SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Doppler wczesna ciaza
Odpowiedz

Doppler wczesna ciaza

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kolorlila Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2025, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Prowadzę ciążę w Norwegii. Tutaj nie mają problemu z odsłuchem serduszka we wczesnej ciąży. Na każdej wizycie prosiłam, że nie chcemy słuchać i było okej. Widzieliśmy migający pikselek.
    Dzisiaj byliśmy na wizycie 7+6 wg om, i poprosiłam o to samo. Jednak położna ulżyła color doppler aby pokazać akcje serca. Fakt trwało to krótko, ale wystarczająco żeby teraz zniszczyć mi głowę. Jestem po dwóch poronieniach. I strasznie się stresuje, że to może coś spowodować 😢😢. Macie z tym jakieś doświadczenie? 🥲🥲

2022👧🏼

💔 styczeń 2025
    💔 lipiec 2025
  • kropka_aga Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2025, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolorlila wrote:
    Cześć!
    Prowadzę ciążę w Norwegii. Tutaj nie mają problemu z odsłuchem serduszka we wczesnej ciąży. Na każdej wizycie prosiłam, że nie chcemy słuchać i było okej. Widzieliśmy migający pikselek.
    Dzisiaj byliśmy na wizycie 7+6 wg om, i poprosiłam o to samo. Jednak położna ulżyła color doppler aby pokazać akcje serca. Fakt trwało to krótko, ale wystarczająco żeby teraz zniszczyć mi głowę. Jestem po dwóch poronieniach. I strasznie się stresuje, że to może coś spowodować 😢😢. Macie z tym jakieś doświadczenie? 🥲🥲
    Ja mialam włączone serduszko od samego poczatku (6tc), wg mojej lekarki jest to bezpieczne, ważne, aby nie bylo słuchane bardzo dlugo, ale te kilka sekund nie zaszkodzi, a obecne dobre sprzęty nie sa szkodliwe. Jestem w 33 tc i serduszko jest zdrowe, nic się nie dzialo i nie dzieje. Serduszko puszczala mi 1x w trakcie wizyty dosłownie na kilka sekund.

kolorlila lubi tę wiadomość

01.05 ⏸️
    20.05 4mm ❤️
    16.06 3,3 cm ❤️
    04.07 8 cm / 60g ❤️
    14.07 8,8 cm / 80g 🩵
    04.08 180g 🩵
    02.09 460g 🩵
    30.09 900g 🩵
    28.10 1300g 🩵
    24.11 2200g 🩵
    16.12 2600g 🩵
    22.12 3100g, 54cm 🩵

age.png
  • kolorlila Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2025, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka_aga wrote:
    Ja mialam włączone serduszko od samego poczatku (6tc), wg mojej lekarki jest to bezpieczne, ważne, aby nie bylo słuchane bardzo dlugo, ale te kilka sekund nie zaszkodzi, a obecne dobre sprzęty nie sa szkodliwe. Jestem w 33 tc i serduszko jest zdrowe, nic się nie dzialo i nie dzieje. Serduszko puszczala mi 1x w trakcie wizyty dosłownie na kilka sekund.

Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź.
    Być może moje nastawienie jest takie, że pierwsze poronienie nastąpiło kilka dni po usłyszeniu serduszka w 6tc. I po prostu te dwa wydarzenia tak blisko siebie, źle mi się kojarzą.

Życzę Ci dużo zdrowia i spokojnej końcówki ciąży ❤️.

2022👧🏼

💔 styczeń 2025
    💔 lipiec 2025
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ