X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Dodatni GBS
Odpowiedz

Dodatni GBS

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • KatrinaG Ekspertka

Wysłany: 23 października 2023, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie odnośnie dodatniego wyniku GBS. Słyszałam, że trzeba przyjechać wcześniej do szpitala, żeby zdążyli podać antybiotyk. Czy któraś tak miała? Wcześniej tzn kiedy? Na szkole rodzenia mówili, żeby jechać przy skurczach co 5min. A jak jest w przypadku GBS+? Mam do szpitala blisko, bo ok 15min. Z góry dziękuję za odpowiedzi 🙂

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2023, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2024, 10:19

• KatrinaG Ekspertka

Wysłany: 24 października 2023, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź 🙂 To pierwszy poród, więc raczej nie spodziewam się szybkiej akcji, ale właśnie czytałam o tych wodach, że wtedy od razu jechać.

age.png
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 25 października 2023, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KatrinaG wrote:
    Mam pytanie odnośnie dodatniego wyniku GBS. Słyszałam, że trzeba przyjechać wcześniej do szpitala, żeby zdążyli podać antybiotyk. Czy któraś tak miała? Wcześniej tzn kiedy? Na szkole rodzenia mówili, żeby jechać przy skurczach co 5min. A jak jest w przypadku GBS+? Mam do szpitala blisko, bo ok 15min. Z góry dziękuję za odpowiedzi 🙂

Przy drugim porodzie miałam pozytywny GBS, z tym, że ja byłam po terminie i miałam wywoływany poród. Od rozpoczęcia miałam podawany antybiotyk dożylnie co 4 godziny.

KatrinaG lubi tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ