X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Długa podróż pociągiem
Odpowiedz

Długa podróż pociągiem

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, czy któraś z Was jeździła pociągiem na początku ciąży? Czeka mnie podróż 6h w jedną stronę i powrót i w sumie mam obawy... Lekarz niby mówił, że nie ma przeciwwskazań ale jednak boje się, że może takie długotrwale wstrząsy mogą źle wpływać na fasolkę... Jak to u Was było, jeździłyście i nie było komplikacji?

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstrząsy? No nie przesadzajmy, chyba że jedziesz w Bangladeszu, a nie w Polsce. 6 h to nie jest żadna długa podróż, poza tym pociągiem lepiej niż autokarem, można się przejść po korytarzu, nie trzeba siedzieć w jednej pozycji.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już przesada :/ Równie dobrze można się bać chodzić po nierównym chodniku... Ja na początku ciąży leciałam samolotem i to dużo dłużej niż Ty planujesz jechać pociągiem. Jeśli z ciążą nie dzieje się nic złego to po co robić z siebie niepełnosprawną?

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Ylya Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie rozumiem Waszego ataku na założycielke wątku. Wystarczy spojrzeć w jej stopkę, żeby zrozumieć ten strach. To nie jest matka trojki dzieci, tylko dziewczyna, ktora sie boi poronienia. A jest na etapie, kiedy na wszystko trzeba uwazac. Ja tez jechalam 6 godzin w 9 tygodniu i sie balam. Bardziej tego, ze trzeba podniesc kilka razy walizke. Ale tez duchoty w IC, w zimie te ogrzewane wagony to wylegarnia zarazkow. No i przywiozlam wirusa, lezalam z goraczka potem kilka dni. A to naprawde bylo niebezpieczne, bo mialam ponad 38 stopni. Xaxa, moja rada, wsrząsów się nie bój, ale nic nie dźwigaj i weź żel antybateryjny do rąk.

hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 :-( , IUI 14 XII 2016 :) synek Dawid urodzony 9.9.2017 <3
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie atakuje, tylko dziwie sie... Rozumiem, poczatek ciazy, wczesniej niepowodzenia ale trzeba byc dobrej mysli, ze tym razem sie uda i nie zamykac sie w domu. Skoro lekarz zalozycielce watku rowniez powiedzial, ze nie ma przeciwskaza to po co sie doszukiwac?

Jedz i nie zamartwiaj sie bo stres nie jest wskazany i bardziej moze zaszkodzic niz sama podroz pociagiem.

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ylya, ja też jestem "po przejściach", ale do głowy by mi nie przeszło obawiać się wstrząsów w pociągu, nie popadajmy w paranoję :) Rozumiem że ktoś się boi, ale trzeba zachować trochę zdrowego rozsądku. Nie było moim celem nikogo atakować.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 14:14

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ