X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola to nieźle masz obcykane te linie 🫡

Jedziemy do agroturystyki pod Nałęczowem. Jakimś cudem udało nam się spakować, więc jestem z nas dumna.

Też uważam że im mniejsze tym łatwiej. Nie trzeba się też martwić o jedzenie / picie jak jest na KP.

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    My planujemy Cypr w styczniu i muszę rozejrzał się właśnie za małą spacerówka, nie wiem czy Gusia nie wspominała o cybex eezy s twist. Widziałam go ostatnio na żywo i fajny zgrabny tylko ceny używek nawet spore 😅dlatego zacznę czaić się już teraz.

Ten wózek jest cudny, serio. Jak w ogóle go rozważasz to kupuj, będziesz zadowolona ;)

Karola to ja mam inaczej; wolę już z takim 1,5 roku dzieckiem pojechać niż z niemowlakiem . W zeszłym roku mieliśmy fajne wczasy. Co prawda tylko Czechy i góry z dwójką i dziadkami ale można było odpocząć, bo już młodsza fajnie spała i wiadomo, słowo klucz to DZIADKOWIE 🫣 my jednak jesteśmy bardziej na zwiedzanie nastawieni niż na siedzenie w miejscu, więc takie dziecko już też się czymś zawsze zaciekawi

Ja foteliki lubię avionauta niezmiennie i nadal uważam że britax to dno 🫣

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas docisnęło finansowo wykończenie domu, więc odpuszczamy sobie wakacje i urlop męża spędzimy na dokończeniu pokoju dla córki, czyli będzie miał urlop na remont 🥲

Dzisiaj mamy bardzo kiepski humor, ale odkryłam że to już etap na balona z helem… jeny jakie to cudowne! Świetnie się bawi, dziecka nie ma, pomimo że do tego momentu była dzisiaj nieodkaldalna 😂

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Ten wózek jest cudny, serio. Jak w ogóle go rozważasz to kupuj, będziesz zadowolona ;)

Karola to ja mam inaczej; wolę już z takim 1,5 roku dzieckiem pojechać niż z niemowlakiem . W zeszłym roku mieliśmy fajne wczasy. Co prawda tylko Czechy i góry z dwójką i dziadkami ale można było odpocząć, bo już młodsza fajnie spała i wiadomo, słowo klucz to DZIADKOWIE 🫣 my jednak jesteśmy bardziej na zwiedzanie nastawieni niż na siedzenie w miejscu, więc takie dziecko już też się czymś zawsze zaciekawi

Ja też wolę ze starszymi. Choćby ze względu na karmienia. Jednak to dla mnie kłopot co chwile karmić, no i ta ilość drzemek też. Z 1 to bym wolała chyba z młodszym bo można się łatwo zmieniać, z 2 ciężko się zmienia jak jedno chce aquapark a drugie jeździć w wozku...

• Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Nas docisnęło finansowo wykończenie domu, więc odpuszczamy sobie wakacje i urlop męża spędzimy na dokończeniu pokoju dla córki, czyli będzie miał urlop na remont 🥲

Dzisiaj mamy bardzo kiepski humor, ale odkryłam że to już etap na balona z helem… jeny jakie to cudowne! Świetnie się bawi, dziecka nie ma, pomimo że do tego momentu była dzisiaj nieodkaldalna 😂

U nas jest rzeznia. Starsza urządza histerie za histeria. Na placu zabaw próbowała się zabić. Bo wzięła skoczka wlazła na górke i bujala się to tyłu na skraju. A jak się wydarłam to się śmiała że nic jej noe będzie bo jest już duza. Na hilajnodze wjeżdża na środek ulicy itp. Coś strasznego. boje się z nią wyjść serio.

• Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:

Rozważam zakup tego wózka na pierwszym miejscu. Do wyjazdu i jeżdżenia młodego w spacerówce jeszcze chwila, ale już się rozglądam. Wpadł mi jeszcze w oko espiro just.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:49

Elza1234 lubi tę wiadomość

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Rozważam zakup tego wózka na pierwszym miejscu. Do wyjazdu i jeżdżenia młodego w spacerówce jeszcze chwila, ale już się rozglądam. Wpadł mi jeszcze w oko espiro just.
    A znalazłaś gdzieś ile on waży? Bo nie widzę jego wagi a ciekawa jestem czy bym go dala radę nosić na 4te piętro

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    To ja bym brała espiro jednak. Ma lepsza amortyzację. W ogóle jeśli chodzi o wizki do samolotu dla takiego malucha to lepiej iść w takie carello bravo albo to espiro właśnie.

Gusia my też właśnie zwiedzamy dużo. I taki niemowlak to nie ma fochów jak roczniak czy dwulatek.

My na wyjazd bierzemy gondolę Joolz Hub. Ten nasz espiro jest za duży

event.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratujcie. Co się z moim dzieje z tymi karmieniami to jakas tragedia. Je odrywa się odgina do tyłu, krzyczy. Potem jeczy i pokazuje że głodny ale znowu to samo. zasysa i wypluwa sutek i płacze i płacze...o co mu chodzi? Ogólnie je dużo mniej. Kryzys zaczął się już 3tyg temu dlatego wieczorami prawie każdego wieczoru dawałam mu butelkę bo noe dało się karmić. Dzisiaj tak jest cały dzien🥲 pomożecie? Ja nie wiem co robić córka na tym etapie zaczynała już nutramigen

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:13

• Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    A znalazłaś gdzieś ile on waży? Bo nie widzę jego wagi a ciekawa jestem czy bym go dala radę nosić na 4te piętro
    Espiro - 8,1 kg, waga dziecka do 22 kg
    Cybex - 7,7 kg, waga dziecka do 22 kg
    Różnica niewielka tak naprawdę. Cena całkowicie.
    Espiro - nowy na ich stronie 750 zł, używka w spoko stanie (na olx patrzyłam), ok. 400 zł
    Cybex - nowy 2200 zł, ale to jakaś najnowsza wersja, widziałam i za 1900 zł, używka ok. 500 - 800 zł
    Karola3xJ wrote:
    To ja bym brała espiro jednak. Ma lepsza amortyzację. W ogóle jeśli chodzi o wizki do samolotu dla takiego malucha to lepiej iść w takie carello bravo albo to espiro właśnie.
    Dobrze wiedzieć. Też jest zgrabny i fajnie wygląda i jak złożony to mało miejsca zajmuje. I tańszy. Taki nawet nowy bym mogła wziąć.

Edit. Carello też widzę fajny, model z 2024 nowy 783 zł, najnowszy 1250 zl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:25

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Dobrze wiedzieć. Też jest zgrabny i fajnie wygląda i jak złożony to mało miejsca zajmuje. I tańszy. Taki nawet nowy bym mogła wziąć.

Edit. Carello też widzę fajny, model z 2024 nowy 783 zł, najnowszy 1250 zl.
    I carello ma model w dwa kierunki

event.png
‹‹ 2123 2124 2125 2126 2127
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ