Duphaston czy można przerwać stososwanie?
-
Mi lekarz zalecił abym wybrała Duphaston do końca.
A dlaczego chcesz przerwać?Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
nick nieaktualnyJa brałam do 16 tc po ostatniej wizycie lekarz kazal odstawić Więc już z tydzień jestem bez dupka i nic się nie dzieje
Recepte mam w razie bólów brzucha czy kłucia to mam wykupić i brać nadal raz dziennie ale jest ok więc nie biorę
A zaczynałam od dawki 4 razy dziennie potem 3 potem 2 potem 1 i na zero -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
aganieta wrote:aj człowiek wiecznie niedoinformowany nie mam wyjścia dup. skończy mi się w święta
Masz wyjście, podjedź po receptę. Jak nie do swojego lekarza, to do innego, prywatnie, jakkolwiek. Jeśli duphaston był przepisany, bo masz za mały poziom progesteronu, to jego nagłe odstawienie przy tak wczesnej ciąży może być bardzo złe w skutkach. -
Możesz zadzwonic do przychodni do której chodzisz i poprosisz o wypisanie recepty. Odbierzesz receptę od położnej. Ja tak robiłam i nie było problemu. Bierz Dupka nieprzerwanie !!!Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
odniosłam wrażenie że doktor wypisała mi na zasadzie że przypomiałam jej że dwa cykle wcześniej przeszłam ciążę biochemiczną ( tak to nazywając językiem zacnnych lekarzy ).
Zapisałam się na wizytę prywatnie jeśli nie zrezygnuje ktoś u niej z wizyty i wtedy zapewne pójdę o receptę przy okazji. Tak na marginesie o istnieniu Dup. dowiedziałm się podczas wizyty. Nigdy o nim nie słyszałam Wogóle to potem dowiedziałam się że lekarze często zapisują go dla spokoju pacjentek. I weż tu bądź mądra. -
MisiaMonisia wrote:Możesz zadzwonic do przychodni do której chodzisz i poprosisz o wypisanie recepty. Odbierzesz receptę od położnej. Ja tak robiłam i nie było problemu. Bierz Dupka nieprzerwanie !!!.
-