młodego w spacerówce jeszcze chwila, ale już się rozglądam. Wpadł mi jeszcze w oko espiro just.
-
To ja bym brała espiro jednak. Ma lepsza amortyzację. W ogóle jeśli chodzi o wizki do samolotu dla takiego malucha to lepiej iść w takie carello bravo albo to espiro właśnie.Nineq wrote:Rozważam zakup tego wózka na pierwszym miejscu. Do wyjazdu i jeżdżenia młodego w spacerówce jeszcze chwila, ale już się rozglądam. Wpadł mi jeszcze w oko espiro just.
Gusia my też właśnie zwiedzamy dużo. I taki niemowlak to nie ma fochów jak roczniak czy dwulatek.
My na wyjazd bierzemy gondolę Joolz Hub. Ten nasz espiro jest za duży -
Dziewczyny ratujcie. Co się z moim dzieje z tymi karmieniami to jakas tragedia. Je odrywa się odgina do tyłu, krzyczy. Potem jeczy i pokazuje że głodny ale znowu to samo. zasysa i wypluwa sutek i płacze i płacze...o co mu chodzi? Ogólnie je dużo mniej. Kryzys zaczął się już 3tyg temu dlatego wieczorami prawie każdego wieczoru dawałam mu butelkę bo noe dało się karmić. Dzisiaj tak jest cały dzien🥲 pomożecie? Ja nie wiem co robić córka na tym etapie zaczynała już nutramigen
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia, 18:13
-
Espiro - 8,1 kg, waga dziecka do 22 kgElza1234 wrote:A znalazłaś gdzieś ile on waży? Bo nie widzę jego wagi a ciekawa jestem czy bym go dala radę nosić na 4te piętro
Cybex - 7,7 kg, waga dziecka do 22 kg
Różnica niewielka tak naprawdę. Cena całkowicie.
Espiro - nowy na ich stronie 750 zł, używka w spoko stanie (na olx patrzyłam), ok. 400 zł
Cybex - nowy 2200 zł, ale to jakaś najnowsza wersja, widziałam i za 1900 zł, używka ok. 500 - 800 zł
Dobrze wiedzieć. Też jest zgrabny i fajnie wygląda i jak złożony to mało miejsca zajmuje. I tańszy. Taki nawet nowy bym mogła wziąć.Karola3xJ wrote:To ja bym brała espiro jednak. Ma lepsza amortyzację. W ogóle jeśli chodzi o wizki do samolotu dla takiego malucha to lepiej iść w takie carello bravo albo to espiro właśnie.
Edit. Carello też widzę fajny, model z 2024 nowy 783 zł, najnowszy 1250 zl.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia, 18:25
-
I carello ma model w dwa kierunkiNineq wrote:Dobrze wiedzieć. Też jest zgrabny i fajnie wygląda i jak złożony to mało miejsca zajmuje. I tańszy. Taki nawet nowy bym mogła wziąć.
Edit. Carello też widzę fajny, model z 2024 nowy 783 zł, najnowszy 1250 zl.
Nineq lubi tę wiadomość
-
Anabbit, gratki! 🙂 I zazdro, moje noce sa od dwoch dni slabe. Maly od zrobienia kupy wczoraj koło 19 poplakuje do teraz. Śpi, budzi sie, poplakuje lub sie drze, krótkie momenty rozmów czy śmieszków. Ewidentnie brzuszek - gazy lub po prostu jakiś dyskomfort, bo bardzo brzuszek spina. A kiedy robił ta kupę to pierwszy raz od miesiąca napinał się i poplakiwal. Ech. Wzmozona drazliwosc i placzliwosc to może być skok - 10ty tydzień leci, ale to jest ciężki dzień dla mnie, bo nieważne jak go trzymam- płacze po chwili. W tych chwilach marzę żeby czas poleciał szybko....
Fajnie, że myślicie i planujecie urlopy. To miła perspektywa. My chwilowo sobie darujemy lub może gdzieś w przyjemne miejsce w Polsce jak już zaczniemy z nim jeździć dalej niż 30km w jedną stronę 😅 nawet u tesciow jeszcze nie byliśmy. Boże jakie miałam wyrzuty sumienia jak pojechaliśmy w czwartek do gastroenterologa I zapomniałam wziąć butelki, a wkrótce wypadala pora karmienia... na szczęście dopiero pod domem zaczal marudzić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia, 19:47
-
Może to właśnie taki trudniejszy momenty typu skok?Luna30 wrote:Dziewczyny ratujcie. Co się z moim dzieje z tymi karmieniami to jakas tragedia. Je odrywa się odgina do tyłu, krzyczy. Potem jeczy i pokazuje że głodny ale znowu to samo. zasysa i wypluwa sutek i płacze i płacze...o co mu chodzi? Ogólnie je dużo mniej. Kryzys zaczął się już 3tyg temu dlatego wieczorami prawie każdego wieczoru dawałam mu butelkę bo noe dało się karmić. Dzisiaj tak jest cały dzien🥲 pomożecie? Ja nie wiem co robić córka na tym etapie zaczynała już nutramigen
Ach ten Nutramigen... U nas już 4ty tydzień zaraz będzie leciał na tym...
Luna30 lubi tę wiadomość
-
Ja się pochlastam 🫣
Mąż dzisiaj poszedł na mecz i jak nigdy udało mi sie usiąść z młodym wcześniej bo byl zmęczony. Zasnął mi na piersi 19:30 i stwierdziłam że go odkładam po 10 minutach, a nie jak zwykle siedzę dobre pol godziny (zawsze mi sie wtedy rozbudza i znowu chce pierś I tak to trwa zawsze 1.5h). No i co? Zdążyłam go położyć, 3 minuty pozniej chlusnął 2x, orzygal siebie i tyle ze spania.
Przecież to sie idzid wykończyć 🫣 znowu będę siedziała z nim do 21, juz to czuje, nie ma opcji go położyć wcześniej choćbym chciała, zawsze później sa takie akcje i w efekcie i tak sie bujamy do 212cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...

-
A cybex ma w dwa kierunki i w dodatku wystarczy obrócić siedzisko - da się nawet z dzieckiem jak siedzi. Ja nadal jestem zdania, że nie ma lepszej lekkiej i miejskiej spacerówki. Na luzie rozłożysz jedną ręką i super się prowadzi. Jedyny minus jaki widzę że musiałam dokupić osobno folię
Kurde nie wiem czy naszą środkową nie będzie chora bo jakoś dużo dziś śpi
ale też idzie jej piątka więc może to ząb tylko
Nineq lubi tę wiadomość
-
Luna u nas też problem z piersią. Strasznie placze i wypluwa od tygodnia. Karmie ją na śpiąco tylko. Jak nie śpi to flaszka.
Co do zachowania dzieci to wodze ,że dzisiaj wszystkie dzieci mają korbę. I w Lidlu, na placu zabaw i byliśmy u znajomej i u niej też wariowały dzieciaki. Mój to nawet nie komentuje. Mala też płaczliwa. Byle do jutra. Nowy dzień,nowa nadzieja 😅 -
Revolutionary wrote:Ja się pochlastam 🫣
Mąż dzisiaj poszedł na mecz i jak nigdy udało mi sie usiąść z młodym wcześniej bo byl zmęczony. Zasnął mi na piersi 19:30 i stwierdziłam że go odkładam po 10 minutach, a nie jak zwykle siedzę dobre pol godziny (zawsze mi sie wtedy rozbudza i znowu chce pierś I tak to trwa zawsze 1.5h). No i co? Zdążyłam go położyć, 3 minuty pozniej chlusnął 2x, orzygal siebie i tyle ze spania.
Przecież to sie idzid wykończyć 🫣 znowu będę siedziała z nim do 21, juz to czuje, nie ma opcji go położyć wcześniej choćbym chciała, zawsze później sa takie akcje i w efekcie i tak sie bujamy do 21
To może zaakceptuj że chodzi spać o tej 21 i taki jego rytm dobowy zamiast go na siłę kłaść wcześniej jak nie chce? -
Gusia_ wrote:To może zaakceptuj że chodzi spać o tej 21 i taki jego rytm dobowy zamiast go na siłę kłaść wcześniej jak nie chce?
On nie spi od godziny 16stej. Juz po 18 był senny i zmęczony, przysypiał ale nie mógł zasnąć bez piersi, więc go chwile przetrzymałam do 19.
I on zasnął, tylko go obudziło ulewanie. Wiec to nie jest kwestia że on nie chce. Jego brzuch nie chce 🙃2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...