X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czy ryzyko ciąży wciąż istnieje?
Odpowiedz

Czy ryzyko ciąży wciąż istnieje?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Patryk444 Nowa

Wysłany: 8 października, 04:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    23 sierpnia uprawiałem z dziewczyną petting (wielokrotnie kilka razy z nocy z 23 na 24 sierpnia bez nawilżenia) doszedłem że tak powiem w jej ustach i szansę na to że miałem spermę na palcach uznaje za zerową, ale jest duża szansa że coś sobie poprawiałem i na moich palcach znalazł się preejakulat, ogólnie rzecz biorąc ten petting tak jak mówię był robiony kilka razy na początku w ubraniach później bez ale od początku do końca miałem na sobie majtki i spodnie co potencjalnie mogło wytrzeć ten płyn ale wracając
    Moja była już dziewczyna jakoś dzień lub dwa po tym zaczęła się obawiać że coś się mogło stać bo nagle zaczęły jej z pochwy lecieć jakieś dziwne wydzieliny w różnych kolorach i zaczęła ją boleć pochwa w jednym miejscu mniej więcej tam gdzie miałem palce, zaczęła też skarżyć się na ból pęcherza i podbrzusza szczególnie podczas oddawania moczu, a z racji że totalnie nie byliśmy doinformowani zaczęliśmy popadać w panikę, moje życie po prostu zmieniło się w ruinę i codzienne zamartwianie jej każdy pojedynczym objawem jak ból brzucha i podbrzusza itp
    Ogólnie te wydzieliny śluzy itp leciały jej tak przez kilka dni, ogólnie podczas pettingu miałem brudne ręce bo byliśmy w niezbyt czystym miejscu i możliwe że przez to jej się wdało jakieś zakażenie czy coś w tym stylu chociaż sam już nie wiem także tutaj też ktoś mógłby mnie uświadomić czemu tak było
    Kończąc no to tak jak mówię 23 odbył się petting a później dostała okresu 7 września, ogólnie z tego co mówiła to ma nieregularny okres i tak jak mówię nie znam się zbytnio, ostatnia miesiączka jeszcze przed pettingiem skończyła się jej 22 sierpnia z tego co mi mówiła (nie jestem pewny czy mówiła prawdę) a aplikacja pokazywała jej że owulację (chyba tak to się nazywa) ma mieć właśnie 23 i że wtedy ma wysoką szansę na ciążę i między innymi dlatego się tak baliśmy, ale ja sam nie wiem czy to jest w ogóle możliwe żeby tak szybko po ostatniej miesiączce była już płodna

Ogólnie pisze to wszystko po to żeby odpowiedziały mi osoby które mają wiedzę na ten temat, pomimo że dostała okresu to ja naczytałem się wielu głupot jak kobiety gadają że niby można mieć okres w ciąży pomimo że sama fizjologia temu zaprzecza, ale przez czytanie tych głupot sam już zwątpiłem bo co chwilę jakieś gadanie że a koleżanka koleżanki siostry babci miała okres do 6 miesiąca ciąży itd itd
    Ja mam 17 a dziewczyna 15 lat. Jej okres trwał 6 dni z czego pierwszego dnia podobno nie było go jakoś dużo ale jakoś 3 lub 4 dnia aż przeciekły jej spodnie co pokazuje że dosyć obfita musiała być ta miesiączka (chyba) pomimo tego i tak jakoś w mojej głowie panuje niepokój między innymi przez te głupoty które się oczytałem. Chciałbym poprosić jakieś panie o pomoc i doinformowanie mnie czy w ogóle ciąża z takiego pettingu i preejakulatu na palcu byłaby możliwa i czy ta miesiączka którą dostała jest definitywnym dowodem na brak ciąży. Próbowałem ją na początku przekonać na test ale nie miała go za bardzo nawet jak kupić. Jakoś dzień przed miesiączką dostała też brązowego plamienia był to akurat 14 dzień po pettingu i bardzo się wystraszyłem że to może być plamienie implantacyjne ale z drugiej strony podobno taka wydzielina zapowiada okres który finalnie się pojawił także nie wiem
    Jakoś kilka dni przed okresem poza bólami podbrzusza zaczęła mieć mocne bóle głowy i od czasu do czasu nudności i wymioty przez co też się wystraszyłem ale chyba tak wcześnie takich objawów by nie było nawet gdyby ta ciąża się okazała prawdą, no i ból i tkliwość piersi również się pojawiły
    Za wszystkie poważne odpowiedzi będę wdzięczny, a wszyscy którzy będą chcieli mnie wyśmiać zrozumiem to ale naprawdę proszę o oszczędzenie mnie w miarę możliwości bo zdaje sobie sprawę jaki błąd popełniłem i jak bardzo głupim jestem człowiekiem pozdrawiam

Przepraszam jeśli pisze w złym przedziale, nie znam się tu na niczym jestem tylko na chwilę żeby w jakikolwiek sposób dowiedzieć się od ludzi czy mogę być spokojny i nie jestem trollem który chce przeszkadzać, szanuje wszystkie kobiety tutaj które mają problemy i się starają długo i w żadnym wypadku nie drwię z nich

• Faelwen90 Ekspertka

Wysłany: 8 października, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chłopaku,
    wg mnie to oboje jeszcze jesteście dziećmi i jak widać sex to nie zabawa.

Wracając do sprawy, jeśli Twoja dziewczyna ma nieregularne cykle to skąd pewność, że owulacja jest zawsze i występuje regularnie? Poza tym w jej wieku to ciężko mówić o jakiejś regularności, bo to młoda dziewczyna i zapewne miesiączkuje od niedawna. Zbliżenia w niehigienicznych warunkach to duże ryzyko zakażenia pochwy różnymi bakteriami itd, a poza tym przy pettingu mogło dojść do mikro urazów i uszkodzeń pochwy, mogły się przez to pojawić bóle w pochwie i podbrzuszu, plamienia. Wszystko co tu napisałam to tylko moje przypuszczenia, bo lekarzem nie jestem.

Jeśli Twoja dziewczyna czy już ex dziewczyna jest gotowa na współżycie to powinna być też gotowa na pójście do ginekologa i przebadanie się. Z infekcjami nie ma żartów.

Jeśli bardzo się boicie, że mogło dojść do jakiejś wpadki to teraz to już i tak jest po wszystkim. Martwienie się nic nie da 😉 W Rossmannie można kupić test ciążowy za 15zł i go zrobić. W tymże sklepie można także kupić prezerwatywy, to tak na przyszłość...

Radzę w przyszłości dojrzeć do pewnych decyzji. Przygodne kontakty seksualne nie wróżą dobrze. Mogą się skończyć nieplanowaną ciążą albo zarażeniem się jakimiś chorobami przenoszonymi drogą płciową.

preg.png
  • Magii Przyjaciółka

Wysłany: 8 października, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajście w ciążę nie jest aż tak proste ;) oczywiście jesteście w wieku gdzie jesteście bardzo płodni, natomiast to nadal tak nie działa.
    Po pierwsze dziewczyna jest w wieku gdzie nadal dorasta wiec mogą się jej pojawiać różne objawy, to że wcześniej nie miała bólów głowy czy jakiegoś sluzu nic nie oznacza. Jej cykl w tym wieku nie musi być taki jak każdy poprzedni.
    Po drugie jest bardzo, naprawdę bardzo mała szansa że jakiś plemnik dotarłby do szyjki a potem do jajeczka. Jeśli wgl dziewczyna mówiła prawdę o terminie miesiączki to nie mogła mieć owulacji dzień później.
    Po trzecie jeśli miała okres, podczas którego przeciekły jej spodnie to nawet zakładając że wcześniej zaszła w ciążę to taki zarodek by się po prostu nie utrzymał przy takiej utracie krwi, tutaj możecie być spokojni. Oczywiście zdarza się, że kobiety mają plamienie implantacyjne nawet przez kilka dni, ale nie może to być taki potok krwi.
    Podsumowując jest naprawdę bardzo mała (nigdy zerowa przy kontaktach seksualnych, pamiętajcie o tym) szansa, że dziewczyna jest w ciąży. Jeśli nadal chcecie być aktywni seksualnie to dowiedzcie się więcej o cyklu miesiączkowym, jak to wszystko działa i będziecie spokojniejsi. I oczywiście zabezpieczajcie się, nie tylko przed ciążą ale i przed chorobami! Plus naprawdę nie dotykajcie się brudnymi rękami.. oczywiście że mogłoby wdac się jakieś zakażenie nie tylko pochwy, ale np też układu moczowego...

Sara10, Margola_ lubią tę wiadomość

preg.png
  • Magii Przyjaciółka

Wysłany: 8 października, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faelwen90 wrote:
    Chłopaku,

Wracając do sprawy, jeśli Twoja dziewczyna ma nieregularne cykle to skąd pewność, że owulacja jest zawsze i występuje regularnie? Poza tym w jej wieku to ciężko mówić o jakiejś regularności, bo to młoda dziewczyna i zapewne miesiączkuje od niedawna. Zbliżenia w niehigienicznych warunkach to duże ryzyko zakażenia pochwy różnymi bakteriami itd, a poza tym przy pettingu mogło dojść do mikro urazów i uszkodzeń pochwy, mogły się przez to pojawić bóle w pochwie i podbrzuszu, plamienia. Wszystko co tu napisałam to tylko moje przypuszczenia, bo lekarzem nie jestem.

Jeśli Twoja dziewczyna czy już ex dziewczyna jest gotowa na współżycie to powinna być też gotowa na pójście do ginekologa i przebadanie się. Z infekcjami nie ma żartów.

Jeśli bardzo się boicie, że mogło dojść do jakiejś wpadki to teraz to już i tak jest po wszystkim. Martwienie się nic nie da 😉 W Rossmannie można kupić test ciążowy za 15zł i go zrobić. W tymże sklepie można także kupić prezerwatywy, to tak na przyszłość...

Radzę w przyszłości dojrzeć do pewnych decyzji. Przygodne kontakty seksualne nie wróżą dobrze. Mogą się skończyć nieplanowaną ciążą albo zarażeniem się jakimiś chorobami przenoszonymi drogą płciową.
    Nie oceniajmy, seksualnie to jeszcze dzieci. Nie wiemy skąd są, edukacji seksualnej nie ma a w mniejszych miejscowościach dodatkowo pojawia się ostracyzm i 'jak to, moje dziecko nie będzie uprawiało seksu pod dachem'. Dodatkowo nie wszędzie jest rosman, a często jakis wiejski sklepik gdzie pracuje Pani Krysia co zna wszystkich i zaraz całą wieś się dowie że patryczek kupił prezerwatywy.
    Naprawdę nie oceniajmy bo fajnie że chlopak pyta, widać nie ma bliskiej osoby żeby o to zapytać, a powinien móc porozmawiać o tym chociaż z rodzicami.

Patryk444, Margola_ lubią tę wiadomość

preg.png
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 8 października, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faelwen90 wrote:
    Chłopaku,

Szkoda się produkować, czy takich słów jak w tym poście - preejakulat, plamienie implantacyjne, obfita miesiączka, nudności, tkliwość piersi ? Moim zdaniem nie, ogólnie sposób pisania nie jest sposobem pisania 17 latka 😂 to troll i tyle 😂

Faelwen90, Madzia35 lubią tę wiadomość

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • Faelwen90 Ekspertka

Wysłany: 8 października, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nikogo nie osądzam i nie potępiam.

Mój post podchodzi do sytuacji na chłodno. Nie będę rozgraniczać, że w pewnych sytuacjach 15latka i 17latek to jeszcze dzieci, a w innych już nie. Poza tym, w ich wieku uczęszcza się już do liceum, technikum, szkoły zawodowej, które są w większym mieście i tam nie ma problemu ze znalezieniem sklepu typu Rossmann.
    Jeśli chodzi o edukację seksualną to w szkole podstawowej już można się dowiedzieć z lekcji biologii, że dzieci nie 'znajduje się w kapuście' i 'nie przynosi ich bocian'.

Poza tym młodzież ma dostęp do internetu, mediów społecznościowych itd. i każdy nastolatek/nastolatka ma smartfona, to nie czasy gazet typu BravoGirl.

Trzeba umieć podejmować świadome decyzję i być przygotowanym na konsekwencje tych nieświadomych.

Martynka.98 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Patryk444 Nowa

Wysłany: 8 października, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faelwen90 wrote:
    Chłopaku,

Zdaje sobie sprawę jaki błąd popełniliśmy we dwójkę, to nie wiek na takie zabawy i zdaje sobie sprawę z tego wszystkiego, wiem też że moja edukacja seksualna leży, ale dlatego tu przyszedłem żeby dowiedzieć się od starszych osób które mają wiedzę i doświadczenie w życiu czy wgl jest szansa że pomimo miesiączki coś wciąż może być nie taki. Tak jak mówię wystraszyły mnie te opowiadania że ktoś miał miesiączkę w ciąży i przez to mam jakieś schizy które przed dłuższy czas nie pozwalały mi się uspokoić, wiem że w tym wieku czyli 17 lat powinienem być już bardziej rozważny i dojrzały ale tak jak mówię niestety czasu nie cofnę

• Patryk444 Nowa

Wysłany: 8 października, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu90 wrote:
    Szkoda się produkować, czy takich słów jak w tym poście - preejakulat, plamienie implantacyjne, obfita miesiączka, nudności, tkliwość piersi ? Moim zdaniem nie, ogólnie sposób pisania nie jest sposobem pisania 17 latka 😂 to troll i tyle 😂

Droga Pani język i stwierdzenia którymi się posługuje są zależne od tego że przez tą całą sytuację bardzo dużo oczytałem się w internecie już po całej sytuacji i powiedzmy że "doinformowałem" się jak fachowo pewne rzeczy się nazywają. Nie przyszedłem tutaj żeby trollować bo naprawdę nie jest mi to potrzebne w życiu żeby ponabijać się z kobiet które tu czasami starają się tyle lat i wciąż nic nie wychodzi. Tak jak napisałem szanuje tu każdą panią i nie oczekuje wyrozumienia bo mój wiek zobowiązuje mnie do większej dojrzałości i ostrożności szczególnie w tematach związanych z seksem. Napisałem tutaj tylko i wyłącznie ze strachu i z nadzieję że ktoś mi wytłumaczy to czy pomimo miesiączki którą dostała wciąż może być w ciąży tyle

Martynka.98, Margola_ lubią tę wiadomość

• Patryk444 Nowa

Wysłany: 8 października, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faelwen90 wrote:
    Chłopaku,

A jeszcze odpowiadając to pewności nie ma co do tej owulacji tak jak powiedziałem nie znam się, jedyne co mi powiedziała w tamtym momencie że jej tak pokazała jakaś aplikacja że akurat tego 23 miała dni płodne ale czy to prawda i czy faktycznie tak było to nie potrafię stwierdzić

• Margola_ Debiutantka

Wysłany: 16 października, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że dziewczyna w ciąży nie jest. Dopiero dojrzewacie i nieregularne cykle miesiączkowe u niej są normą. Te bóle o których dziewczyna mówi, mogą wynikać ze stresu, zapaleniem pęcherza (może zawiało?) lub od obtarcia bielizną.

Dobrze że pytasz. Jesteś jeszcze młody i będziesz się stykał z różnymi opiniami na temat swojej gotowości do życia seksualnego.
    Na przyszłość miej tą prezerwatywę w pogotowiu (ale nie jakąś przemiętoloną, podziurawioną lub z datą ważności dużo po terminie) - staraj się żeby warunki były higieniczne (bo o infekcje nietrudno u obojga partnerów) i czytaj, dokształcaj się i pytaj. Pozdrawiam 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października, 19:53

👫 41 + 45

🧒 30.10.2013
    🫄Termin 01.05.2025
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ