X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Dodatni GBS
Odpowiedz

Dodatni GBS

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • KatrinaG Ekspertka

Wysłany: 23 października 2023, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie odnośnie dodatniego wyniku GBS. Słyszałam, że trzeba przyjechać wcześniej do szpitala, żeby zdążyli podać antybiotyk. Czy któraś tak miała? Wcześniej tzn kiedy? Na szkole rodzenia mówili, żeby jechać przy skurczach co 5min. A jak jest w przypadku GBS+? Mam do szpitala blisko, bo ok 15min. Z góry dziękuję za odpowiedzi 🙂

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2023, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2024, 10:19

• KatrinaG Ekspertka

Wysłany: 24 października 2023, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź 🙂 To pierwszy poród, więc raczej nie spodziewam się szybkiej akcji, ale właśnie czytałam o tych wodach, że wtedy od razu jechać.

age.png
  • niutek87 Autorytet

Wysłany: 25 października 2023, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KatrinaG wrote:
    Mam pytanie odnośnie dodatniego wyniku GBS. Słyszałam, że trzeba przyjechać wcześniej do szpitala, żeby zdążyli podać antybiotyk. Czy któraś tak miała? Wcześniej tzn kiedy? Na szkole rodzenia mówili, żeby jechać przy skurczach co 5min. A jak jest w przypadku GBS+? Mam do szpitala blisko, bo ok 15min. Z góry dziękuję za odpowiedzi 🙂

Przy drugim porodzie miałam pozytywny GBS, z tym, że ja byłam po terminie i miałam wywoływany poród. Od rozpoczęcia miałam podawany antybiotyk dożylnie co 4 godziny.

KatrinaG lubi tę wiadomość

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ