Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Doppler wczesna ciaza
Odpowiedz

Doppler wczesna ciaza

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kolorlila Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2025, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Prowadzę ciążę w Norwegii. Tutaj nie mają problemu z odsłuchem serduszka we wczesnej ciąży. Na każdej wizycie prosiłam, że nie chcemy słuchać i było okej. Widzieliśmy migający pikselek.
    Dzisiaj byliśmy na wizycie 7+6 wg om, i poprosiłam o to samo. Jednak położna ulżyła color doppler aby pokazać akcje serca. Fakt trwało to krótko, ale wystarczająco żeby teraz zniszczyć mi głowę. Jestem po dwóch poronieniach. I strasznie się stresuje, że to może coś spowodować 😢😢. Macie z tym jakieś doświadczenie? 🥲🥲

2022👧🏼

💔 styczeń 2025
    💔 lipiec 2025
  • kropka_aga Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolorlila wrote:
    Cześć!
    Prowadzę ciążę w Norwegii. Tutaj nie mają problemu z odsłuchem serduszka we wczesnej ciąży. Na każdej wizycie prosiłam, że nie chcemy słuchać i było okej. Widzieliśmy migający pikselek.
    Dzisiaj byliśmy na wizycie 7+6 wg om, i poprosiłam o to samo. Jednak położna ulżyła color doppler aby pokazać akcje serca. Fakt trwało to krótko, ale wystarczająco żeby teraz zniszczyć mi głowę. Jestem po dwóch poronieniach. I strasznie się stresuje, że to może coś spowodować 😢😢. Macie z tym jakieś doświadczenie? 🥲🥲
    Ja mialam włączone serduszko od samego poczatku (6tc), wg mojej lekarki jest to bezpieczne, ważne, aby nie bylo słuchane bardzo dlugo, ale te kilka sekund nie zaszkodzi, a obecne dobre sprzęty nie sa szkodliwe. Jestem w 33 tc i serduszko jest zdrowe, nic się nie dzialo i nie dzieje. Serduszko puszczala mi 1x w trakcie wizyty dosłownie na kilka sekund.

kolorlila lubi tę wiadomość

1.05.2025 ⏸️
    22.12.2025 / 37+2 / 3100g, 54cm 🩵

age.png
  • kolorlila Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2025, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka_aga wrote:
    Ja mialam włączone serduszko od samego poczatku (6tc), wg mojej lekarki jest to bezpieczne, ważne, aby nie bylo słuchane bardzo dlugo, ale te kilka sekund nie zaszkodzi, a obecne dobre sprzęty nie sa szkodliwe. Jestem w 33 tc i serduszko jest zdrowe, nic się nie dzialo i nie dzieje. Serduszko puszczala mi 1x w trakcie wizyty dosłownie na kilka sekund.

Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź.
    Być może moje nastawienie jest takie, że pierwsze poronienie nastąpiło kilka dni po usłyszeniu serduszka w 6tc. I po prostu te dwa wydarzenia tak blisko siebie, źle mi się kojarzą.

Życzę Ci dużo zdrowia i spokojnej końcówki ciąży ❤️.

2022👧🏼

💔 styczeń 2025
    💔 lipiec 2025
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ