X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Doppler wczesna ciaza
Odpowiedz

Doppler wczesna ciaza

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kolorlila Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2025, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Prowadzę ciążę w Norwegii. Tutaj nie mają problemu z odsłuchem serduszka we wczesnej ciąży. Na każdej wizycie prosiłam, że nie chcemy słuchać i było okej. Widzieliśmy migający pikselek.
    Dzisiaj byliśmy na wizycie 7+6 wg om, i poprosiłam o to samo. Jednak położna ulżyła color doppler aby pokazać akcje serca. Fakt trwało to krótko, ale wystarczająco żeby teraz zniszczyć mi głowę. Jestem po dwóch poronieniach. I strasznie się stresuje, że to może coś spowodować 😢😢. Macie z tym jakieś doświadczenie? 🥲🥲

2022👧🏼

💔 styczeń 2025
    💔 lipiec 2025
  • kropka_aga Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolorlila wrote:
    Cześć!
    Prowadzę ciążę w Norwegii. Tutaj nie mają problemu z odsłuchem serduszka we wczesnej ciąży. Na każdej wizycie prosiłam, że nie chcemy słuchać i było okej. Widzieliśmy migający pikselek.
    Dzisiaj byliśmy na wizycie 7+6 wg om, i poprosiłam o to samo. Jednak położna ulżyła color doppler aby pokazać akcje serca. Fakt trwało to krótko, ale wystarczająco żeby teraz zniszczyć mi głowę. Jestem po dwóch poronieniach. I strasznie się stresuje, że to może coś spowodować 😢😢. Macie z tym jakieś doświadczenie? 🥲🥲
    Ja mialam włączone serduszko od samego poczatku (6tc), wg mojej lekarki jest to bezpieczne, ważne, aby nie bylo słuchane bardzo dlugo, ale te kilka sekund nie zaszkodzi, a obecne dobre sprzęty nie sa szkodliwe. Jestem w 33 tc i serduszko jest zdrowe, nic się nie dzialo i nie dzieje. Serduszko puszczala mi 1x w trakcie wizyty dosłownie na kilka sekund.

kolorlila lubi tę wiadomość

22.12.2025 3100g, 54cm 🩵

age.png
  • kolorlila Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2025, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka_aga wrote:
    Ja mialam włączone serduszko od samego poczatku (6tc), wg mojej lekarki jest to bezpieczne, ważne, aby nie bylo słuchane bardzo dlugo, ale te kilka sekund nie zaszkodzi, a obecne dobre sprzęty nie sa szkodliwe. Jestem w 33 tc i serduszko jest zdrowe, nic się nie dzialo i nie dzieje. Serduszko puszczala mi 1x w trakcie wizyty dosłownie na kilka sekund.

Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź.
    Być może moje nastawienie jest takie, że pierwsze poronienie nastąpiło kilka dni po usłyszeniu serduszka w 6tc. I po prostu te dwa wydarzenia tak blisko siebie, źle mi się kojarzą.

Życzę Ci dużo zdrowia i spokojnej końcówki ciąży ❤️.

2022👧🏼

💔 styczeń 2025
    💔 lipiec 2025
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ