X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Dziwny ból
Odpowiedz

Dziwny ból

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Daria9420 Koleżanka

Wysłany: 15 listopada, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Podczas kichania albo dmuchania w chusteczkę boli mnie brzuch. Odczuwam kłucie i później przechodzi.
    I przy nagłym schylaniu.
    Jestem w 7+4.
    Są to niepokojące objawy?

• Flubbershy Koleżanka

Wysłany: 15 listopada, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo. Przed ciążą też mi się zdarzało. Dlatego zawsze jak zbiera mi się na kichanie, to się schylam, albo na leżąco podkurczam nogi, bo inaczej efekt bólowy; jest w stylu: "urwałam sobie jajniki". Mam zamiar zapytać o to lekarza przy następnej wizycie.

Daria9420 lubi tę wiadomość

• Marcycha Ekspertka

Wysłany: 15 listopada, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trudno stwierdzić ja tak mam w ciąży, ale miałam i przed. Z ciąża wszystko jest ok. Zapytaj lekarza co o tym myśli. Mnie to jakoś bardzo nie niepokoi, a może powinno 🤔

Coś takiego znalazłam:
    "Ból więzadła obłego macicy może mieć różne nasilenie i charakter. Zazwyczaj jest to ostry, przeszywający ból, który zaczyna się po obu stronach podbrzusza, a może promieniować do pachwin i warg sromowych. U niektórych ciężarnych odczuwalny jest również w okolicach dolnego odcinka kręgosłupa."

I filmik z ćwiczeniem: https://www.facebook.com/share/v/1CmnUzHL6q/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada, 23:01

Daria9420 lubi tę wiadomość

35 👩‍❤️‍👨 43
    01.08.24 ⏸️ 4cs
    03.08.24 bHcg 58,8
    05.08.24 bHcg 178
    07.08.24 bHCg 439
    22.08.24 ❤️ przy okazji usg piersi
    23.08.24 ❤️ potwierdzone, że wszystko ok
    13.04.2025 ➡️👶🩷

preg.png
  • le_bonheur Ekspertka

Wysłany: 16 listopada, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zapewne ból rozciągającego się więzadła obłego. Macica rośnie i więzadła musza się rozciągnąć, stąd ból przy nagłych ruchach. U mnie pojawia się często przy kichaniu, kaszlaniu, za szybkim wstaniu... Poczytaj albo pooglądaj jak powinno się kichać - ogólnie, nie tylko w ciąży - jest to metoda z krzyżowaniem nóg i pochylaniem się w bok - mi pomaga, a też dobrze działa ogólnie na nasze narządy kobiece. :)

Latest news:
    16.12.2024 ➡️ 928 g

Prenatalne nr 3 - 15.01.2025 🩺
    Kolejna wizyta - 10.02.2025
    Echo serca malutkiej - 09.01.2025 🩺

Cukrzyca ciążowa. 🍫

Insulina nocna - 25 jednostek. 💉
    Acard - 150 mg. 💊

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ