X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Doppler wczesna ciaza
Odpowiedz

Doppler wczesna ciaza

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kolorlila Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Prowadzę ciążę w Norwegii. Tutaj nie mają problemu z odsłuchem serduszka we wczesnej ciąży. Na każdej wizycie prosiłam, że nie chcemy słuchać i było okej. Widzieliśmy migający pikselek.
    Dzisiaj byliśmy na wizycie 7+6 wg om, i poprosiłam o to samo. Jednak położna ulżyła color doppler aby pokazać akcje serca. Fakt trwało to krótko, ale wystarczająco żeby teraz zniszczyć mi głowę. Jestem po dwóch poronieniach. I strasznie się stresuje, że to może coś spowodować 😢😢. Macie z tym jakieś doświadczenie? 🥲🥲

2022👧🏼

💔 styczeń 2025
    💔 lipiec 2025
  • kropka_aga Autorytet

Wysłany: 28 listopada, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolorlila wrote:
    Cześć!
    Prowadzę ciążę w Norwegii. Tutaj nie mają problemu z odsłuchem serduszka we wczesnej ciąży. Na każdej wizycie prosiłam, że nie chcemy słuchać i było okej. Widzieliśmy migający pikselek.
    Dzisiaj byliśmy na wizycie 7+6 wg om, i poprosiłam o to samo. Jednak położna ulżyła color doppler aby pokazać akcje serca. Fakt trwało to krótko, ale wystarczająco żeby teraz zniszczyć mi głowę. Jestem po dwóch poronieniach. I strasznie się stresuje, że to może coś spowodować 😢😢. Macie z tym jakieś doświadczenie? 🥲🥲
    Ja mialam włączone serduszko od samego poczatku (6tc), wg mojej lekarki jest to bezpieczne, ważne, aby nie bylo słuchane bardzo dlugo, ale te kilka sekund nie zaszkodzi, a obecne dobre sprzęty nie sa szkodliwe. Jestem w 33 tc i serduszko jest zdrowe, nic się nie dzialo i nie dzieje. Serduszko puszczala mi 1x w trakcie wizyty dosłownie na kilka sekund.

kolorlila lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 32
    👨 37
    🐈🐈

Euthyrox N50
    Pregna Plus
    Cytrynian Magnezu

01.05 ⏸️
    20.05 4mm ❤️
    16.06 3,3 cm ❤️
    04.07 8 cm / 60g ❤️
    14.07 8,8 cm / 80g 🩵
    04.08 180g 🩵
    02.09 460g 🩵
    30.09 900g 🩵
    28.10 1300g 🩵
    24.11 2200g 🩵
    16.12 2600g 🩵
    05.01 ⌛️

preg.png
  • kolorlila Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka_aga wrote:
    Ja mialam włączone serduszko od samego poczatku (6tc), wg mojej lekarki jest to bezpieczne, ważne, aby nie bylo słuchane bardzo dlugo, ale te kilka sekund nie zaszkodzi, a obecne dobre sprzęty nie sa szkodliwe. Jestem w 33 tc i serduszko jest zdrowe, nic się nie dzialo i nie dzieje. Serduszko puszczala mi 1x w trakcie wizyty dosłownie na kilka sekund.

Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź.
    Być może moje nastawienie jest takie, że pierwsze poronienie nastąpiło kilka dni po usłyszeniu serduszka w 6tc. I po prostu te dwa wydarzenia tak blisko siebie, źle mi się kojarzą.

Życzę Ci dużo zdrowia i spokojnej końcówki ciąży ❤️.

2022👧🏼

💔 styczeń 2025
    💔 lipiec 2025
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ