X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Dziwny ból
Odpowiedz

Dziwny ból

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Daria9420 Koleżanka

Wysłany: 15 listopada 2024, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Podczas kichania albo dmuchania w chusteczkę boli mnie brzuch. Odczuwam kłucie i później przechodzi.
    I przy nagłym schylaniu.
    Jestem w 7+4.
    Są to niepokojące objawy?

• Flubbershy Koleżanka

Wysłany: 15 listopada 2024, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo. Przed ciążą też mi się zdarzało. Dlatego zawsze jak zbiera mi się na kichanie, to się schylam, albo na leżąco podkurczam nogi, bo inaczej efekt bólowy; jest w stylu: "urwałam sobie jajniki". Mam zamiar zapytać o to lekarza przy następnej wizycie.

Daria9420 lubi tę wiadomość

• Marcycha Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2024, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trudno stwierdzić ja tak mam w ciąży, ale miałam i przed. Z ciąża wszystko jest ok. Zapytaj lekarza co o tym myśli. Mnie to jakoś bardzo nie niepokoi, a może powinno 🤔

Coś takiego znalazłam:
    "Ból więzadła obłego macicy może mieć różne nasilenie i charakter. Zazwyczaj jest to ostry, przeszywający ból, który zaczyna się po obu stronach podbrzusza, a może promieniować do pachwin i warg sromowych. U niektórych ciężarnych odczuwalny jest również w okolicach dolnego odcinka kręgosłupa."

I filmik z ćwiczeniem: https://www.facebook.com/share/v/1CmnUzHL6q/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2024, 23:01

Daria9420 lubi tę wiadomość

35 👩‍❤️‍👨 43
    01.08.24 ⏸️ 4cs
    03.08.24 bHcg 58,8
    05.08.24 bHcg 178
    07.08.24 bHCg 439
    22.08.24 ❤️ przy okazji usg piersi
    23.08.24 ❤️ potwierdzone, że wszystko ok
    13.04.2025 ➡️👶🩷

preg.png
  • le_bonheur Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2024, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zapewne ból rozciągającego się więzadła obłego. Macica rośnie i więzadła musza się rozciągnąć, stąd ból przy nagłych ruchach. U mnie pojawia się często przy kichaniu, kaszlaniu, za szybkim wstaniu... Poczytaj albo pooglądaj jak powinno się kichać - ogólnie, nie tylko w ciąży - jest to metoda z krzyżowaniem nóg i pochylaniem się w bok - mi pomaga, a też dobrze działa ogólnie na nasze narządy kobiece. :)

👶🏻🩷 22.03.2025 roku, o 17:55, poprzez cesarskie cięcie, urodziło się 3370 g słodyczy i 55 cm szczęścia. 👨‍👩‍👧

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ