X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czy jest szansa na zarodek?
Odpowiedz

Czy jest szansa na zarodek?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • martula08 Debiutantka

Wysłany: 19 marca, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, po 1,5 roku intensywnych starań zaszłam w upragnioną ciążę. Potwierdzona bhcg 14dpo- 138, 16dpo-360. Po tygodniu trafiłam do szpitala z powodu krwawienia. W trakcie przyjęcia stwierdzono pęcherzyk 2mm, bhcg wtedy wynosiło około 1400. Po dwóch dniach pęcherzyk mierzył 5mm, a bhcg wyniosło 2500. Dwa dni później (14.03) wypisano mnie ze szpitala przy bhcg 5800, dostałam luteinę i zwolnienie. Wczoraj byłam u lekarza z nadzieją że coś już ujrzę, a tam informacja że mam powtórzyć bhcg i przyjść za tydzień. Na usg był tylko pecherzyk 20mm. Lekarz nie wspomniał o prawdopodobieństwie pustego pęcherzyka, po prostu stwierdził, że przy nieregularnych cyklach ciąża może być bardzo malutka. Dziś bhcg wyniosło ponad 30tyś. Czytałam, że dziewczyny widziału już serduszko przy bhcg ponad 10 tyś. Jak myślicie, czy jest jeszcze szansa że do przyszłego tygodnia coś się wykluje? Dziwi mnie taki spory wzrost pęcherzyka, bo wg informacji w internecie to rosnąć powinien o ok. 1mm na dzień, a u mnie w ciągu tygodnia urósł o 15mm. Wczoraj przepłakałam cały wieczór, ale wciąż szukam jakiejś iskierki nadziei. Będę wdzięczna jak podzielicie się swoimi opiniami i historiami.

• Waflut Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martula08 wrote:
    Witajcie dziewczyny, po 1,5 roku intensywnych starań zaszłam w upragnioną ciążę. Potwierdzona bhcg 14dpo- 138, 16dpo-360. Po tygodniu trafiłam do szpitala z powodu krwawienia. W trakcie przyjęcia stwierdzono pęcherzyk 2mm, bhcg wtedy wynosiło około 1400. Po dwóch dniach pęcherzyk mierzył 5mm, a bhcg wyniosło 2500. Dwa dni później (14.03) wypisano mnie ze szpitala przy bhcg 5800, dostałam luteinę i zwolnienie. Wczoraj byłam u lekarza z nadzieją że coś już ujrzę, a tam informacja że mam powtórzyć bhcg i przyjść za tydzień. Na usg był tylko pecherzyk 20mm. Lekarz nie wspomniał o prawdopodobieństwie pustego pęcherzyka, po prostu stwierdził, że przy nieregularnych cyklach ciąża może być bardzo malutka. Dziś bhcg wyniosło ponad 30tyś. Czytałam, że dziewczyny widziału już serduszko przy bhcg ponad 10 tyś. Jak myślicie, czy jest jeszcze szansa że do przyszłego tygodnia coś się wykluje? Dziwi mnie taki spory wzrost pęcherzyka, bo wg informacji w internecie to rosnąć powinien o ok. 1mm na dzień, a u mnie w ciągu tygodnia urósł o 15mm. Wczoraj przepłakałam cały wieczór, ale wciąż szukam jakiejś iskierki nadziei. Będę wdzięczna jak podzielicie się swoimi opiniami i historiami.

Opiszę tu swój przypadek, może kogoś podniesie na duchu :) poleciałam na 1 wizytę 4t5d, na obrazie tylko pęcherzyk ciążowy z malusieńkim żółtkowym. 6t2d poszłam znowu, nadal tylko pęcherzyk ciążowy z żółtkowym. Lekarz mnie trochę zestresował, kazał zrobić beta hcg tego samego dnia (29.03) i późnej 2.04 bo to był weekend świąteczny. 29.03 kiedy nie było widać zarodka wynik wyszedł 18800…. 2.04 z rana 28000 i dopiero tego dnia pokazał się zarodek już z serduszkiem :) morał z tego taki, że beta becie nie równa. U każdego te poziomy będą inne i niekoniecznie od 10000 będzie coś widać. Przejrzałam masę forum i widziałam przypadek dziewczyny, która zarodek zobaczyła powyżej 30000.

age.png
  • CzekamNa2Cud Nowa

Wysłany: 9 maja, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie. Bhcg nie jest raczej wyznacznikiem tego, kiedy powinien pojawić się zarodek. Normy w poszczególnych tygodniach są bardzo zróżnicowane. Każda ciąża rozwija się w swoim tempie. Bhcg jest wskaźnikiem tego że ciąża jest i że idzie do przodu, ewentualnie tfu tfu odwrotnie.
    Jedne będą widziały pęcherzyk przy becie 2000 inne przy 20000. Nie ma reguły. ❤️

Pcos
    2014- dwie obumarłe ciąże w 6 tyg
    2017-przychodzi na świat moja wymarzona córka
    2024 starania o rodzeństwo
    22.04.2024 ⏸️
    ❤️CzekamNa2Cud ❤️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ