X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Dziwny ból
Odpowiedz

Dziwny ból

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Daria9420 Koleżanka

Wysłany: 15 listopada 2024, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Podczas kichania albo dmuchania w chusteczkę boli mnie brzuch. Odczuwam kłucie i później przechodzi.
    I przy nagłym schylaniu.
    Jestem w 7+4.
    Są to niepokojące objawy?

• Flubbershy Koleżanka

Wysłany: 15 listopada 2024, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo. Przed ciążą też mi się zdarzało. Dlatego zawsze jak zbiera mi się na kichanie, to się schylam, albo na leżąco podkurczam nogi, bo inaczej efekt bólowy; jest w stylu: "urwałam sobie jajniki". Mam zamiar zapytać o to lekarza przy następnej wizycie.

Daria9420 lubi tę wiadomość

• Marcycha Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2024, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trudno stwierdzić ja tak mam w ciąży, ale miałam i przed. Z ciąża wszystko jest ok. Zapytaj lekarza co o tym myśli. Mnie to jakoś bardzo nie niepokoi, a może powinno 🤔

Coś takiego znalazłam:
    "Ból więzadła obłego macicy może mieć różne nasilenie i charakter. Zazwyczaj jest to ostry, przeszywający ból, który zaczyna się po obu stronach podbrzusza, a może promieniować do pachwin i warg sromowych. U niektórych ciężarnych odczuwalny jest również w okolicach dolnego odcinka kręgosłupa."

I filmik z ćwiczeniem: https://www.facebook.com/share/v/1CmnUzHL6q/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2024, 23:01

Daria9420 lubi tę wiadomość

12.04.2025 👶 Lidia 3350 g 52 cm 🩷
  • le_bonheur Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2024, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zapewne ból rozciągającego się więzadła obłego. Macica rośnie i więzadła musza się rozciągnąć, stąd ból przy nagłych ruchach. U mnie pojawia się często przy kichaniu, kaszlaniu, za szybkim wstaniu... Poczytaj albo pooglądaj jak powinno się kichać - ogólnie, nie tylko w ciąży - jest to metoda z krzyżowaniem nóg i pochylaniem się w bok - mi pomaga, a też dobrze działa ogólnie na nasze narządy kobiece. :)

👶🏻🩷 22.03.2025 roku, o 17:55, poprzez cesarskie cięcie, urodziło się 3370 g słodyczy i 55 cm szczęścia. 👨‍👩‍👧

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ