X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Dziwny ból
Odpowiedz

Dziwny ból

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Daria9420 Koleżanka

Wysłany: 15 listopada 2024, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Podczas kichania albo dmuchania w chusteczkę boli mnie brzuch. Odczuwam kłucie i później przechodzi.
    I przy nagłym schylaniu.
    Jestem w 7+4.
    Są to niepokojące objawy?

• Flubbershy Koleżanka

Wysłany: 15 listopada 2024, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo. Przed ciążą też mi się zdarzało. Dlatego zawsze jak zbiera mi się na kichanie, to się schylam, albo na leżąco podkurczam nogi, bo inaczej efekt bólowy; jest w stylu: "urwałam sobie jajniki". Mam zamiar zapytać o to lekarza przy następnej wizycie.

Daria9420 lubi tę wiadomość

• Marcycha Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2024, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trudno stwierdzić ja tak mam w ciąży, ale miałam i przed. Z ciąża wszystko jest ok. Zapytaj lekarza co o tym myśli. Mnie to jakoś bardzo nie niepokoi, a może powinno 🤔

Coś takiego znalazłam:
    "Ból więzadła obłego macicy może mieć różne nasilenie i charakter. Zazwyczaj jest to ostry, przeszywający ból, który zaczyna się po obu stronach podbrzusza, a może promieniować do pachwin i warg sromowych. U niektórych ciężarnych odczuwalny jest również w okolicach dolnego odcinka kręgosłupa."

I filmik z ćwiczeniem: https://www.facebook.com/share/v/1CmnUzHL6q/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2024, 23:01

Daria9420 lubi tę wiadomość

35 👩‍❤️‍👨 43
    01.08.24 ⏸️ 4cs
    03.08.24 bHcg 58,8
    05.08.24 bHcg 178
    07.08.24 bHCg 439
    22.08.24 ❤️ przy okazji usg piersi
    23.08.24 ❤️ potwierdzone, że wszystko ok
    13.04.2025 ➡️👶🩷

preg.png
  • le_bonheur Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2024, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zapewne ból rozciągającego się więzadła obłego. Macica rośnie i więzadła musza się rozciągnąć, stąd ból przy nagłych ruchach. U mnie pojawia się często przy kichaniu, kaszlaniu, za szybkim wstaniu... Poczytaj albo pooglądaj jak powinno się kichać - ogólnie, nie tylko w ciąży - jest to metoda z krzyżowaniem nóg i pochylaniem się w bok - mi pomaga, a też dobrze działa ogólnie na nasze narządy kobiece. :)

Latest news:
    15.01.2025 ➡️ 1337 g (+/- 195 g)

Kolejna wizyta:
    lekarz prowadzący - 10.02.2025 🩺
    diabetolog - 18.02.2025 🩺

Cukrzyca ciążowa 🍫 na insulinie nocnej i doposiłkowej. 💉

Acard 150 mg. 💊
    Kwas foliowy, jod, witamina D, DHA - od kwietnia 2024. 💊
    Żelazo. 💊

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ