X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Duphaston a potencjalna ciąża
Odpowiedz

Duphaston a potencjalna ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • zuzia96 Nowa

Wysłany: 4 października 2024, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Z zaleceń ginekologa biorę duphaston 2 razy dziennie przez 10 dni od 16 dnia cyklu do 26 bo jestem po poronieniu itd.
    Staramy się obecnie z mężem o dziecko, jestem w 23 dniu cyklu no i mam ogromną nadzieję że za parę dni test wyjdzie mi pozytywny. Ale tutaj pojawia się problem bo pojutrze powinnam przestać przyjmować duphaston a wciąż pewnie nie będę wiedzieć czy udało mi się zajść w ciążę czy też nie. Dziś rano wynik testu negatywny no ale mam świadomość że do spodziewanej miesiączki jeszcze 5 dni więc pocieszam się, że druga kreseczka mimo wszystko później mi się pokaże. Co mam zrobić z tym duphastonem brać dalej aż nie dostanę okresu ( mam nadzieję że nie dostanę ) ? Czyli dłużej i tak niż powinnam go zażywać ? Co zrobić ? Czy przerwać ? A jeśli za te 5/6 dni okaże się, że jednak w tej ciąży jestem a ja już przerwę branie duphaston?
    Proszę o pomoc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2024, 08:46

• Elasure Autorytet

Wysłany: 4 października 2024, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w podobnej sytuacji, u mnie tak wyszło, że przestałam brać proga a przy pozytywnym teście zbadałam betę i progesteron i kontynuowałam branie do wizyty u lekarza.

age.png

👩 37lat
    AMH 0,158 - 0,206 ng/ml LH 4,33 FSH 6,78
    Mthfr homo/Pai-1 hetero/IO + spora nadwaga
    KIR Bx, jeden kir implantacyjny/Allo MLR-0%/Ana 1 ujemne
    🧔‍♂️ 35 lat
    IO/Niski testosteron/Kiepskie parametry nasienia
    HBA 48%/DFI 45%/Stres oxy 13.78

10.06.2022 poronienie w 9 tygodniu💔
    14.11.2024 Olaf 4140g,61cm 💙
  • Lenka89 Nowa

Wysłany: 4 października 2024, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lekarka kazała w terminie spodziewanej miesiączki oznaczyć betę hcg z krwi. Odstawić leki dopiero jak wyjdzie brak ciąży.

• zuzia96 Nowa

Wysłany: 4 października 2024, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam 🌹♥️

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ