Dziewczyny jak dbacie o cerę?
-
Myje twarz dwuetapowo - najpierw płyn micelarny, potem żel/emulsja. Żelem myje wieczorem, bo bardziej intensywnie oczyszcza, emulsją rano, bo jest delikatniejsza dla bariery hydrolipidowej.
Na to nakładam serum - wieczorem normalizujace z niacynamidem i kwasem laktobionowym, rano rozświetlające z witaminą C.
No i na to krem nawilżający - przeważnie wieczorem wjeżdża coś mocno nawilżającego z ceramidami, kwasem hialuronowym itp., a rano koniecznie z filtrem 50.
Maseczki od wielkiego zrywu, jak mnie najdzie, ale to bardziej w ramach przyjemności niż działania -
Kilka wskazówek:
Mycie - Ważne jest, aby dokładnie myć twarz dwa razy dziennie, rano i wieczorem. W tym celu można użyć łagodnego mydła lub żelu do mycia twarzy.
Tonizowanie - Po umyciu twarzy, warto użyć toniku, aby przywrócić skórze równowagę pH i przygotować ją do dalszych produktów pielęgnacyjnych.
Serum - Następnie, można użyć serum, które zawiera składniki aktywne, takie jak kwas hialuronowy, witamina C, retinol, aby pomóc w poprawie kondycji skóry. Zerknij sobie do Cocolita https://www.cocolita.pl/serum-nawilzajace Mają spory wybór, znajdziesz tam na pewno coś dopasowanego do potrzeb Twojej skóry.
Nawilżanie - Po nałożeniu serum, warto użyć kremu nawilżającego, który dostarczy skórze wilgoci i odżywienia. Na dzień warto wybrać krem z filtrem słonecznym, który ochroni skórę przed szkodliwymi promieniami UV.
Maseczki - Raz na jakiś czas, warto użyć maseczki, która pomaga w poprawie kondycji skóry. Można wybrać maseczki nawilżające, oczyszczające, liftingujące, w zależności od potrzeb skóry.
Zdrowy styl życia - Ważne jest, aby dbać o swoje zdrowie ogólnie, ponieważ wpływa to na kondycję skóry. Warto zwrócić uwagę na zdrową dietę, regularną aktywność fizyczną, sen i unikanie stresu.
Higiena - Ważne jest, aby dbać o higienę skóry, nie dotykać jej brudnymi rękami, nie drapać, a także regularnie czyścić pędzle do makijażu i wymieniać poduszki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2023, 12:04
-
No cóż. Staroś nie radość i każdy z nas się zestarzeje Wygląd zmienia się z wiekiem. Sama jestem zadowolona z wygladu swojej twarzy obecnie. Kiedyś miałam problem z dużą pucołowatością twarzy, z wiekiem rysy twarzy mi się wyostrzyły oraz mam o wiele szczuplejszą twarz
Na co dzień staram się
zdrowo odżywiać
pić dużo wody
nie stresować się, bo stres i tak nic nie da
poza tym stawiam na kosmetyki nawilżające. Świetne składy ma Selvert, można zamówić te kosmetyki tutaj https://sklep.kosmoprof.pl/Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja, 09:52
-