WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Dodatni GBS
Odpowiedz

Dodatni GBS

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • KatrinaG Ekspertka

Wysłany: 23 października 2023, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie odnośnie dodatniego wyniku GBS. Słyszałam, że trzeba przyjechać wcześniej do szpitala, żeby zdążyli podać antybiotyk. Czy któraś tak miała? Wcześniej tzn kiedy? Na szkole rodzenia mówili, żeby jechać przy skurczach co 5min. A jak jest w przypadku GBS+? Mam do szpitala blisko, bo ok 15min. Z góry dziękuję za odpowiedzi 🙂

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2023, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2024, 10:19

• KatrinaG Ekspertka

Wysłany: 24 października 2023, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź 🙂 To pierwszy poród, więc raczej nie spodziewam się szybkiej akcji, ale właśnie czytałam o tych wodach, że wtedy od razu jechać.

age.png
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 25 października 2023, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KatrinaG wrote:
    Mam pytanie odnośnie dodatniego wyniku GBS. Słyszałam, że trzeba przyjechać wcześniej do szpitala, żeby zdążyli podać antybiotyk. Czy któraś tak miała? Wcześniej tzn kiedy? Na szkole rodzenia mówili, żeby jechać przy skurczach co 5min. A jak jest w przypadku GBS+? Mam do szpitala blisko, bo ok 15min. Z góry dziękuję za odpowiedzi 🙂

Przy drugim porodzie miałam pozytywny GBS, z tym, że ja byłam po terminie i miałam wywoływany poród. Od rozpoczęcia miałam podawany antybiotyk dożylnie co 4 godziny.

KatrinaG lubi tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ