X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Druga ciąża
Odpowiedz

Druga ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Moniiii Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia 2024, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    Ok jakiegoś czasu staramy się z mężem o rodzeństwo dla naszej córeczki. Czy są tu mamy które też są już w wlasnie drugiej ciąży? Jakie są wasze objawy ?
    Czy są jakieś różnice w objawach "wczesnej ciąży" w 1 A 2 ciąży? Czy może objawy wczesnej ciąży były wcześniej/później;)
    Zachecam do dyskusji

• Naay95 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2024, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w drugiej ciąży, w zasadzie w trzeciej- druga zakończona przed serduszkiem. Przy każdej z ciąż całkowicie inne. W 1 od 6 tygodnia nieustające, bardzo silne mdłości do 12 tygodnia. W 6 tygodniu też dopiero dowiedziałam się że jestem w ciąży . W 2 już przed terminem okresu bardzo duża wrażliwość piersi, od terminu miesiączki mdłości a w tej mdłości tylko na początku ok 5-6 tydzień a teraz lekka wrażliwość piersi i to wszystko.

Moniiii lubi tę wiadomość

Natalia :)
    🤱- 09.12.2017- córeczka 🥰

Obecnie:
    👩‍❤️‍💋‍👨- 29 lat
    01.03.2024- starania
    ⏸️- 07.06.2024
    💔- 21.06.2024

⏸️- 24.07.2024
    🧑‍⚕️- 09.08.2024- mamy ♥️
    🧑‍⚕️- 23.08.2024- cudny miś ♥️🐻
    🧑‍⚕️- 09.09.2024- 4,5 cm, ♥️- 160/min, prawdopodobnie 🩷
    🧬- USG- 5+, pappa 4+
    II🧬- zdrowy synek 🩵 18+6, 275g
    🧑‍⚕️- 26.11.2024- 23+1, 588g
    preg.png
  • Moniiii Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia 2024, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zastanawiam się jak to będzie u mnie. Okres miałam dostać wczoraj i z objawów mam: bol piersi ale nie jakiś ogromny
    Bóle brzucha okresowe (trwają chwilę i myślę że "oho idę założyć podpaske bo @ się zbliża" i nagle to się wycisza i okresu nadal nie ma.
    Przed dwa dni miałam zgage, taki jakby refleks
    Zobaczymy :)

• Poziomka123 Znajoma

Wysłany: 18 sierpnia 2024, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie okres nie przyszedł w terminie,zrobiłam test.Wyszedł pozytywny.

Póki co prócz wzrostu bety z krwi,troszkę bolących piersi,wzrostu temp.do 37-37,2 i częstszych wizyt w toalecie nie mam żadnych objawów ( na razie)

Jestem dopiero w 4 tygodniu...

Moniiii lubi tę wiadomość

• Moniiii Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2024, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje kochana ;)
    Ja dziś mam 35 dc i okres spóźnia mi się 2/3 dni
    Ale test dziś negatywny :/ więc czekam na okres :/

Poziomka123 lubi tę wiadomość

• Poziomka123 Znajoma

Wysłany: 19 sierpnia 2024, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję🙂

Może warto jednak powtórzyć test?
    Albo zrobić betę z krwi?

Trzymam kciuki ❣️

• Moniiii Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2024, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka123 wrote:
    Dziękuję🙂

Może warto jednak powtórzyć test?
    Albo zrobić betę z krwi?

Trzymam kciuki ❣️
    Jeśli okres nie przyjdzie to tak zrobię. Umówiłam się na wizytę u gin za tydzień. Zobaczymy ale trochę się martwię

• Poziomka123 Znajoma

Wysłany: 20 sierpnia 2024, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się,różne rzeczy się zdarzają.
    Ja mam "mocne"PCOS i lekarze nie dawali mi szans na ciążę,jeżeli już to mogła nam pomóc tylko klinika niepłodności..

Po 3 latach zaszłam w ciążę naturalnie,zapomnieliśmy się całkowicie...i jestem w ciąży..

Bądź jak najlepszej myśli😘

• Moniiii Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2024, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka123 wrote:
    Nie martw się,różne rzeczy się zdarzają.
    Ja mam "mocne"PCOS i lekarze nie dawali mi szans na ciążę,jeżeli już to mogła nam pomóc tylko klinika niepłodności..

Po 3 latach zaszłam w ciążę naturalnie,zapomnieliśmy się całkowicie...i jestem w ciąży..

Bądź jak najlepszej myśli😘
    Dziękuję kochana za słowa otuchy.
    Pozdrawiam i życzę powodzenia 🍀😍

• Poziomka123 Znajoma

Wysłany: 20 sierpnia 2024, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję,trzymaj się 🤗❣️

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ