X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Dolegliwości ustąpiły
Odpowiedz

Dolegliwości ustąpiły

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • xwerx Nowa

Wysłany: 8 listopada, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mój wpis będzie dosyć długi.
    W 6+1 tyg. byłam u lekarza ponieważ wystąpiło plamienie i ból podbrzusza, dostałam duphaston reszta była w normie, było już widoczne serduszko. Miałam wstawić się do lekarza na kolejną wizytę do końca 7 tyg. aby założyć kartę ciąży itp. Z powodu braku terminów wizytę miałam już w poniedziałek, czyli 3 dni po wcześniejszej wizycie. Lekarz nie założył karty ciąży ponieważ powiedział że to za wcześnie i możemy poczekać do 8 tyg. nadal zalecił branie duphastonu, tutaj również wszystko było w porządku zarodek żywy który nawet urósł.
    W środę miałam silny ból brzucha, przez ok 2-3 minuty który zakończył się wymiotami. Od tamtego dnia czuje się wyjątkowo dobrze.. piersi nadal są tkliwe , rano mam pojedyncze epizody młodości ale bez wymiotów i jestem trochę senna. Ta poprawa na plus bardzo mnie nie pokoi.. boje się że w tą środę "stało się coś złego" co prawda nie było żadnego krwawienia, ale nagłe ustąpienie dolegliwości mnie zdziwiło. Wizytę mam dopiero za 1.5 tygodnia. Wiem że nikt oprócz USG nie potwierdzi że wszystko jest w porządku, ale czy ktoś miał taki przypadek? Że z dnia na dzień samopoczucie się poprawiło? Najbardziej dziwi mnie to ustąpienie bóli podbrzusza.

• Mel 456 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ustąpienie objawów o niczym nie świadczy. Ja nie wymiotowałam ani razu w ciąży, mdłości czasem miałam okropne, a czasem wcale. Ból piersi przychodził i odchodził. Ból podbrzusza w ogóle nie jest jakimś charakterystycznym objawem ciąży.
    Będąc w zdrowej ciąży wcale nie musisz cały czas czuć się tragicznie.
    Trzymam kciuki, żeby USG rozwiało Twoje wątpliwości. 🍀

20.11.2025 planowane CC

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ