Duphaston a potencjalna ciąża
-
Cześć dziewczyny
Z zaleceń ginekologa biorę duphaston 2 razy dziennie przez 10 dni od 16 dnia cyklu do 26 bo jestem po poronieniu itd.
Staramy się obecnie z mężem o dziecko, jestem w 23 dniu cyklu no i mam ogromną nadzieję że za parę dni test wyjdzie mi pozytywny. Ale tutaj pojawia się problem bo pojutrze powinnam przestać przyjmować duphaston a wciąż pewnie nie będę wiedzieć czy udało mi się zajść w ciążę czy też nie. Dziś rano wynik testu negatywny no ale mam świadomość że do spodziewanej miesiączki jeszcze 5 dni więc pocieszam się, że druga kreseczka mimo wszystko później mi się pokaże. Co mam zrobić z tym duphastonem brać dalej aż nie dostanę okresu ( mam nadzieję że nie dostanę ) ? Czyli dłużej i tak niż powinnam go zażywać ? Co zrobić ? Czy przerwać ? A jeśli za te 5/6 dni okaże się, że jednak w tej ciąży jestem a ja już przerwę branie duphaston?
Proszę o pomocWiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2024, 08:46
-
Byłam w podobnej sytuacji, u mnie tak wyszło, że przestałam brać proga a przy pozytywnym teście zbadałam betę i progesteron i kontynuowałam branie do wizyty u lekarza.
👩 37lat
AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
🧔♂️ 35 lat
IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78
10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
****************** -