X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    Odkopałam ciuchy z przed 9 lat żeby zobaczyć co mamy. No i część z nich te białe body/pajace są pożółkłe. Ktoś mi powie czy to zejdzie jak wrzucę do jakiegoś odplamiacza czy bez sensu i po prostu wyrzucić?

Ja namaczam w sodzie oczyszczonej i wszystko mi schodzi zawsze 😂

💔 Marcysia 21t 👼
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to ja bym wolała kupić niesmierdzaca uzywke niż kombinować. To nie są bd drogie rzeczy. A dym z papierosów bd bd ciężko wyprac.

• Alex_92 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Przez głowę są ok o ile są rozpinane albo na zakładkę. Najgorsza masakra to w szpitalu dostałam dziecko w ichniejszym ubranku po jakiś badaniach w takim nierozpinanym. Musiałyśmy zawołać położna bo to g*** nie dało się zdjąć. Ona też klnela, dziecko się darło. Tragedia.
    O matko 🫣 wyobraziłam to sobie. Jeszcze jak się charakterem wda w mojego jak był malutki to w ogóle cały oddział będzie nas znał.

Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
    On: 37l obniżone parametry nasienia

➡️Starania od 2019.
    Klinika Ovum Lublin 05.2021
    -AMH 4.60
    -10.2021 1 IUI, beta - 0 💔

04.2023 I procedura IVF
    -Double Stimulation
    ➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
    07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
    beta 0 😥
    31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
    beta 0 😥

06.2024 II procedura IVF
    ➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️

02.09.2024 Test receptywności endometrium
    23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

preg.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym piwem bezalko na zaparcia to musi być jakieś „poważne” czy somersby gruszkowe też zadziała? 😂

Luna30, Alex_92 lubią tę wiadomość

💔 Marcysia 21t 👼
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    O matko 🫣 wyobraziłam to sobie. Jeszcze jak się charakterem wda w mojego jak był malutki to w ogóle cały oddział będzie nas znał.

Te ich ubranka były straszne. Naprawdę ledwo przez głowę się dało przeciągnąć. Wgl jak położna je zdjęła to wyrzucila:p malutki otwór na głowę i przeciskaj. Jeszcze wejść łatwiej weszło ale zejść...polecam brać swoje :)

Alex_92 lubi tę wiadomość

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toruń nawet nie zaszczycił szpitalnymi ubraniami, na kangurowanie goły bobas, a potem od razu kazali wyjąć swoje. Może to i lepiej 🤣

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tam, gdzie rodziłam były szpitalne ubranka i korzystałam. Były pachnące, ładne, pajacyki, bodziaki i spodenki. Można było wybrać coś normalnego, ja swoje ubranka dopiero zakładałam na wyjście :) Jedynie kocyk mój mi się przydał do karmienia bobaska, żeby mu było ciepło. Pieluszki, podkłady też używałam szpitalne. Nawet położne przynosiły czystą tetrę. Jedynie te podkłady/podpaski wolałam swoje, bo szpitalne nie miały kleju i mi latały :)

Powiem Wam, że przy pierwszym dziecku to ten typ ubranka może i ma znaczenie, dla mnie teraz już totalnie nie ma. Czy napy, czy suwak, czy sukienka i rajstopki czy body, czy łódeczka czy guziki po bokach, bez różnicy i tak się wciąż przebiera te małe dzieci, dzięki prezentom od rodzinki mam chyba wszystkie typy po dziewczynkach i ostatecznie każdy się zakładało 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia, 21:46

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Malinaaa2024 Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka@ wrote:
    Ja też Szczecin 😉👍
    I ja też!

Gusia_, Biedronka@ lubią tę wiadomość

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, Malina, ekstra! Czyli jest nas więcej ❤️ a Ty gdzie rodzisz Malina? Wybrałaś już?

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto

Wysłany: 10 stycznia, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Biedronka mnie się Pomorzany kojarzą z poronieniem i kilkoma nieprzyjemnymi komentarzami położnej z izby przyjęć, więc jakbym miała rodzić w Szczecinie to chyba na Zdrojach… Ale mam nadzieję, że nie będzie komplikacji i będę mogła rodzić a moim powiatowym szpitalu. Mieszkam godzinę drogi od Szczecina, tam mam bliżej, pół godzinki. Więc też dojazd lepszy no i dwa razy tam rodziłam… Zobaczymy. Ale moje koleżanki rodzą głównie na Pomorzanach i też słyszę dobre opinie jak od Ciebie :)

Ja z pierwszą córką wolałam body kopertowe z drugą przez głowę, bo już mnie wkurzały te guziki wszystkie i już też mniejszy lęk że dziecko uszkodzę… :)

Gusia, mówisz o Policach?

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, ja rodziłam w Dębnie :)

Malinaaa2024 lubi tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto

Wysłany: 10 stycznia, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    O, Malina, ekstra! Czyli jest nas więcej ❤️ a Ty gdzie rodzisz Malina? Wybrałaś już?

Jeszcze sprawa dyskusyjna, ale biorąc pod uwagę Police, Zdroje i Pomorzany go tak naprawdę mamy trzy szpitale w zasięgu :)

• kasssia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Dziewczyny jak któraś ma ochotę to w niedzielę mój ulubiony instagramowy lekarz dr Falęcki robi live’a z innym lekarzem o CC. Ja oczywiście będę oglądać z ciekawości 🙃 może dowiem się czegoś nowego co mnie czeka 😅

IMG-7784.png

Aa a dr Wojciech wpadł u mnie na CC i zapytał jak dziecko będzie miało na imię i dlaczego nie Wojciech 🤣 w ogóle nie wiem skąd tam się wziął, bo wtedy pracował w WUMie.

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Polic akurat nigdy nie brałam pod uwagę, bo nie słyszałam dobrych opinii o tamtej porodówce, więc ja jeśli akcja by się zaczęła przed 37 tygodniem lub by były wskazania żeby jechać do szpitala z wyższa referencyjnoscia akurat wybrałabym Zdroje, choć no o Pomorzanach akurat też dobrze slyszlam od rodziny i koleżanek jak pisałam, dodatkowo porodówka po remoncie, mojego męża bratowa już tam rodziła i mówiła, że jest niebo a ziemia w porównaniu do tego co było :) No ale najbardziej chce znów rodzić w tym szpitalu powiatowym niedaleko mnie, bo byłam bardzo zadowolona z opieki tam poprzednimi razami

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto

Wysłany: 10 stycznia, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Ja Polic akurat nigdy nie brałam pod uwagę, bo nie słyszałam dobrych opinii o tamtej porodówce, więc ja jeśli akcja by się zaczęła przed 37 tygodniem lub by były wskazania żeby jechać do szpitala z wyższa referencyjnoscia akurat wybrałabym Zdroje, choć no o Pomorzanach akurat też dobrze slyszlam od rodziny i koleżanek jak pisałam, dodatkowo porodówka po remoncie, mojego męża bratowa już tam rodziła i mówiła, że jest niebo a ziemia w porównaniu do tego co było :) No ale najbardziej chce znów rodzić w tym szpitalu powiatowym niedaleko mnie, bo byłam bardzo zadowolona z opieki tam poprzednimi razami

Ja akurat najlepsze słyszałam o Policach, co do Zdrojow mam mieszane uczucia, ale temat do przemyślenia, a co do Pomorzan to faktycznie porodówka jest po remoncie ale oddział połogowy gdzie leży się po porodzie już nie, a salę duże i tylko jedna łazienka na oddziale, może i miły personel to wynagradza, ale chyba po porodzie nie wyobrażam sobie takich warunków, myślę że komfort dla mamy jest też bardzo ważny :)

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, prawda. Te duże sale też mnie nie przekonują, moja przyjaciółka raz leżała na sali, gdzie było 6 dzieci. No nic nie spała. Ale personel chwaliła i ogólnie była zadowolona więc tam wróciła. Za drugim razem miała 2 inne babeczki na sali. Ja tam leżałam po poronieniu i nie wspominam tego dobrze, przez niemiłe komentarze położnej, która mnie przyjmowała, więc właśnie bym raczej jechała na Zdroje, tam natomiast czwórkę dzieci rodziła żona brata męża i zawsze bardzo chwaliła opiekę i standard szpitala. Ja na Zdrojach byłam jednak tylko na dziecięcym i dziecięcym sorze więc o położnictwie i ginekologii nie mogę nic napisać. Za to o Policach słyszałam takie opinie, że jest bardzo dużo studentów, brak prywatności przy porodzie zupełnie, niestety od kilku osób, no a cenię sobie jednak spokój w takiej chwili 🧐 To wygląda na to, że słyszałyśmy o tym szpitalu skrajne opinie Malina ☺️

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:
    Z tym piwem bezalko na zaparcia to musi być jakieś „poważne” czy somersby gruszkowe też zadziała? 😂
    Jak dasz rade Zapijać gruszką kapustę kiszoną to śmiało 😅

Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
    On: 37l obniżone parametry nasienia

➡️Starania od 2019.
    Klinika Ovum Lublin 05.2021
    -AMH 4.60
    -10.2021 1 IUI, beta - 0 💔

04.2023 I procedura IVF
    -Double Stimulation
    ➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
    07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
    beta 0 😥
    31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
    beta 0 😥

06.2024 II procedura IVF
    ➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️

02.09.2024 Test receptywności endometrium
    23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

preg.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    Jak dasz rade Zapijać gruszką kapustę kiszoną to śmiało 😅

Aaa bo to trzeba połączyć z kapustą, źle zrozumiałam 😂 no to klops - kapusta mi nie przejdzie przez usta ale chociaż sobie gruszkę wypiłam xd

💔 Marcysia 21t 👼
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Aa a dr Wojciech wpadł u mnie na CC i zapytał jak dziecko będzie miało na imię i dlaczego nie Wojciech 🤣 w ogóle nie wiem skąd tam się wziął, bo wtedy pracował w WUMie.

Ale super 😍 z tego co obserwuję i czytam na jego insta to on non stop gdzieś krąży 😝

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia, 08:10

kasssia lubi tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 11 stycznia, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki, witam się po pobraniu krwi. Wracam do domu z laboratorium. Kto też ma wizytę w przyszłym tygodniu?

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
‹‹ 586 587 588 589 590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ