Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Dodatni GBS
Odpowiedz

Dodatni GBS

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • KatrinaG Ekspertka

Wysłany: 23 października 2023, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie odnośnie dodatniego wyniku GBS. Słyszałam, że trzeba przyjechać wcześniej do szpitala, żeby zdążyli podać antybiotyk. Czy któraś tak miała? Wcześniej tzn kiedy? Na szkole rodzenia mówili, żeby jechać przy skurczach co 5min. A jak jest w przypadku GBS+? Mam do szpitala blisko, bo ok 15min. Z góry dziękuję za odpowiedzi 🙂

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2023, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2024, 10:19

• KatrinaG Ekspertka

Wysłany: 24 października 2023, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź 🙂 To pierwszy poród, więc raczej nie spodziewam się szybkiej akcji, ale właśnie czytałam o tych wodach, że wtedy od razu jechać.

age.png
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 25 października 2023, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KatrinaG wrote:
    Mam pytanie odnośnie dodatniego wyniku GBS. Słyszałam, że trzeba przyjechać wcześniej do szpitala, żeby zdążyli podać antybiotyk. Czy któraś tak miała? Wcześniej tzn kiedy? Na szkole rodzenia mówili, żeby jechać przy skurczach co 5min. A jak jest w przypadku GBS+? Mam do szpitala blisko, bo ok 15min. Z góry dziękuję za odpowiedzi 🙂

Przy drugim porodzie miałam pozytywny GBS, z tym, że ja byłam po terminie i miałam wywoływany poród. Od rozpoczęcia miałam podawany antybiotyk dożylnie co 4 godziny.

KatrinaG lubi tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ