X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Dziwny ból
Odpowiedz

Dziwny ból

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Daria9420 Koleżanka

Wysłany: 15 listopada 2024, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Podczas kichania albo dmuchania w chusteczkę boli mnie brzuch. Odczuwam kłucie i później przechodzi.
    I przy nagłym schylaniu.
    Jestem w 7+4.
    Są to niepokojące objawy?

• Flubbershy Koleżanka

Wysłany: 15 listopada 2024, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo. Przed ciążą też mi się zdarzało. Dlatego zawsze jak zbiera mi się na kichanie, to się schylam, albo na leżąco podkurczam nogi, bo inaczej efekt bólowy; jest w stylu: "urwałam sobie jajniki". Mam zamiar zapytać o to lekarza przy następnej wizycie.

Daria9420 lubi tę wiadomość

• Marcycha Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2024, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trudno stwierdzić ja tak mam w ciąży, ale miałam i przed. Z ciąża wszystko jest ok. Zapytaj lekarza co o tym myśli. Mnie to jakoś bardzo nie niepokoi, a może powinno 🤔

Coś takiego znalazłam:
    "Ból więzadła obłego macicy może mieć różne nasilenie i charakter. Zazwyczaj jest to ostry, przeszywający ból, który zaczyna się po obu stronach podbrzusza, a może promieniować do pachwin i warg sromowych. U niektórych ciężarnych odczuwalny jest również w okolicach dolnego odcinka kręgosłupa."

I filmik z ćwiczeniem: https://www.facebook.com/share/v/1CmnUzHL6q/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2024, 23:01

Daria9420 lubi tę wiadomość

12.04.2025 👶 Lidia 3350 g 52 cm 🩷
  • le_bonheur Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2024, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zapewne ból rozciągającego się więzadła obłego. Macica rośnie i więzadła musza się rozciągnąć, stąd ból przy nagłych ruchach. U mnie pojawia się często przy kichaniu, kaszlaniu, za szybkim wstaniu... Poczytaj albo pooglądaj jak powinno się kichać - ogólnie, nie tylko w ciąży - jest to metoda z krzyżowaniem nóg i pochylaniem się w bok - mi pomaga, a też dobrze działa ogólnie na nasze narządy kobiece. :)

👶🏻🩷 22.03.2025 roku, o 17:55, poprzez cesarskie cięcie, urodziło się 3370 g słodyczy i 55 cm szczęścia. 👨‍👩‍👧

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ