Doppler wczesna ciaza
-
Cześć!
Prowadzę ciążę w Norwegii. Tutaj nie mają problemu z odsłuchem serduszka we wczesnej ciąży. Na każdej wizycie prosiłam, że nie chcemy słuchać i było okej. Widzieliśmy migający pikselek.
Dzisiaj byliśmy na wizycie 7+6 wg om, i poprosiłam o to samo. Jednak położna ulżyła color doppler aby pokazać akcje serca. Fakt trwało to krótko, ale wystarczająco żeby teraz zniszczyć mi głowę. Jestem po dwóch poronieniach. I strasznie się stresuje, że to może coś spowodować 😢😢. Macie z tym jakieś doświadczenie? 🥲🥲2022👧🏼
💔 styczeń 2025
💔 lipiec 2025 -
Ja mialam włączone serduszko od samego poczatku (6tc), wg mojej lekarki jest to bezpieczne, ważne, aby nie bylo słuchane bardzo dlugo, ale te kilka sekund nie zaszkodzi, a obecne dobre sprzęty nie sa szkodliwe. Jestem w 33 tc i serduszko jest zdrowe, nic się nie dzialo i nie dzieje. Serduszko puszczala mi 1x w trakcie wizyty dosłownie na kilka sekund.kolorlila wrote:Cześć!
Prowadzę ciążę w Norwegii. Tutaj nie mają problemu z odsłuchem serduszka we wczesnej ciąży. Na każdej wizycie prosiłam, że nie chcemy słuchać i było okej. Widzieliśmy migający pikselek.
Dzisiaj byliśmy na wizycie 7+6 wg om, i poprosiłam o to samo. Jednak położna ulżyła color doppler aby pokazać akcje serca. Fakt trwało to krótko, ale wystarczająco żeby teraz zniszczyć mi głowę. Jestem po dwóch poronieniach. I strasznie się stresuje, że to może coś spowodować 😢😢. Macie z tym jakieś doświadczenie? 🥲🥲
kolorlila lubi tę wiadomość
-
kropka_aga wrote:Ja mialam włączone serduszko od samego poczatku (6tc), wg mojej lekarki jest to bezpieczne, ważne, aby nie bylo słuchane bardzo dlugo, ale te kilka sekund nie zaszkodzi, a obecne dobre sprzęty nie sa szkodliwe. Jestem w 33 tc i serduszko jest zdrowe, nic się nie dzialo i nie dzieje. Serduszko puszczala mi 1x w trakcie wizyty dosłownie na kilka sekund.
Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź.
Być może moje nastawienie jest takie, że pierwsze poronienie nastąpiło kilka dni po usłyszeniu serduszka w 6tc. I po prostu te dwa wydarzenia tak blisko siebie, źle mi się kojarzą.
Życzę Ci dużo zdrowia i spokojnej końcówki ciąży ❤️.2022👧🏼
💔 styczeń 2025
💔 lipiec 2025 -