X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne dzień, w którym zaszłaś w ciążę
Odpowiedz

dzień, w którym zaszłaś w ciążę

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • walia Nowa

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Piszę pracę na temat ciąży i szans na poczęcie.
    Uznałam, ze jest to najlepsze miejsce na zebranie rzetelnych informacji więc wychodzę do Was z pytaniem - o ile możliwe jest udzielenie odpowiedzi.

Pytanie brzmi, w którym dniu cyklu zaszłaś w ciążę? Ile dni przed owulacją współżyłaś? W którym cyklu się udało?

Wiem, ze w internecie wiele jest informacji na ten temat, jednak muszę przeprowadzić badanie/ankietę. Chodzi mi o określenie możliwości zajścia w ciąże z stosunków przed owulacją lub po a nie w samym dniu jej wystąpienia.
    Pozdrawiam Was i życzę każdej oczekującej mamie, wiele cierpliwości :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2021, 15:51

• Angelka93 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 11 dc, w dzień owulacji. A który cykl to nie wiem, staraliśmy sie 7 lat

💗🤍Roksanka🤍💗
    15.11.2023
    age.png
    🤎💙 Tobiś 💙🤎27.09.2021age.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przed owulacją to raczej nie można zajść w ciążę

Jestem w drugiej ciąży, obie z 1 cyklu starań.

bieżąca ciąża:
    pierwszy dzień ostatniej miesiączki 23.06.2021
    współżycie jedno tylko 07.07.2021
    cykl 30-32dni

czyli współżycie musiało być przed owulacją, kiedy była owulacja trudno powiedzieć.

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • walia Nowa

Wysłany: 19 sierpnia 2021, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    przed owulacją to raczej nie można zajść w ciążę

Jestem w drugiej ciąży, obie z 1 cyklu starań.

bieżąca ciąża:
    pierwszy dzień ostatniej miesiączki 23.06.2021
    współżycie jedno tylko 07.07.2021
    cykl 30-32dni

czyli współżycie musiało być przed owulacją, kiedy była owulacja trudno powiedzieć.

Faktycznie, źle skonstruowane pytanie. Już poprawiam.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ